Отговори
# 135
Здравейте, нашето  февруарче се роди вчера сутринта  в 6 и 36, естествено. Беше планиран  за секцио  на 1 февруари, но отидох с болки и се оказах с 6 см разкритие.
Сложиха ми упойка, имам само един вътрешен шев.
Борис е с мерки 48 см, 2730 г.
Сега ме притеснява  храненето как ще тръгне. Давам от шише АМ, въпреки че вчера по обяд засука и няколко  капки коластра.
Честито!!! Да е жив и здрав!🤗
В коя седмица роди?
Точно в 38 седмица се роди.
Иначе сега е спаднал до 2600 г, но знам, че е нормално  това.
Вчера успя да засуче няколко капки коластра, после го мъчих и на двете гърди, като  много  плачеше и днес по същия  начин.
Нямам кърма все още и давам АМ, чакам с надежда да станат нещата.
Иначе снощи след целия ден и емоции и безсъние, го държах при мен до 1 часа, но реших да го оставя в детска стая, за да не препим на другата  родилка, пък и аз поспах към 4 часа.
Сега усещам, че зърната ми са много  възпалени от опитите за стимулация  с бебето.

# 136
Честито на мамите, които вече гушкат своите рожбички Hug
Искам да попитам всички кога смятате да дадете почерпка/подарък и т.н. за болницата/екипа/доктора? На изписването или на прегледа като отидете след 1 месец? Много де чудя Thinking

# 137
В болницата не мисля да давам почерпка. Миналия път носих на изписването, но на хората им е лудница точно тогава и изобщо нямат време да обърнат внимание на такива неща. Изписват по няколко човека наведнъж, тича нагоре-надолу...А междувременно си вършат и другата работа с останалите бебета.
Докторът не знам дали ще е на самото изписване, така че на него след това ще занеса.
Това конкретно за Майчин дом, 7 етаж.

# 138
Здравейте!
За раждащите в Токуда - какво ще сложите в багажа си за болницата?

# 139
Здравейте, нашето  февруарче се роди вчера сутринта  в 6 и 36, естествено. Беше планиран  за секцио  на 1 февруари, но отидох с болки и се оказах с 6 см разкритие.
Сложиха ми упойка, имам само един вътрешен шев.
Борис е с мерки 48 см, 2730 г.
Сега ме притеснява  храненето как ще тръгне. Давам от шише АМ, въпреки че вчера по обяд засука и няколко  капки коластра.
Честито!!! Да е жив и здрав!🤗
В коя седмица роди?
Точно в 38 седмица се роди.
Иначе сега е спаднал до 2600 г, но знам, че е нормално  това.
Вчера успя да засуче няколко капки коластра, после го мъчих и на двете гърди, като  много  плачеше и днес по същия  начин.
Нямам кърма все още и давам АМ, чакам с надежда да станат нещата.
Иначе снощи след целия ден и емоции и безсъние, го държах при мен до 1 часа, но реших да го оставя в детска стая, за да не препим на другата  родилка, пък и аз поспах към 4 часа.
Сега усещам, че зърната ми са много  възпалени от опитите за стимулация  с бебето.
Моят съвет е да можеш обилно и на чести интервали с крема на лансинох лилавия.. Върши чудеса

# 140
  • София
Ей чета хубави новини, честито! 🥹💗

Ние вече сме си вкъщи и се напасваме все още.
Храня го с кърма, но давам и малко АМ, защотопявно не му стигахи непбеше ходил до тоалетна. Имаше запек, но вече е добре. Геройче, хаха. Не спахме снощи, нооо...няма как.

Иначе аз цедя с помпа и на ръка даже, че гърдите стават много твърди и ме е страх да не направя някой мастит. Вие разни други техники знаете ли за прилагане хаха

# 141
И моите гърди от днес са много  твърди  и болезнено, подуват се към мишницата, като лошото е, че и двете зърна са ми с рани и ползвам  протектори.
Протеснвам се да не наиатвя мастит.
Уж цедя с помпата за да облекча, но отоците на страната откъм митниците  си стоят.
Акушерките от болницата  казаха да слагам топли компреси, а в книгата на Хедра се препоръчват студени.
Обуркана съм и не знам кое е по-правилно.
Вие как мислите?

# 142
  • София
И моите гърди от днес са много  твърди  и болезнено, подуват се към мишницата, като лошото е, че и двете зърна са ми с рани и ползвам  протектори.
Протеснвам се да не наиатвя мастит.
Уж цедя с помпата за да облекча, но отоците на страната откъм митниците  си стоят.
Акушерките от болницата  казаха да слагам топли компреси, а в книгата на Хедра се препоръчват студени.
Вие как мислите?

Аз сега си правя топли компреси, изстисквам с ръка, току що се изцедих и явно съм отпушила още каноолчета, започнаха да ми текат и отгоре, което е добре. Чак я опитах, чеее тяпне била никак зле Grinning
Но определено, не е лесно. Трябва да се стимулират, че и аз се панирам. Вдигне ли се температура - лошо.Joy

# 143
  • Враца

Вие как мислите?

Аз слушах една лекция на Елена Василева и там тя обясни, че за отекли гърди /което било нормално първите дни/ е хубаво да бъдат студени компресите.

# 144
Да, и аз я гледах тази лекция на Елена Ваислева и в крайна  сметка давам ма бебче на поискване  и не съм слагала компреси за сега, но ме притеснява, че продължават да са подути и двете гърди и ме болят.
Днес ни изписват нас

# 145
Момичета, нормално е първите дни да бъдат подути гърдите и там, където са каналчетата може дори болезнени. Може да ги чувствате и топли. Това до няколко зни минава и без никакви компреси. И аз бях така.Не се плашете толкова от този мастит. Давайте на бебето да суче често и няма да ви се случи.
Моят съвет към всички, които сте писали е да не ползвате помпа, нито силиконови зърна (ако идеята е да предпазят зърното, тя е погрешна), защото те разраняват още повече и може да сложат край на кърменето. Ако има нужда от изцеждане, правете го на ръка, поне докато оздравеят зърната. Много по-щадящо е.

За тези, които искате да продължите да кърмите и да махате АМ, ще опиша аз какво правя, с цел да минем на изключително кърмене, откакто се прибрахме - два дни.
При всяко събуждане и мрънване давам гърда, т.е. кърмя на поискване, не спазвам часове. Както денем, така и нощем. Те са на няколко дни, изморяват се бързо и почиват често, затова едно нахранване може да отнеме около час. Нормално е, по-нататък ще заякнат и ще се научат да сучат по-бързо. Дават се и двете гърди на едно хранене задължително. Защото ако се дава само едната, първо - бебето няма да се нахрани и ще спи малко и второ - включва се инхибитор, т.наречените спирачки, които казват на тялото, че няма търсене и да спре да произвежда мляко. Така постепенно кърмата наистина ще намалее. И накрая - не давам никакви други течности, които да запълват малкото стомахче, освен кърма. Тя съдържа всичко, което му е необходимо на бебето в момента.
Това, което опитах е свързано с доста безсънни нощи,  но повярвайте, заслужава си, защото после става много лесно. Всичко написано е на базата на опита ми с първото бебе и до момента с второто.
Успех на всички кърмещи мами Simple Smile

# 146
Farhana, на сайта им има списък, сигурно си го видяла. Иначе ми дадоха един лист, на който пише почти същото, дори още по-съкратено. Няма да нося нищо излишно. Дрехите и за мен, и за бебето ще ми ги донесат в деня на изписването, живот и здраве. Ти при кой доктор си там, секцио или естествено ще раждаш? Можеш да поискаш списъка при следващия преглед при твоя доктор, веднага дават.

Здравейте!

# 147
Farhana, на сайта им има списък, сигурно си го видяла. Иначе ми дадоха един лист, на който пише почти същото, дори още по-съкратено. Няма да нося нищо излишно. Дрехите и за мен, и за бебето ще ми ги донесат в деня на изписването, живот и здраве. Ти при кой доктор си там, секцио или естествено ще раждаш? Можеш да поискаш списъка при следващия преглед при твоя доктор, веднага дават.

Здравейте!
Аз ще съм при доктор Кирякова и за сега се надявам на естествено раждане. Не се сетих последния път да й поискам списъка… другата седмица животни здраве

# 148
# 149
  • София
Момичета, нормално е първите дни да бъдат подути гърдите и там, където са каналчетата може дори болезнени. Може да ги чувствате и топли. Това до няколко зни минава и без никакви компреси. И аз бях така.Не се плашете толкова от този мастит. Давайте на бебето да суче често и няма да ви се случи.
Моят съвет към всички, които сте писали е да не ползвате помпа, нито силиконови зърна (ако идеята е да предпазят зърното, тя е погрешна), защото те разраняват още повече и може да сложат край на кърменето. Ако има нужда от изцеждане, правете го на ръка, поне докато оздравеят зърната. Много по-щадящо е.

За тези, които искате да продължите да кърмите и да махате АМ, ще опиша аз какво правя, с цел да минем на изключително кърмене, откакто се прибрахме - два дни.
При всяко събуждане и мрънване давам гърда, т.е. кърмя на поискване, не спазвам часове. Както денем, така и нощем. Те са на няколко дни, изморяват се бързо и почиват често, затова едно нахранване може да отнеме около час. Нормално е, по-нататък ще заякнат и ще се научат да сучат по-бързо. Дават се и двете гърди на едно хранене задължително. Защото ако се дава само едната, първо - бебето няма да се нахрани и ще спи малко и второ - включва се инхибитор, т.наречените спирачки, които казват на тялото, че няма търсене и да спре да произвежда мляко. Така постепенно кърмата наистина ще намалее. И накрая - не давам никакви други течности, които да запълват малкото стомахче, освен кърма. Тя съдържа всичко, което му е необходимо на бебето в момента.
Това, което опитах е свързано с доста безсънни нощи,  но повярвайте, заслужава си, защото после става много лесно. Всичко написано е на базата на опита ми с първото бебе и до момента с второто.
Успех на всички кърмещи мами Simple Smile

Абсолютно, да. Днес вече ми поспаднаха доста, много по-меки са, повече кърма излиза и вече е по-бяла. Давам на поискване и аз и не спазваме засега часове, от предния ден вечерта не съм давала АМ и изцяло е на кърма. Спа доста вчера и се събуди само 2 пъти 🍾
Цедя и аз на ръка, че от помпата ми стават много чувствителни зърната и няма как постоянно с нея.  Малко е изморяващо, но ще става по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт