Отговори
# 420
  • София
Момичета, при мен от седмица вече бебчо само връща кърма. Ту такава пресечена, която е престояла на тънка плюнка по някое време , ту веднага след хранене така на фонтанче. Дали е нещо притеснително, хапва си добре, според мен и си наддава, че ми понатежава Grinning
Но пък и от седмица пак е с едни газове и само се напъваа и като напъне - връща.
Вдигаме го, да седи в по-изправено положение, но пак си връща.

# 421
vikksi при мен е същата работа. Не след всяко хранене, но доста често взе да повръща на фонтан направо. Вчера беше доста лакома, постоянно й се ядеше, от бързане и лакомия 3 пъти повърн. Явно пак някакъв скок на растежа я тресеше, защото само плачеше за храна Grinning
Милена за кърменето не се отказвай. Аз също бях така в началото - мнооого малко кърма, оскъдна работа, много ме боляха зърната(лекувах ги с вит С, вит А и Лансинох- направо се родих с тая комбинация), изцеждах като луда и едва-едва 20мл изцедени, беше много кофти положението. След няколко дни тя сама си слезе, сега си я кърмя изцяло, даже си тече сама като наближи времето Grinning Внимавай с тези чайове, защото може да си докараш проблем. Сшагай бебенцето постонянно на гърдите.

# 422
И моето момче връща много често и се задавя чак. Нормално е.
Вчера бяхме на консултация и лл каза, че защото е много лаком. Чудя се антирефлуксна възглавница дали да му взема...въпреки че кошарата ни се накланя и тази функция играе същата роля.
Той днес става на 1 месец, да ми е здрав!Качил е 1130 грама от раждането и е порастнал с 3см. Само на кърма.
Баткото ни пък, става днес на 6г, двоен празник имаме Heart

# 423
  • София
И моето момче връща много често и се задавя чак. Нормално е.
Вчера бяхме на консултация и лл каза, че защото е много лаком. Чудя се антирефлуксна възглавница дали да му взема...въпреки че кошарата ни се накланя и тази функция играе същата роля.
Той днес става на 1 месец, да ми е здрав!Качил е 1130 грама от раждането и е порастнал с 3см. Само на кърма.
Баткото ни пък, става днес на 6г, двоен празник имаме Heart

Да са ви живи и здрави сладурите 💙☀️
Ами ние поръчахме такава възглавница, днес пристигна, ще ви дам отзив скоро 😂 дали си зослужава.
Моето момче и той е много лаком, даже си дави на зърното докато яде.

Усещам, че и ние сме наддали там някъде за месец, в петък става на 1 м 🥹
Нащо педи пак ще ми чете конско на другата консултация в края на март, усещам го. Направо не искам да ходя изобщо. 😂

# 424
А вашите бебета как са с хълцането? Моята постоянно хълца, нищо не помага, сама си спира, но е много мъчително да я гледам как хълца 10-15 мин. Mask

# 425
Нашата педиатърка не се е карала, дори напротив, каза, че добре наддава.
И моето момче хълца често.

# 426
А вашите бебета как са с хълцането? Моята постоянно хълца, нищо не помага, сама си спира, но е много мъчително да я гледам как хълца 10-15 мин. Mask

И моят хълца, той и в корема много хълцаше. Сега от време на време хълца. Някъде четох, че когато са поели повечко храна, хълцат, защото коремчето е натиснало диафрагмата и оттам се получава. И съм забелязала, че действително след хранене от време на време хълца, въпреки че е на кърма изцяло, явно е по-лаком и яде понякога повече, отколкото може да му побере пупата. 😂

# 427
  • София
И моето си хълцука още от преди да се появи 😂
А за педито - явно съм изтеглила късата клечка.
Затова ходя и на частно. Sad поне има адекватна връзка там

# 428
Момичета, имам въпрос към тези, на които са им предизвикали раждане. Кога ви сложиха упойката? Преди самото предизвикване или като сте стигнали определените см разкритие?

# 429
Момичета, имам въпрос към тези, на които са им предизвикали раждане. Кога ви сложиха упойката? Преди самото предизвикване или като сте стигнали определените см разкритие?

На мен ми предизвикаха раждане. Но упойка не са ми слагали след това, тъй като не исках. Но съм чела, че когато направиш някакво разкритие (с една дума, когато има вече започната родова дейност) на някакви определени см разкритие се слага упойката.

# 430
Момичетаа и моята малка принцеса са роди тази сутрин 10.30 нормално 2 раждане ми е .Роди се 3.800кг и 50см
Но има само едно нещо водите ми бяха зелени и тя и изпила от тях и казаха антибиотик ще и пускаме
Друга преди мене има ли със същия проблем?

# 431
Момичетаа и моята малка принцеса са роди тази сутрин 10.30 нормално 2 раждане ми е .Роди се 3.800кг и 50см
Но има само едно нещо водите ми бяха зелени и тя и изпила от тях и казаха антибиотик ще и пускаме

Честито, да ти е жива и здрава рожбичката и вие покрай нея.
🤍

# 432
Момичета, ето ме и мен. В последните дни ме нямаше, но бях и болна и покрай грижите за бебчо нямах никакво време.

Честито на всички нови бебчетааа! Heart Heart Да ви радват много и да растат МНОГО здрави! :*

При мен доста от нещата съвпадат с тези на Викси - малкият гледа много, не спи особено... понякога пък е много спокоен. И аз се чудех дали е скок в растежа. При мен също връща в последните дни и се чудя дали е рефлукс.

Относно разходките - аз започнах доста преди 40ия ден и го извеждам редовно навън. Но стане ли време за кърмене - веднага се прибирам. :Д

# 433
Честито, да ти е жива и здрава.
С каката ми бяха зелени водите, защото преносих една седмица. Беше на антибиотик, много се бях притеснила тогава. Вместо на 3тия ден, ни изписаха на 7мия. Иначе си се оправи и всичко беше наред.

# 434
  • София
Момичета, кога е добре да се започне физическа активност след раждането? Не съм ходила на преглед, но се чувствам супер, конците ми паднаха, всичко е заздравяло. Леко зацапване имам вече, след 40 ден дали могат да се правят упражнения за диастазата, съвсем леки разбира се.
Вие на какво мнение сте? Simple Smile Засега залагам само на разходки, вдигане на бебето и домакинската работа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт