Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 095
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 1 245
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Банда, дайте си мнението в тази тема :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189893.0

# 1 246
  • Ямбол
Аххааа, викаш подкрепление, а? Wink

# 1 247
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аххааа, викаш подкрепление, а? Wink

Това не са моите хора ... моите са пияндета, а тези са вещи по религиозните въпроси , затова ще ми е интересно да ги прочета .... пък и какво значение за Световния мир и млеконадоя има чие мнение ще надделее в темата  Laughing аз самата нямам ясна позиция по въпроса и въпросите, които поставям са отчасти и към мен ...

А ти какво търсиш тук, атеистке ? Дошла си да разбуниш духовете, а ?  Sunglasses

# 1 248
   Холограма, нямаш представа, живяла съм при комунизма.И аз имам подобни  преживявания, като на Силили.Но не съм визирала самия бивш строй в  разказа си, грешно си ме разбрала.Дай да не  наблягаме на това/политиката в разказа/.Идеята беше, че който и каквото да застане с/у нас, Бог  може да обърне злото в  добро.Аз какво съм виновна , че тогава е станало, даже май в СССР.То и  сега стават такива неща, но ...в Китай и Южна Корея - факт Whistling
Вярно е , че ако имаш вяра , нищо не би трябвало да ти повлияе.Но...тогава беше възпитано едно поколение, което възпита нашето и така се  завъртя  колелото...на атеизъм.Отнеха им Бог и ги поробиха на Патрията Майка.
Вярно е, че ни учеха на хубави работи, признавам им го...Обаче Naughtyхората   изпълняваха от страх пред властта, която хич не си поплюваше.А един вярващ човек не би го правил от страх, а от любов към Бог, за да Го зарадва.Това е разликата.Това духовно осакатено поколение, което опита да осакати нас на свой ред е рожба на  светлия соц.Въобще нагледала съм им се- на предишните и на сегашните.Политиката ми е противна.

Без лоши чувства, само с тъга, защото те са нашите родители, които и до днес плюят с/у Господа...голяма част от тях Sad.

Уриел, чудесно е това за Божия печат.Но , нали разбираш, че който преди това приеме  белега на Звяра, няма вече шанс да получи Божия печат.
  В моята църква се проповядва , че първо е Грабването, но някак си не ми се връзва.Дано обаче да е вярно, дано, дано Praynig

# 1 249
Абе хора, какво го зачоплихте този комунизъм...  newsm78

Хората живеят без Бога и с куп лъжи по целия свят... Да не са по-добре християните в Индонезия, където 2002 година в Лата-лата (мисля, че там беше) е запалена цяла църква с 2000 души вътре, успяли са да избягат около 200 със страшни изгарения и днес са обезобразени, миналата година останали хора построяват отново църквата и на откриването публично казват на своите похитители, че им прощават....а тези хора са загубили семействата и децата си....
Много християни днес живеят както ще е през Голямата скръб, но ако сега можем да си намерим местенце на спокойствие, тогава за всички ще е едно и също.....
Лично мен не ме е страх, защото знам, че Бог ще ни даде благодат и сила да издържим, но мисълта за тези времена ми помага да не се концентрирам върху материалните неща днес и да знам, че не е ясно колко време ще съм тук и кака живея живота си.

Баба, знаеш ли защо аз толкова упорито говоря на хората, че трябва да се покаят, защото са грешни, аз го бях писала и преди и ме направиха на .....
Та аз имах съквартинатка в Студентски град, на която много бях говорила за Бог и която беше най-доброто същество което познавам, но тя каза "Аз знам, че това което казваш е истина, но аз съм свикнала с този начин на живот и няма за кога да се променям". Тя беше на 21 години. Няколко месеца след като напуснах общежитието тя почина прегазена от камион.... Тя беше най-добрия човек който познавам, но не толкова добър, за да почете жертвата на Христос....
За това говоря по този начин, защото никой от нас не знае кога ще си тръгне от тук и дали точно сега не е последния ти шанс да се покаеш.....
Съжалявам винаги се вълнувам много като мисля за това.
А чувствата са от Бога, но ние не се водим от чувства, защото ако се замислите дори и в отношението си към съпрузите си, дали винаги чувствате особено дълбока любов към тях и колко пъти ви е идвало да си вземете шапките...това от Бога ли е, не е!

# 1 250
  • Ямбол

А ти какво търсиш тук, атеистке ? Дошла си да разбуниш духовете, а ?  Sunglasses
Въпросът е дали има господ и вярваме ли в него. Трябва да има и такива, които да не вярват, иначе няма да е интересна дискусията Wink

# 1 251
Избиха интелектуалците и гониха и измъчваха вярващите хора!

Те избиваха и гонеха и себеподобните си, но това са други неща.
Мисълта ми е за тези, гонените интелектуалци. Много от тях са били заселени в различни затънтени краища на страната и са работели като учители. Това е било невероятен шанс за тези деца. Човек със знания на университетски преподавател да бъде даскал на едни малчугани.
 Ако великите сили след  Втората световна война, ни бяха отредили друго място, нямаше да сме социалистическа държава, но дали щяхме да сме по богобоязливи и по вярващи?! Thinking

Аз бих казала, че така е трябвало да стане.

Уриел, чудесно е това за Божия печат.Но , нали разбираш, че който преди това приеме  белега на Звяра, няма вече шанс да получи Божия печат.

Ако Божия печат е първи, що ще е това, което ще го отмени? newsm78

В моята църква се проповядва , че първо е Грабването, но някак си не ми се връзва.Дано обаче да е вярно, дано, дано Praynig

Направо ме накара да се усмихна. Хайде да не се страхуваме толкова. Hug Както и да го мислим, не можем да излезем от чисто човешките си представи. Всички тълкувания и обяснения са човешки, но в крайна сметка делата са Божии.

# 1 252
 Разбирам те, Мики.
Аз имах подобни преживявания с мои роднини преди 16 години, доста е тежко.
Тогава си зададох въпроса "- Ами ако с моето голямо настояване /на което всички гледаха снизходително/ съм допринесла за отхвърлянето като реакция..?" и ми стана още по-кофти.
 Не мисля, че силата е в говоренето.
 Учителят ми казваше, че ако живеем това, в което казваме че вярваме, няма да има нужда да си отваряме устата а хората наоколо сами ще идват да питат какво е това.
Но, моля те,  не я пращай в ада само защото ти е отказала .  Какво знаеш за сърцето и ??

# 1 253

Въпросът е дали има господ и вярваме ли в него. Трябва да има и такива, които да не вярват, иначе няма да е интересна дискусията Wink

ЙЕе-е-е-е-е-С !! Peace Peace Peace

# 1 254

newsm48
Аз НЕ вярвам и смятам че религията е една голяма манипулация и най-голямата отрова на човечеството.
Аз и в дявола не вярвам, то си е направо смешно Joy

# 1 255

newsm48
Аз НЕ вярвам и смятам че религията е една голяма манипулация и най-голямата отрова на човечеството.
Аз и в дявола не вярвам, то си е направо смешно Joy
Ами този дето се смее тъй ехидно кой е бе?
Аз съм чувала и далеч по-смешни работи от дявола!Какво ще кажеш за големия взрив?! Ха-ха-ха  Laughing??? Ами за роднинството ни с маймуните  Joy?
Виж за религията съм напълно съгласна с теб  newsm10!
Само с едно уточнение  - християнството не е религия, то е живот! Peace  Или го живееш или не си никакъв християнин!

# 1 256
Аз съм чувала и далеч по-смешни работи от дявола!Какво ще кажеш за големия взрив?! Ха-ха-ха  Laughing??? Ами за роднинството ни с маймуните  Joy?
Joy Joy
 Hug

# 1 257
Ей, смей си се от сърце на големия взрив и роднинството ни с маймуните, НО...това са две теории, не могат да се сравнят по мащабност с християнската религия или с която и да е друга религия. И да, християнството Е религия. Аз лично смятам че религията е спирачка на нормалното развитие на всеки средностатистически човек. А по отношение на по-голямото общество е опасна (както и останалите религии ). Така наречените "християни" в по-голямата си част са хора който не проявяват грам разбиране към всеки различен от тях, Извинявай що за "християнско" качество е това ??? newsm78 Злобно спорят с "атеистите" и им отреждат най-лоша съдба  Joy
Тука "Бог" са го превърнали в бизнес Simple Smile лошото е че си играят със съдбите на хората.
Вие как си възпитавате Децата?
Какво мислите за аборта, за правото на избор на жената, какво мислите за обратните? А?
Много ще ми е интересно да чуя Mr. Green

Ами ако се бяхте родили в ислямска държава...бяхте надъхвани от дете в съответните разбирания дали щяхте да "откриете" християнството? Нанайци, щяхте със същата сила да твърдите че ТАЗИ е истинската и единствена ха-ха
Защо обикновено цели народи вярват в една религия(или няколко съседни държави), защото обществото в което живеем определя и възпитава повечето от качествата ни и ценностната ни система.

Има толкова много религии по света...защо смятате че Християнството е истината. Защо не Мюсюлманството? И ако всички богове съществуват егати купона пада там горе Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Дали аз съм по-малко човек от теб? Дали съм по-лоша? По-зле си гледам децата? По малко обичам мъжът си? Не бих помогнала на човек изпаднал в беда?

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 00:45 от Mama E

# 1 258
Мама Е, май не си много наясно какво е християнството. Това, което у4и Библията, няма ни6то обЩто с християните, които си описала ти. Нали знае6, вси4ки българи сме християни: от убиеца, до изнасилва4а на деца. Права си, оба4е за едно: християнството е религия, но  само за6тото думата "религия" озна4ава "търсене" , "вяра", "следване" на живия Бог. Не мога да си спомня в момента то4ния превод, за което моля за извинение и поправка от другите.

# 1 259
Ти поставяш вечният въпрос...кой е истинският християнин...и какво значи това

Общи условия

Активация на акаунт