Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 387
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 585
Да, в общи линии. За съществуването на нещата - да.
Последен въпрос. Земята единственото място ли е населено с разумни същества?

# 586
 Обръщам се към всички вярващи християнки, за да ви предложа да се молим за тези, които искат, но не могат да имат деца:  УРИЕЛ, Black diamond, jasmin.  Praynig Praynig Praynig

# 587
Вале,подкрепям предложението ти Peace
сега прочетох постинга на кривондела:стомаха ми се сви на топка #Crazy Thinking

# 588
Вале,подкрепям предложението ти Peace
сега прочетох постинга на кривондела:стомаха ми се сви на топка #Crazy Thinking

Важното е, че тогава си реших проблемите и никога за миг не съм преставала да вярвам на себе и на инстинкта си как да постъпя.

Нито свекърва ми вярваше, че ще родя, нито мъжът ми вярваше, че ще оживее!
И двамата са вярващи!!!

# 589
........
Нито свекърва ми вярваше, че ще родя, нито мъжът ми вярваше, че ще оживее!
И двамата са вярващи!!!
Ох...от това, което си написала, ми се струва, че "вярващите" у вас са само на думи такива! Никой, наистина вярващ в Бога, знаейки че НЯМА невъзможни неща за Него, ще те заклейми за бездетна и няма да има надежда за теб! С  наличието на икони в къщата ти не ставаш автоматично вярващ и богоугоден, както те е съветвала. Моля те, не си вади изводите за истинската вяра само по хората около теб! Много се пишат за християни, без да имат представа за същността на нещата! А това е жалко, защото невярващи, такива като теб си правят грешни изводи!
Само ще ти кажа, че в онзи момент, когато всички са били против теб, Господ е бил с теб, независимо от твоя бунт! Това прекрасно създание е Дар от Бога, не е въпреки Него!И ти ще го разбереш един ден  Peace
Това, което си написала за гоблена...нямам думи...Дано Бог премахне тази омраза и чернилка в сърцето ти и да ти открие истинската си същност, защото виждам, че ти имаш изкривена представа за Него! Praynig

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 08:22 от SilIli

# 590
Обръщам се към всички вярващи християнки, за да ви предложа да се молим за тези, които искат, но не могат да имат деца:  УРИЕЛ, Black diamond, jasmin.  Praynig Praynig Praynig
Вале и аз това мислех да напиша! Включвам се!
Момичета, ще се моля за вас с цялото си сърце! Hug  Знайте, че винаги има надежда! Praynig

# 591
Четох снощи историята на Black diamond (за останалите пет листа които пропуснах от темата не ми остана време), исках да напиша нещо ....не можах. Молих се и се сетих колко много жени в Библията нямаха деца. Аврам и Сара нямаха деца, въпреки, че Бог им беше обещал. Не мисля, че на  тях им е било по-лесно от колкото на вас. Аврам водеше хората и те виждаха Бог чрез това което правеше Той в живота му. Сара зачена когато "утробата й беше мъртва", а на Аврам не му е било до секс. Синът им Исак също дълго нямаше деца. По-късно една жена Ана се моли на Бог и Бог и даде дете Самуил, което тя посвети на Бог и Той издигна от него пророк. Майката на Йоан Кръстител дълго е нямала деца, докато Бог не посетил съпруга й когато служел в храма. Всички тези хора са били със силна вяра, но не са похулили Бог за трудностите през които минават и Бог им даде деца и те са едни от най-забележителните личности в Библията. Бог има план за всеки един от нас. Всяко нещо се случва на най-правилното време, независимо, че в дадения момент ние мислим различно...И аз исках да срешна съпруга си на 20 и на 22 да родя но това се случи на 30 и сега ми е много по-трудно да гледам децата от колкото на ако бях на 20, но уви...аз знам, че така е било по-добре за нас.
Има едно обещание за вярващите:
"Първо търсете, Неговото царство и Неговата правда и всичко останало ще ви се прибави"

Ние хората обаче имаме гадния навик да се концентрираме само върху това което нямаме и мислим само за това, търсим начини, не спим....и в същото време имаме толкова много дарове от Бог, но не сме в състояние да ги видим, защото очите ни са приковани само върху нашите нужди.

Кривондела, един истински вярващ, няма да ти каже "Защо нямаш деца, закачи си икона", а "Ако си реалист, ще вярваш в чудеса".   bouquet

А аз предлагам да се молим за всички, независимо с каква нужда са, може и да ни пишат на лични. Но най-важното е да намерят своят любящ Баща и вечния живот. Бог обича всеки един, независимо от делата му!

# 592
Пропуснах нещо много важно, Black diamond.
Преди години, преди да се омъжа, работех в Люлин и исках да осиновя едно безпризорно хлапе, но не можах, а и от си имаше двама родители които бяха в състояние да е грижат за него, но по една или друга причина не го правеха, в последствие хлапето избяга с един подофил...Често посещавах един дом за сираци...
Сега когато имам мои деца, а те са с много силен характер и много инати, често си мисля какво бих направила ако не са мои, когато ми опъват нервите до краен предел. Не съм особенно сигурна в отговора....Мисля, че да отгледаш осиновено дете изисква много повече сила и любов и дългоооооотърпение. От друга страна ти спасяваш един човешки живот от ужасите в домовете за изоставени деца. Имам приятел израсъл там и е единствения не криминално проявен от връсниците си...а да не говорим за кошмарите които ми е разказвал...
Когато пожарникарите спасяват някого от пламъците им дават медали, но според мен хората отглеждащи осиновени деца заслужават много повече, защото за това са необходими много повече сила и търпение и дават шанс на едно дете за поне един нормален живот. Black diamond, това е специялна мисия и имаш много по-голяма нужда от Бог сега от когато и да е....Желая ти успех и вярвам, че освен осиновено ще си имаш и свое хлапе!!!!!!!!

# 593
krivondela  Laughing  smile3501 смело момиче! Кой ти каза, че не си вярваща миличка? Вярваш в силата на желанията си, в силата на човешкия дух и търсиш Богородица, когато имаш нужда от нея. Това е повече от достатъчно. Ходенето редовно на църква, спазването на ритуали и четене на молитви са първата масова психотерапия. Казвам го с най-добри чувства. Но, не мисля, че те са в основата на връзката ни с Бога. Вярвам в силата му и два пъти повече вярвам в силата на Богородица. Вярата ми е ирационална, не е свързана с Библията или с молитви в църква. Но, това не я прави по-малка.

И се помолих за всички жени тук, които искат да имат деца.  Praynig

# 594
valieta,подкрепям и аз предложението. PeaceДа,вярвам.

# 595
  • Ямбол
Да, в общи линии. За съществуването на нещата - да.
Последен въпрос. Земята единственото място ли е населено с разумни същества?
Както на Земята се е зародил живот и е стигнал в еволюцията си до разумни същества, като хората, възможно е и на друго място да има подобни същества. Но нито съм била свидетел на появата на живот на Земята, нито на еволюцията, нито съм виждала инопланетяни, затова не мога да съм сигурна, само мога да предполагам. И по силата на теорията на вероятностите, която за мен е вярна - да би могло да има и друго място с разумни същества. Вселената е толкова голяма и мога да си я представя само на теория, т.е. да изчисля размерите й, а те са +/- безкрайност. В тази моя представа не се вмества бог, поне не такъв, какъвто е описан в библията и в разказите за него. Възможно е да съществуват и по-висши от хората същества, но те при всички случаи не са богове(според мен).

Присъединявам се към молитвите на valieta със стискане на палци и пожелания да се нареди всичко при цитираните момичета, да се радват на здрави и желани деца! Може ли или за невярващите не важи.

# 596
Ама ти тези аргументи ли си чула? newsm78
За мен това не са :
1. аргументи
2. на вярващи
други нямаш ли?  Laughing
Между другото аргументите на креационистите са доста сериозни и подплътени теоретично.С креационизъм се занимават доста "светила" в науката и кое е неразумното там, не разбирам? Питам само...

Това по-горе (за Дарвин дето бил вярващ) е, меко казано, е неосведомено. По-прямо казано, е неграмотно.

Би ли била така добра да посочиш някои "светила" –креационисти?

Ако не си забелязала, тези аргументи не ги цитирах съвсем сериозно. Но те са добра илюстрация на нивото на аргументите тука, все пак. Преобладават цитати от библията (това не е агрумент) и вариации на темата "вярвам, следователно Бог същестува".  

Дискусиите за противоречията на атрибутите, които следва да заключава в себе си Бог, е смешно да се провежда на толкова ниско ниво. Вярвай си в каквото желаеш, но неосведомеността с какво точно ти помага, не знам? Започвайки с Томас Аквински, хората- теолози, филисофи и учени векове наред дискутират тази тема. Малко повече осведоменност за темите в тези дискусии няма да ти навреди.

Хайде, аз се позаблявах да видя сега дали нещо интелигентно все пак ще се каже тука (уви...), сега- чао, май е време червеният химикал да надраска нещо.

# 597
 newsm78 Седим и се чудим, като искаш "интилигентна дискусия", скъпи ми госте, ти с какъв интилект блесна?...
И защо философите трябва да са ми критерий кое е истина и кое не. Един ще цитира Нитше, друг Фройд, трети Желю Желев и чия философия е истина....Ничия, имали бол време хората, писали...А сега и Ахмед Доган като му писнало да е политик ще става философ...
Учените също не са на едно мнение за нещата...
Аре дай нещо по интилигентно и, че и на мен ми доскуча.

# 598
Алиса,липсата на уважение и присмех към хората защитаващи тезата,която е противопложна на твоята не е добър начин да победиш в една дискусия.Най вече с този си подход не спомагаш на безпристрастната публика да се убеди в достоверността на твърденията ти.
Цитатите от библията за теб може да не са аргумент,но фактически са аргумент,защото това е основата,на която християните обосновават вижданията и позицията си върху този въпрос.

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 14:05 от bori7

# 599

Би ли била така добра да посочиш някои "светила" –креационисти?
На този заядлив тон, бих ти отговорила така: Прочети малко книжки!Много има на тази тема, ето една добра:
http://hristianstvo.start.bg/?article=7054
А, ако се интересуваш наистина, бих ти дала повече информация, самата аз членувам в Българското сдружение на учените креационисти, така че имам какво да ти предложа. Креационизмът е сериозна и обширна тема и ако има интерес към нея, не и е мястото тук! В тази обсъждаме друго! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт