Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 328
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 705
  • Ямбол
Кой истински атеист ще иска да дискутира с наистина вярващ?
Или оптимиста да убеждава  песимиста, че не е прав?
Все едно Рая да спори с  Ада. Mr. Green
A в тази тема какво правим. Не става въпрос за убеждаване и спор(махленски), а за дискусия, в която всеки да излага своята гледна точка.
Lilqna,сигурна съм,че си имала най-искренни мотиви с предложението си,но мисля,че няма да се получи.
Ако приемем,дори само за момент за вярно твърдението на едно момиче от темата,че доказването за съществуването на Бог с наука е бита кауза тази тема не само няма да има дълго време изчерпване,ами ще е както се казва"докато свят светува"  Wink
Пък и доста вярващи биха се обидили,ако сложиш такава или подобна тема в форум с име" Клюкарник",а още повече да влизат там с своите отговори.
Преди време бях пуснала тема само за атеисти, в която се включиха и доста вярващи за да ни упрекнат и да се помъчат да ни вкарат в "правия път". Темата имаше добро развитие. Сега си мисля за такава, в която и двете страни, спазвайки добрия тон, да се включим. Но щом казвате, че би ви обидило да пишете в Клюкарник, ваша воля, ще помисля още.

# 706
  • В голямото море...Живот
Слу4иха ме се много странни не6та в последно време и сега съм на кръстопът.По мое мнение религията у4и на смирение.Не мога да кажа дали има Господ,не съм го виждала и все о6те не съм го 4увала.Но за мен Библията е световния закон,по които вси4ки трябва да се придържат.Много не6та не биха се слу4или......И за сведение_не съм я 4ела цялата,само отделни пасажи;говорила съм с пастор от МАНА;с моми4ета,които се опитват да се придържат към божите повели доколкото им го позволява ежедневието и вси4ки са на мнение,4е е нужно само да пусне6 или приеме6 божието слово в сърцето си,за да се промени живота ти.Дори не е нужно да ходи6 в църква и да се кланя6 на измислени не6та,за6тото "Бог е във вси4ко".Мойе6 да ре6и6,4е за теб той е в дървото до вратата ти и да си говори6 с него минавайки от там......Незнам,за мен вси4ко о6те е в света на мъглата................

# 707
Кривондела, даваш примери за"богоизбрани", които меко казано ме смущават! Хитлер, Сталин...Това, че са имали власт не значи, че им е била дадена от Бог! Господ е казал- "По плодовете им ще ги познаете!". На тези по-горе плодовете са зли и откровено демонични! За кой Бог говориш?

# 708
Ето необразованите религиозно хора си мислят, че религията учи $преклонена главичка, сабя не е сече$. А не е така. Религията те учи да правиш правилен избор, да имаш критерий, да поставяш на изпитание съвестта си всеки ден и да поглеждаш отстрани, дали постъпките ти са достойни за гордост или за срам. Простичко казано, това прави религията. И да цитираш сталинистки принципи в разговор за религията е меко казано смешно  Laughing Laughing Joy Joy

Да цитирам, както Вие цитирате Господ, за да видите коклко е смешно. Laughing
А правилният избор е повече от заблуда - и на Сталин, и на Господ.  Направих сравнение, за да видите сходството! Laughing
Простичко казано - дали постъпките ти са за гордост или за срам, зависи от залитането на фантазията и собствената ценностна система.
Примерите са много - от Господ до Сталин, че и до наши дни. Hug
Кой истински атеист ще иска да дискутира с наистина вярващ?
Или оптимиста да убеждава  песимиста, че не е прав?
Все едно Рая да спори с  Ада. Mr. Green
A в тази тема какво правим. Не става въпрос за убеждаване и спор(махленски), а за дискусия, в която всеки да излага своята гледна точка.
Lilqna,сигурна съм,че си имала най-искренни мотиви с предложението си,но мисля,че няма да се получи.
Ако приемем,дори само за момент за вярно твърдението на едно момиче от темата,че доказването за съществуването на Бог с наука е бита кауза тази тема не само няма да има дълго време изчерпване,ами ще е както се казва"докато свят светува"  Wink
Пък и доста вярващи биха се обидили,ако сложиш такава или подобна тема в форум с име" Клюкарник",а още повече да влизат там с своите отговори.
Преди време бях пуснала тема само за атеисти, в която се включиха и доста вярващи за да ни упрекнат и да се помъчат да ни вкарат в "правия път". Темата имаше добро развитие. Сега си мисля за такава, в която и двете страни, спазвайки добрия тон, да се включим. Но щом казвате, че би ви обидило да пишете в Клюкарник, ваша воля, ще помисля още.

Не виждам тука атеисти, а аз се определям като заклет непукист.
Съмнявам се в съществуването на Бог такъв, за какъвто е представен в Библията. Тука имаше копирани Ваши доказателства за това.
Съмнявам се и в съществуването на висша справедливост. Тя изисква Висш разум, а той не се покрива с понятието Висша сила.

# 709
Кривондела, даваш примери за"богоизбрани", които меко казано ме смущават! Хитлер, Сталин...Това, че са имали власт не значи, че им е била дадена от Бог! Господ е казал- "По плодовете им ще ги познаете!". На тези по-горе плодовете са зли и откровено демонични! За кой Бог говориш?

И мен ме смущават и за това се чудя кой Господ ги закриля - нали е един, единствен независимо от религията

# 710
..... Седиш и чакаш някой да те поучава как да ги избегнеш, а през това време те се трупат, трупат...
.........
Какво сега  - да умираме, за да избегнем проблемите ли?!
Нещо сбъркано има в цялата религия и "богоизбрани" се възползват от това.
За сметка на наивните и на тези, които предпочитат да не се правят на такива.
Напротив, не седиш, нито чакаш, а действаш, но с мъдрост, дадена от Бога. Пази Боже от безразлични, коравосърдечни и мижитурки!

# 711
И мен ме смущават и за това се чудя кой Господ ги закриля - нали е един, единствен независимо от религията
Единствен е Господ, да, но не само Той е фактор в нашия живот. Тук, на Земята, князът е Сатана (ще изнамеря стиха в Библията).  Ако ние го допуснем, той също има влияние върху нас. И всички нещастия са заради него, заради това че човека му се е поддал, не заради Бог.

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 15:21 от SilIli

# 712
Единствен е Гопод, да, но не само Той е фактор в нашия живот. Тук, на Земята, князът е Сатана (ще изнамеря стиха в Библията).  Ако ние го допуснем, той също има влияние върху нас. И всички нещастия са заради него, заради това че човека му се е поддал, не заради Бог.

А отговор на въпроса кой е сътворил Сатаната има ли?
Ако не е Бог, а някой друг -  значи има друга сила, а тази на Бог просто не е висша.
Как тогава е сътворил всичко и всички - поне така се твърди в Библията?

# 713
Малей, загоряла ми е тенджерата с боба - край! Twisted Evil
Така е то, кой Бог ме накара да питам за Сатаната! Нали е сътворил всички и всичко - аз да му мисля сега Mr. Green

# 714
Lilqna,не го приемай лично,просто в форум с име"Дом и семейство" е вероятно да влизат доста повече вярващи,отколкото в такъв с име"Клюкарник".Оттам и в дискусията ще се включват повече хора,от което темата има вероятност да бъде доста интересна и караща да си зададе разни въпроси безпристрастния читател,да потърси истината за себе си,позицията,която той би подкрепил.А нали това би трябвало да бъде идеята на всяка смислена тема.

# 715
Ако не е Бог, а някой друг -  значи има друга сила, а тази на Бог просто не е висша.
Сатана е бил ангел (творение на Бог), най-красивия. Но, се е възгордял. Решил, че може да стане равен на Бога, започнал да върши злини. Затова е изгонен от Рая. И той е имал свободна воля. Поел е пътя за злото...
Ще попиташ какъв е произхода на злото. Тук трябва да се попитат теолози, които познават добре Писанието. Thinking
Аз нямам претенции, че съм наясно с всичко.  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 16:44 от SilIli

# 716
Сатана е бил ангел (творение на Бог), най-красивия. Но, се е възгордял. Решил, че може да стане равен на Бога, започнал да върши злини. Затова е изгонен от Рая. И той е имал свободна воля. Поел е пътя за злото...
Ще попиташ какъв е произхода на злото. Тук трябва да се попитат теолози, които познават добре Писанието. Thinking
Аз нямам претенции, че съм наясно с всичко.  Rolling Eyes

Значи възгордял се и то ангел. Thinking
Бог явно не е безгрешен - сътворил е явно несъвършенство!

А ще съди и раздава справедливост на душите на хората. newsm78
А какво да кажат хората - хем не са ангели, хем се раждат грешни по рождение - много тенденциозно несъвършено, да не говорим за справедливо. Thinking

# 717
Съвършенството не идва от творението на Бог, а от последствията от действията на самото творение. Творението винаги има избор да се спаси или не. Не мога кажа защо Бог е решил по този начин ние да достигаме до Него, най-лесно щеше да ни е, ако бяхме роботи...Но, дали е справедливо и това ли бихме искали? Thinking

# 718
Съвършенството не идва от творението на Бог, а от последствията от действията на самото творение. Творението винаги има избор да се спаси или не. Не мога кажа защо Бог е решил по този начин ние да достигаме до Него, най-лесно щеше да ни е, ако бяхме роботи...Но, дали е справедливо и това ли бихме искали? Thinking

Е защо да не искам да е справедливо? Thinking

Каква е гаранцията, и че ще ме съди справедливо след това? newsm78

# 719
Въпросът ми беше справедливо ли ще е за нас, ако ни създаваше роботи и това ли искаме?
Гаранцията са 10-те Божи заповеди. Това е Неговият стандарт.  Ако смяташ, че някоя от тях е неправилна и не добра, значи, спрямо твоите възгледи ще те съди несправедливо...това е за делата...
За спасението не са ти нужни собствените дела- там, само Исус Христос е пътя. 

Общи условия

Активация на акаунт