Хитринки за всякакъв случай - 34

• 51 673
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Мадрид / София
Надраскани обувки с перманентен маркер могат ли да се почистят с нещо?
Материята е лъскава и изкуствена.
Може. Има един препарат (различни марки, но с еднакво приложение) за развинтване на гайки, които с времето са залепнали. Пробвай с него. Гледах едно видео в Ютуб и от там го знам и действа. Така чистих надраскано от пастели върху маса, дето не искаше по друг начин да излезе.

# 661
Skk007 в кинкалериите продават подобни текстилни стикита. Струва ми се , че е по- добър вариант от свиването 😉

# 662
Изобщо не е сигурно, че ще се свият дрехите. Ако са предимно от изкуствена материя обикновено не се свиват. Ако прекалиш с пералня и сушилня, по-скоро се съсипват, изглеждат износени, могат да станат на топчета, но размерът не се променя. Точно разни ватирани суичери и долнища съм пускала няколко пъти с памучното пране на високи градуси - после изглеждаха, все едно са носени няколко години. Вероятно и материята е била некачествена. Други бели долнища редовно ги пускам с бялото памучно, нищо им няма. Зимата суша почти всичко в сушилня. Досега нищо не се е свило.

# 663
Имам 5-6 бройки от Кауфланд. Искаш ли да ти ги пратя?

# 664
Да споделя (и да се оплача) - приятелят ми заряза малко бидонче от кисело зеле до началото на април, адски гадни черни налепи, като варовик. Не излизат с обикновен препарат, с обезмаслител, с търкане с четка след киснене, с какво ли не. Паднаха след два часа със спрея за фурни на Лидл.

# 665
  • софия
Не съм убедена, че препарат, предназначен за повърхности, е подходящ за съдове, в които се съхранява храна.

# 666
Не съм убедена, че препарат, предназначен за повърхности, е подходящ за съдове, в които се съхранява храна.
И особено пластмасови - те поемат доста, ако и да изглеждат с гладка повърхност - на практика повърхността им съвсем не е гладка и лесно се наранява.
Аз при това описание на бидончето директно бих го хвърлила, въобще няма да се занимавам да му търся препарат, че и да се трепя да го чистя няколко пъти. После пък да мисля дали мога да го ползвам за храна.

# 667
Освен всякакви видове ароматизатори слагате ли други неща в гардероба за обувки да обират миризмата?

# 668
  • Пловдив
Чорапчета пълни със сода слагам в кубинките

# 669
  • Sofia
Сменя ли се содата?

# 670
Вкъщи имам доста мебели, които са гланцирани, много трудно де бърше прах от тях. Прахът просто се разнася по повърхността, не се обира от парцала. Предполагам някакъв препарат трябва да пръскам, но какъв?

# 671
Вземи си кърпа за мебели, тя обира праха, не е като микрофибърните които само го разнасят.

# 672
  • Пловдив
Завързалата съм ги и от 4-5 години си ги ползвам - определено има ефект.
Пада съвсем малко бял, фин прах и определено количеството е намаляло за толкова време, но продължават да вършат работа Simple Smile

# 673
Предполагам обира миризми содата, нали?

# 674
Бидончето повече няма да се ползва за храна. Иначе нищо му няма. Ползвам си го като малка масичка за саксия на терасата и го оставих, защото при безводие, ремонт или подобно мога да го ползвам.

Кисело зеле не ща да видя, камо ли да мия съдове за него.

Прах обирам много хубаво с кърпата за прах от комплекта на Лидл с пет кърпи. И ако е много - имам накрайник за мебели на прахосмукачката.

Общи условия

Активация на акаунт