Отговори
# 165
А защо не спираш магнезия, вече бебенцето си е напълно доносено, освен ако нямаш насрочено секцио де Thinking
Иначе аз пих Магне-Б6 и ми действаше добре - нямах особени контарции, сега съм го спряла, че е време вече, но пък госпожичката се инати и не иска да излиза (39с и 5 дни съм)Sweat

Здравейте момичета, вече съм в 37г.с. и бях на тонове. Хванаха се леки контракции, но снощи имах ужасни болки долу ниско....направо си изкарах акъла, че идва момента и че ако не ме отпусне ще ходя до болницата. Cold Sweat АГ ми изписа салбутамол 4х1/2т. (за контракциите) да го пия по схема и както винаги си продължавам с магнерота 3х2т. и но-шпа 3х2т. Наблегна ми че трябва много да лежа и да забравя всякакви движения тази седмица. Също, че ако и тази вечер имам същите болки, при положение че пия хапчетата, утре ще ме вкара в болницата за задържане. Disappointed Relieved Въобще не искам да влизам в болницата, че в петък имам РД и ми е едно такова гадно.  Pensive
Трябва да задържим бебчо поне до 9.02 или най-рано до 7.02. Blue Heart
Някоя от вас пила ли е салбутамол? Трябвало да следя дали няма да получа от него сърцебиене или други симптоми и че ако всичко е наред да увелича дозата на прием с още 1 таблетка (т.е. 3х1т.). Да очаквам ли добри резултати от него или да стягам куфара? Thinking

# 166
Не съм приемала лекарството,но наистина не разбирам защо задържат в тези седмици вече. Аз в тази седмица ще раждам планово Thinking.  Според мен си приготви куфара,щом имаш контракции,бебето иска да излиза. Ако пък ако те приемат за задържане пак ще си готова.

# 167
Аз съм вече в 38 г.с,денес след прегледа прокървих .,Обадих се на АГ и ми каза да изчакам до довечера ако не спре кървенето да му се обадя.На някой случвало ли му се е?Болки нямам !

# 168
И аз съм 38 седмица и моят доктор каза, ако има прокървяване да ходя в болницата. Но тъй като ти поддържаш връзка с твоя лекар, му звънни както ти е казал, ако до довечера не спре кървенето.
Моят при последния преглед, преди седмица, каза, че малчо е напълно готов за раждане и може да стане всеки момент. От вчера имам по цял ден контракции, повечето са само стягане, тук там някоя леко болезнена. Уж ги засича, но са много нерегулярни като интервали. Все пак чантата е стегната и съм на нисък старт 😂

Аз съм вече в 38 г.с,денес след прегледа прокървих .,Обадих се на АГ и ми каза да изчакам до довечера ако не спре кървенето да му се обадя.На някой случвало ли му се е?Болки нямам !

# 169
И моето планово секцио беше в 37+4. А раждането тръгна в 37+3 и тогава направиха и секциото.
Торнадо, моето раждане започна с розово-бяло течение. Но и контракции де. Които ту бяха през 5 мин, ту през 30, т.е.нерегулярни, но като ме прегледаха имаше разкритие.

# 170
  • София
Момичета, извинете, че се отклонявам от темата, но имаше ли активна тема за кърменето тук в момента и режима на бебето, за да не спамя излишно тук? 💕

# 171
Мили момичета, в 37+5 г.с съм и днес изпитвам огромна умора и леко виене на свят. За повече от 10 мин немога да си стоя на краката, повръща ми се и ми се гади леко. Другото е че имам бодежи в срамната кост, все едно някой се бута, усеща се като бодеж с нож, но не е нещо регулярно. Има ли ли сте подобни болежки?

# 172
Според лекаря е още рано и колкото е по-близо до датата на термина, който е 23.02 толкова по-добре. Все още е 2780 гр. Bowtie Тази вечер не съм имала силни болки, съвсем леки (обичайните ми), но стегнах куфара за родилното. Sunglasses

Не съм приемала лекарството,но наистина не разбирам защо задържат в тези седмици вече. Аз в тази седмица ще раждам планово Thinking.  Според мен си приготви куфара,щом имаш контракции,бебето иска да излиза. Ако пък ако те приемат за задържане пак ще си готова.
Ами ще съм секцио и затова няма как да го спра магнерота. Трябва до последно да го пия.

А защо не спираш магнезия, вече бебенцето си е напълно доносено, освен ако нямаш насрочено секцио де Thinking
Иначе аз пих Магне-Б6 и ми действаше добре - нямах особени контарции, сега съм го спряла, че е време вече, но пък госпожичката се инати и не иска да излиза (39с и 5 дни съм)Sweat

Здравейте момичета, вече съм в 37г.с. и бях на тонове. Хванаха се леки контракции, но снощи имах ужасни болки долу ниско....направо си изкарах акъла, че идва момента и че ако не ме отпусне ще ходя до болницата. Cold Sweat АГ ми изписа салбутамол 4х1/2т. (за контракциите) да го пия по схема и както винаги си продължавам с магнерота 3х2т. и но-шпа 3х2т. Наблегна ми че трябва много да лежа и да забравя всякакви движения тази седмица. Също, че ако и тази вечер имам същите болки, при положение че пия хапчетата, утре ще ме вкара в болницата за задържане. Disappointed Relieved Въобще не искам да влизам в болницата, че в петък имам РД и ми е едно такова гадно.  Pensive
Трябва да задържим бебчо поне до 9.02 или най-рано до 7.02. Blue Heart
Някоя от вас пила ли е салбутамол? Трябвало да следя дали няма да получа от него сърцебиене или други симптоми и че ако всичко е наред да увелича дозата на прием с още 1 таблетка (т.е. 3х1т.). Да очаквам ли добри резултати от него или да стягам куфара? Thinking

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 21:01 от Maek

# 173
Викси, мисля, че съм срещала тема тип "бързи въпроси и отговори на тема кърмене", но не съм сигурна, че скоро е била активна, може да пробваш да я раздвижиш

Иначе снощи и аз имах супер много бодежи в слабините /бях писала за това чувство - нещо като заскубване, нещо като рязане с бръснарски ножчета/, също бебето беше супер активно и за пръв път усетих голяма тежест - за цялата бременност съм качила 9 кг. и досега не съм се чувствала като слон, вчера едва едва се въртях в леглото Joy
Даже след тази нощ си извадих нещата за родилното, но пък не си намерих картата с нанесени изследвания, какво се прави, ако не я намеря изобщо? Confused
И също аз вече съм в 38ма седмица, уж ме гласят за нормално раждане, но не са ми спрели магнезия , не знам до кога ще чакаме...

# 174
  • София
Аз ще видя дали има такава тема.

Отделно съм малко притеснена, днес педиатърката идва вкъщи и направи консултация. Като цяло бебчо е с атопична кожа и купихме на мустела душ-гелчето каза с него да го къпем, после да мажа с това което имах на Хипп кремче и да правим масаж на бебето.

Всичко добре,  аз давах на поискване кърма обаче тя категорично каза - не, трябва на 3 часа и днес по едно време беше ад, бебето реве и аз рева с него, защото просто знам, че е гладен, а тя каза да дам водичка и то как да се засити, беше ужас. После се успокоиха работите, сега го къпахме, хапна и легна, точно 3 часа от предишното хранене. И отделно не ми каза да давам витамин Д, това ме притеснява. Нали всички бебенца трябва да го приемат?
Днеска направо ме боли глава от миисли дали го гледам правилно или не... ровя из темите, чета... питам приятелки.

# 175
Да, за всички бебета е задължителен вит. Д, а даже и вит. К или К2, не съм сигурна, но е необходим за да се усвои вит Д.

# 176
Аз ще видя дали има такава тема.

Отделно съм малко притеснена, днес педиатърката идва вкъщи и направи консултация. Като цяло бебчо е с атопична кожа и купихме на мустела душ-гелчето каза с него да го къпем, после да мажа с това което имах на Хипп кремче и да правим масаж на бебето.

Всичко добре,  аз давах на поискване кърма обаче тя категорично каза - не, трябва на 3 часа и днес по едно време беше ад, бебето реве и аз рева с него, защото просто знам, че е гладен, а тя каза да дам водичка и то как да се засити, беше ужас. После се успокоиха работите, сега го къпахме, хапна и легна, точно 3 часа от предишното хранене. И отделно не ми каза да давам витамин Д, това ме притеснява. Нали всички бебенца трябва да го приемат?
Днеска направо ме боли глава от миисли дали го гледам правилно или не... ровя из темите, чета... питам приятелки.
[/quote

Е на кърма как на 3ч ? Според мен,щом искаш да кърмиш,кърмиш на поискване. Ако е на АМ там е ясно. За вит Д друг да каже,не съм наясно.
Аз не мога да си държа детето гладно. Ако чувстваш,че плаче защото е гладен, Ами аз бих му дала да яде. Аз няма да изтърпя да реве от глад,а аз да гледам часовника.... Лично мнение Викси. Постъпи както го чувстваш. Ти усещаш най-добре. Hug

# 177
  • София
И аз не знам, как на 3 часа. Не искам да давам АМ изобщо... снощи си спа толкова спокойно детето, предните дни на поискване също нямаше кой знае какъв проблем ама днес като го резнах така и направо... седях и плаках с него. И е страшно неспокоен .

# 178
Викси и аз съм на мнение да даваш на поискване.Аз не мисля ,че трябва абсолютно всичко да спазваме каквото казват докторите.Още са много мънички изморяват се ,докато.влезнат в режим ще отнеме време.Това е мое мнение,ти ще си прецениш кое е по добре!🤗

# 179
И аз не знам, как на 3 часа. Не искам да давам АМ изобщо... снощи си спа толкова спокойно детето, предните дни на поискване също нямаше кой знае какъв проблем ама днес като го резнах така и направо... седях и плаках с него. И е страшно неспокоен .

И според мен си го храни на поискване. То е толкова мъничко, може и в началото да не го засища до тоя интервал 3 часа.
Ти си го усещаш най-добре. За витамин Д и на мен ми казаха особено зимни бебета задължително им се дава!

Общи условия

Активация на акаунт