Отговори
# 120
  • Враца
Честито бебоче, Little Miss Ratatouille! Heart Да расте здравичко и много, много да ви радва! Blush
Аз бях на преглед вчера в 35+6г.с. и докторът ми каза, че бебо е 2500гр., но до края може би ще наддаде с още 700гр. Интересното беше, че премери коремчето ми с метър и така го установи, но от познати съм чувала, че ги определял с точност до 90-100гр. Smile

# 121
Здравейте, нашето  февруарче се роди вчера сутринта  в 6 и 36, естествено. Беше планиран  за секцио  на 1 февруари, но отидох с болки и се оказах с 6 см разкритие.
Сложиха ми упойка, имам само един вътрешен шев.
Борис е с мерки 48 см, 2730 г.
Сега ме притеснява  храненето как ще тръгне. Давам от шише АМ, въпреки че вчера по обяд засука и няколко  капки коластра.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 09:03 от hintt

# 122
  • Враца
Честитооооо! Много любов за Борис - да ви е жив и здрав! Heart
П.С.: Много хубаво име сте избрали. Hug

# 123
Честито бебче Борис, Хинт! Бъдете здрави и щастливи!

Слагам в скрит текст ликове към някои трикове за кърмене на новородени,  които на мен ми помогнаха тези дни.

Скрит текст:
Първият е за компресия на гърдата, докато бебето суче, за да му се помогне да суче по-лесно, защото основният проблем е, че новородените се изморяват лесно и заспиват:  https://www.podkrepazakarmene.com/compression-492.html

Вторият е статия на Хедра, в която съветва да се дават и двете гърди на едно хранене  и обяснява много хубаво защо: https://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/

Много е важно и правилното засукване, за да не се разранят зърната:

С едната ръка хващаш на около 2 см от зърното отгоре и отдолу на С. С другата - бебето. Целиш се в носа, не в устата, и го дразниш със зърно по носа като идеята е то да погледне нагоре - така ще отвори по-голяма уста. Като отвори, имаш секунди да бутнеш 😂 ако не можеш да го нагласиш и ти се струва с наведена брада, пробвай както го държиш на люлка, да му издърпаш дупето в посока другата гърда /под мишница, почти винаги прави по-близък контакт и подобрява захвата. Болка има ако ти хваща само зърното, обичайно. 

# 124
Ехаа, честити бебчета на Little Miss Ratatouille и на hintt! Heart Eyes
Да пораснат големи мъже, а на майките - бързо възстановяване! Heart

# 125
Честити да са Ви бебчета Little Miss Ratatouille и hintt! Живи и здрави да са, а на във бързо възстановяване!

# 126
Честито бебчета! Нека са ви живи и здрави!🍀🍀🍀😍❤

# 127
Честито на новите бебчета! Blue Heart Blue Heart Blue Heart
Вчера бях на преглед в 36+5 съм, бебчето е 2780г. и вече имаме дата за секциото 9.02. Hands Clap Но заради многото контракции АГ ми каза много да почивам (да забравя за всякаква работа и задължения), за да мога да изкарам до датата. В противен случай, може да тръгне и по-рано. Cold Sweat
Баткото днес не е на ДГ, та имам голяма почивка Smiley

# 128
Честито момичета, много здраве и късмет на всички бебенца HeartHug

Аз днеска бях последно на преглед,понеделник подготовка за секцио и в сряда живот и здраве,ще се появи моята мечта Blue Heart

Little Miss Ratatouille,ако ти остане време драсни какво да очаквам от подготовката за секциото. Снежи ме подготви,че ставало много бавно и да съм гладна и жадна. Тя нали знаеш колко много говори и тя. Blush
Ето раздвижи се и нашата групичка с бебенца,сега да не ни зарежете тука. JoyJoy

# 129
Честити бебчета, момичета! Hug
Hintt защо си била за секцио? (Извинявам се ако си казала, а съм пропуснала)
Супер, че ти се е разминало.

# 130
Пъпната връв беше увита 2 пъти около вратлето и отделно  докторът каза, че се очаква  голямо бебе и съм с тесен  таз.
Не съм очаквала да изтърпя 6 см разкритие, с каквото бях в спешното.
Поисках си упойка и като цяло казаха, чв добре е минало раждането, като по учебник.
Бебчето излезе с ръчичката напред и ми сложиха заради това шева, че ме разпори малко.

# 131
Пъпната връв беше увита 2 пъти около вратлето и отделно  докторът каза, че се очаква  голямо бебе и съм с тесен  таз.
Не съм очаквала да изтърпя 6 см разкритие, с каквото бях в спешното.
Поисках си упойка и като цяло казаха, чв добре е минало раждането, като по учебник.
Бебчето излезе с ръчичката напред и ми сложиха заради това шева, че ме разпори малко.
И как беше с упойка, усещаше ли пак болка?

# 132
Изписаха ни, много е хубаво вкъщи  🥰
Заедно с кого излязохме - да каже 😆

# 133
Здравейте, нашето  февруарче се роди вчера сутринта  в 6 и 36, естествено. Беше планиран  за секцио  на 1 февруари, но отидох с болки и се оказах с 6 см разкритие.
Сложиха ми упойка, имам само един вътрешен шев.
Борис е с мерки 48 см, 2730 г.
Сега ме притеснява  храненето как ще тръгне. Давам от шише АМ, въпреки че вчера по обяд засука и няколко  капки коластра.
Честито!!! Да е жив и здрав!🤗
В коя седмица роди?

# 134
Привет момичета,аз съм мартенска мама,но чета и вас за кураж 😀
Честито на родилите вече,да са ви здрави бебоците.Към тези с естествено раждане,как премина вашето.И след изписване имате ли настроение за сбирка вкъщи с бабите и дядовците или искате спокойствие?

Общи условия

Активация на акаунт