Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 329
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 675
Лиляна,за съжъление  грешно си разбрала моeто писане....не сам искала въобще да те засегна и не сам искала да се самоизтъквам.Откаде ти дойде на ум това?!За какво да се самоизтъквам?? Просто много се зачудих на въпроса ти и ти отговорих в рамките на майтап.В писане  майтапа не може да се усети,така че доста често когато пишем нещо,то може да изглежда по съвсем друг начин на другият който го чете. Просто се чудих дали не четеш книги и не гледаш ли филми та да ме питаш откъде знам това?
 Както и да е ,не сам искала никой да обидя...имам може би малко"черен" хумор който не всеки разбира. Извиняваи за моя правопис,но не съм израснала в България (да не помислиш че пак се самоизтъквам?!Просто споделям факт поради който евентуално мога и да имам правописни грешки) и не сам учила много българска граматика(за сажаление),само по няколко часа в седмицата,понеже сам се занимавала с други езици...така се е налагало. За мен няма значение човек как пише,правилно или не.Това показва  само дали си бил добър в училище като дете,но не е никаква гаранция че  човек е добър като човек.Живота не зависи от това дали си написал  правилно двойно "н" или си го изпуснал...хората се оценят по други достоинства....така поне аз мисля.
А за двойното "н" ...незнам за какво говориш? За какво тава вапрос? newsm78
Това от мен и не се засягай, моля те,пак казвам че не ми е минавало и през ум да те засегна.Обърни внимание на моите саобщения...аз доста често използвам своя "черен"хумор,такава сам си. Приеми ме ако можеш таква каквато съм,не мога да се променя Sad

Моля и другите да ме извинят за евентуални правописни грешки....

Приятен weekend на всички!

Последна редакция: пт, 19 яну 2007, 23:26 от roza66

# 676
КRIVONDELA, за съжаление носим лошо наследство!:tired: И всички сме потърпевши. Но, ако повече хора се обръщаха към Бога и го търсеха, колелото на нещастието (поради греха) щеше да се забави. И тогава може би нямаше да се стигне до момента, в който е нужна трансплантация. Нещата са "вързани".  Но, ние не, още повече се бунтуваме-получава се зацикляне, даже завихряне. Много лошо става, ако попаднеш в такива тежки ситуации и трябва да избираш, човек е слаб и може да не устои. Да не мислиш, че като повярваме и ставаме безгрешни? Ооо -бъркаме, изкушавани сме, изпитания много! Но, има на какво да стъпим, на какво да уповаваме. Целият път е едно израстване.

# 677
Хитлер в никакъв случай не е покровителстван от Бог! Напротив, чела съм, че се определя като първообраз на Антихрист. Избил е милиони евреи, а те са свещен народ. Това, че е употребявал Христовото име не го прави християнин-бил е точно противоположното! Една позната подготвя интересен материал за Холокоста, мога да ти го дам, ако се интересуваш. Било е зловещо!

# 678

...........
Питам -сега, като го имаме  познанието каква ни е ползата?
..............

Като замислих стигнах до следното нямам претенции, че е вярно: Ако разглеждаме нещата от началото да днес. Колко много неща е направел човека със възможността да придобива нови знания, умения. Прави открития, разгадава дори тайни на природата. Стига до там, че се опитва да не се съобразява с нея. Всичко това в името на по- добър, по-лесен начин на живот. Да обаче не е така. Днес все не ни стига времето въпреки, че сме облекчени отвсякъде. Хората по- рядко се събират, по- малко си говарят, дори по-малко мислят, защото сякаш нещата са измислени и просто ги изпълняваме. Дни на ред правиш толкова еднакви неща, че се объркваш вчера ли беше това или онзи ден. Всъщност аз живея по зле от баба си, която е имала време за всичко, без да е облекчена в домакинството, роботила е много била е вдовица с 2 малки деца, плетяла е прекрасни дантели на газена лампа......
Вървейки напред в името на ДОБРОТО ние все повече се отдалечаваме и вместо да ставаме, по щастливи и доволни сме все по напрегнати и недоволни.

Наказва до 3-4 поколения, не за друго, а защото да знаеш, че детето ти ще пострада вследствие на твоето зло и непокорство - ето това може да те замисли и да те възгещиса ,както казва баба ми.

Баба ти е била много права. Моята казваше "Мислите, че ще живеете с орлите т.е. много дълго време, утре ще умрете ами тежко на децата ви."

Последна редакция: пт, 19 яну 2007, 20:17 от Mama_Nana

# 679

...........
..............

Всъщност аз живея по зле от баба си, която е имала време за всичко, без да е облекчена в домакинството, роботила е много била е вдовица с 2 малки деца, плетяла е прекрасни дантели на газена лампа......
Вървейки напред в името на ДОБРОТО ние все повече се отдалечаваме и вместо да ставаме, по щастливи и доволни сме все по напрегнати и недоволни.

Напълно сам съгласна с теб Мама_Нана! Наистина се отдалечаваме  вместо да се доближаваме.Материалните неща около нас заемат прекалено  много място в нашето съзнание и не слушаме сарцето си! А Бог е там вътре в нас ...готов винаги да ni помогне стига да го повикаме т.е. да навлезем дълбоко в себе си ...в сърцето си!!!

# 680
Хитлер в никакъв случай не е покровителстван от Бог! Напротив, чела съм, че се определя като първообраз на Антихрист. Избил е милиони евреи, а те са свещен народ. Това, че е употребявал Христовото име не го прави християнин-бил е точно противоположното! Една позната подготвя интересен материал за Холокоста, мога да ти го дам, ако се интересуваш. Било е зловещо!

След като Господ не го е спрял ... кой е покровителствал? Евреите ли? newsm78

За Холокоста си абсолютно права!

...........
..............

Като замислих стигнах до следното нямам претенции, че е вярно: Ако разглеждаме нещата от началото да днес. Колко много неща е направел човека със възможността да придобива нови знания, умения. Прави открития, разгадава дори тайни на природата. Стига до там, че се опитва да не се съобразява с нея. Всичко това в името на по- добър, по-лесен начин на живот. Да обаче не е така. Днес все не ни стига времето въпреки, че сме облекчени отвсякъде. Хората по- рядко се събират, по- малко си говарят, дори по-малко мислят, защото сякаш нещата са измислени и просто ги изпълняваме. Дни на ред правиш толкова еднакви неща, че се объркваш вчера ли беше това или онзи ден. Всъщност аз живея по зле от баба си, която е имала време за всичко, без да е облекчена в домакинството, роботила е много била е вдовица с 2 малки деца, плетяла е прекрасни дантели на газена лампа......

Наказва до 3-4 поколения, не за друго, а защото да знаеш, че детето ти ще пострада вследствие на твоето зло и непокорство - ето това може да те замисли и да те възгещиса ,както казва баба ми.

Баба ти е била много права. Моята казваше "Мислите, че ще живеете с орлите т.е. много дълго време, утре ще умрете ами тежко на децата ви."

То по тая логика да се върнем в първобитния строй и да живеем на животински начала. Wink
Ми ставайте от компютрите и с газената лампа, следвайте пътя на доброто и щастието - и гледайте да не подминете орлите, че от там май никой не се е върнал още. newsm78
А децата се оправят и без нас - само им дай свобода да действат. Laughing

# 681
За мен не е хуманно да не помогнеш на друг човек, та дори изпитанието да му е пратено от Бог.  
А ако всички бяха предано вярващи в Бог страхливци?  newsm78

Това изказване е съвсем тенденциозно. Кой ти казва, че не трябва да помагаш на ближния си? Няма такова нещо. Напротив, помагай колкото можеш! Единственото условие е, когато помагаш, да не пристъпваш 10-те Божии заповеди.

# 682
Аз мисля,че няма нищо лошо да вървиш напред в името на доброто,да придобиваш все повече знания и умения.По-скоро с този прогрес се увеличава и възможността отделни личности да контролират масите,народите,дори света.Да създават потребности ,да определят какви мечти би трябвало да имаме,да ни създават модели на поведение,които ако не следваме значи сме аутсайдери или неуспели в живота,ето защо човек трябва много да внимава на каква основа изгражда живота си,особенно в наши времена.  

# 683
......
То по тая логика да се върнем в първобитния строй и да живеем на животински начала. Wink
.....

В днешно време голяма част от животните живеят по - добре от хората. Помисли!

Ми ставайте от компютрите и с газената лампа, следвайте пътя на доброто и щастието - и гледайте да не подминете орлите, че от там май никой не се е върнал още. newsm78

Твоето щастие не вярвам да е "заключено" в компа.

А децата се оправят и без нас - само им дай свобода да действат. Laughing

Ти луд с картечница виждала ли си?

# 684
Аз мисля,че няма нищо лошо да вървиш напред в името на доброто,да придобиваш все повече знания и умения.По-скоро с този прогрес се увеличава и възможността отделни личности да контролират масите,народите,дори света.Да създават потребности ,да определят какви мечти би трябвало да имаме,да ни създават модели на поведение,които ако не следваме значи сме аутсайдери или неуспели в живота,ето защо човек трябва много да внимава на каква основа изгражда живота си,особенно в наши времена.  

Да, Бори, мисля, че си права. Сещам се за сериала "Спешно отделение" (един сравнително качествен сериал, който иначе харесвам). Спомняте ли си историята на д-р Грийн - когато се разведе с жена си Рейчъл, си призна на д-р Рос, че е спал само с нея. Случайно другите чуха и
направо си паднаха от смях. Също и този лекар от Сърбия (не се сещам как беше името), когато си споделяха кой на каква възраст си е загубил девствеността, той каза, че това се е случило на първата му брачна нощ и останалите погледнаха така  Shocked Какъв е изводът - ако за баба ми е било напълно нормално да загуби девствеността си през първата си брачна нощ и през целия си живот да спи само с един мъж, в днешно време това е смешно, ненормално и достойно за съжаление. И с помощта на телевизията и киното се утвърждава този морал, който стриктно се следва от младите. Сега е нормално да спиш със случаен партньор на 15-16 години (и по рано), не са изключение и връзките за една вечер. Това за мен си е чиста проба разврат. Но не и за общественото съзнание. Изместиха се моралите ценности, по-точно силно се редуцираха. Една възрастна жена (баба на мой познат) все се чудеше защо има толкова разводи - "Нали се жените по любов, вие си се избирате, защо се развеждате толкова много. По мое време родителите ни избираха за кого да се омъжим, а нямаше разводи."
Да не говорим пък за абортите - във форума имаше безброй теми "за" или "против" аборта. Няма нужда да навлизам в подробности - накратко: аборта не е нещо лошо, той не е убийство, той е право на избор, жената има право да реши дали иска да ражда, дали е готова, дали детето улучва подходящия момент, ако не - сори бебче, нямаш право да живееш.
И така - нарекохме греховете с други имена, изчистихме си съвестта и си мислим, че сме безгрешни, а когато Господ ни наказва, се чудим защо е толкова несправедлив.

# 685
KRIVONDELA: "След като Господ не го е спрял ... кой е покровителствал? Евреите ли?
За Холокоста си абсолютно права!"

Не споря , че знам чак толкова , но зачети се в Библията и виж колко много евреите са вървяли на моменти с/у Бога.И той ги е завръщал в правилната посока , за да не пострадат.Но когато не са се покорявали, Бог им е обещал, че ще си понесат последствията и ще бъдат пръснати м/у народите, избивани и тъпкани от тях.Но , че в края на краищата ще им позволи да се върнат в родината си и ще възстанови държавата им.
   И едното и другото са се случили вече.Така , че никое проклятие не постига човека без причина.

# 686
Да, вярвам в Господ.

# 687
Да,Маги,наистина за съжаление така стоят нещата.Дори тук,където християнството е на почит и много малко са атеисти се забелязва промяната в моделите на поведение.Но при тях проблемът е главно с агресията.
Преди няколко месеца един кротък и отнасящ се добре с всички 40 годишен мъж  застреля 5 човека,защото влязли в нивата му да стрелят зайци и с гърмежите стряскали овцете му.В Гърция е позволено да влизаш в чужда собственост,ако е за ловуване.Още като не бяха разбрали кой е убиецът журналистите интервюираха всички от селото,включително и този човек ,той беше толкова спокоен и не доумяваше кой може да застреля 5 човека на възраст между 16-33години(някои, от които с семейства) без да му мигне окото.Когато откриха убиеца се оказа ,че никога не е лежал в психиатрия и няма психични отклонения.
Ученици убиха техен съученик,защото бил "зубърчето" в класа и те му завиждали и признаха,но вече повече от година полицията не може да открие тялото и целия случай е все още голяма загадка.Друга група момчета изнасилиха и пребиха тяхна съученичка в района на самото училище,в тоалетните..Въобще реалността днес ни дава доста материал да се замислим за скрито насадените модели на мислене и поведение у нас и в крайна сметка за резултатите от тях.

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 09:36 от bori7

# 688
........И така - нарекохме греховете с други имена, изчистихме си съвестта и си мислим, че сме безгрешни, а когато Господ ни наказва, се чудим защо е толкова несправедлив.
newsm10

# 689
........И така - нарекохме греховете с други имена, изчистихме си съвестта и си мислим, че сме безгрешни, а когато Господ ни наказва, се чудим защо е толкова несправедлив.
newsm10

Абсолютно точно!

Общи условия

Активация на акаунт