Вярвам,че грешат тези,които смятат,че за волята Божия да правим това или онова няма друга причина освен Неговата воля.Божията воля се определя от Неговата проницателност,която е вездесъща,както и от Неговата доброта,която винаги прегръща истински доброто.Но след като Бог заповядва някои неща само защото са добри,трябва да прибавим:едно истинско добро нещо е разумните създания да предадат свободно себе си в подчинение на своя Създател.
Ето това е за мен Богът на християните,в които вярвам.
Един философ твърди,че животът на истинското прозрение се състои в подготвянето за смъртта.Тя е едно вечно послание,откривано на хората навсякъде,където те са търсели или изстрадвали истината.Тя е самият живец на изкуплението,който прозиращата мъдрост оголва по всяко време и на всяко място.Тя е всепроникващото знание,което Светлината,що огрява всеки,,набива в мозъците на запиталите се сериозно"за какво"е вселената.
Това са цитати от една книга,но нещата в които и аз вярвам бяха така точно описани,че предпочетох направо да ви я цитирам,вместо да се мъча и аз да ги описвам,но ,може би,не толкова ясно.