Нашите кухни - тема 93

• 47 952
  • 741
  •   1
Отговори
# 435

В горната част на вратата вкопани ли са? Може ли снимка?!
Не, не са вкопани. Вратичките са съвсем гладки и има профил на корпуса. Ето така, но при мен не се вижда отстрани.

На горния ред са по-дълги вратите.

И аз последно се спрях на този вариант,но вратичките ще са малко нещо невиждано:grinning:
Искам да са shaker вратички ,но точно с тези Гола лайснил.Намерих такова изпълнение  в един сайт само и ми харесва.Дано да не оплескам положението с моите желания.В този случай може и да са скосен ръба на вратичката или шкафа.Май става по-удобно  за употреба.

# 436
  • Пловдив
И моята кухня е без дръжки, точно като при Чи лу. Много се радвам, че ги направихме така. Супер лесно се поддържа. Преди с дръжки виждах повече зор с чистенето.

# 437
hblagoeva, моите не са скосени и са удобни. Възможно е скосените да са още по, но не съм пробвала.
При мен, лайстните първоначално бяха прахово боясисани в цвета на вратичките, но когато са по-навътре цветът се променя и не ми хареса как стоят. После мебелистът ми направи дървесни, като плота и сега много ми харесват. Боядисаните ги метнах на тавана за резерва.

# 438
hblagoeva, моите не са скосени и са удобни. Възможно е скосените да са още по, но не съм пробвала.
При мен, лайстните първоначално бяха прахово боясисани в цвета на вратичките, но когато са по-навътре цветът се променя и не ми хареса как стоят. После мебелистът ми направи дървесни, като плота и сега много ми харесват. Боядисаните ги метнах на тавана за резерва.

Кажи ми моля те,от материал ли ти направи дървесни,защото този модел Гола ,нямат дървекен декор.
За горни вратички си то представям ,но примерно,ако долен ред е разделен на две чещмеджета дали може да стане?

# 439
От 8мм пдч, същия цвят като плота.
Той маСтора пише тук, питай го, каквото не ти е ясно. Покрай такива като мен е претръпнал, надявам се, аз задавам по 5 въпроса едновременно 😆

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 23:53 от Чи лу

# 440
  • София
Привет на всички! Предстои ни обзавеждане на кухня. Изчетох доста, но за София за изработване на кухня (по поръчка, мястото е малко, но като цяло не искам някакви невиждани дизайни) кои фирми препоръчвате - прего, копанарски, харесах кухня и в Calma, може и някоя друга фирма? Харесват ми кухните на ИКЕА, но отпадат като вариант. Благодаря!
В Мебели Идея https://mebidea.com/ може да се поръча кухня, правят я по размер, по твое желание.
Цените са доста поносими.

# 441
От 8мм пдч, същия цвят като плота.
Той маСтора пише тук, питай го, каквото не ти е ясно. Покрай такива като мен е претръпнал, надявам се, аз задавам по 5 въпроса едновременно 😆

Ами човека сигурно си има работа и  затова не се включва.
Шадоу 😃,ако ти остане време да се вщлючиш.
То не знам дали аз имям време.Вече ми е неудобно и да питам моя мебелист,че момчето свястно,ама май го извадих от нерви онзи ден.Та не съм ходила и да видя.Корпусът е вече сглобен,най верояно е сметнато  всичко с тези лайсни.Не съм наясно кога се монтират.Нямам идея,а и не смея да питам,че вече ме е срам

# 442
  • София
Някой дали има опит, да си е изготвял сам проект или да е поръчал на някого? Съвсем готов с всички изчисления. До такава степен, че само материалите да си поръчаш .

# 443
Винаги така си правим... Отиваме с готов проект и само ни нарязват частите по разкрой. После си ги сглобяваме.
ММ има и програма за разкрой, на която пробва как най-евтино ще излезе броя цели плоскости и рязове и понякога преправяме, за да се спести, ако е възможно.
Дори сме взимали и цяла плоскост и сами сме я рязали и кантирали 😁😁😁 ама ми идва прекалено играчката. Иначе ако имаме времето, мятаме направо 3 плоскости и ей ти каквото трябва. Ама обикновено нямам нерви чааак толкова самостоятелно.

# 444
  • София
Винаги така си правим... Отиваме с готов проект и само ни нарязват частите по разкрой. После си ги сглобяваме.
ММ има и програма за разкрой, на която пробва как най-евтино ще излезе броя цели плоскости и рязове и понякога преправяме, за да се спести, ако е възможно.
Дори сме взимали и цяла плоскост и сами сме я рязали и кантирали 😁😁😁 ама ми идва прекалено играчката. Иначе ако имаме времето, мятаме направо 3 плоскости и ей ти каквото трябва. Ама обикновено нямам нерви чааак толкова самостоятелно.

За проект имате ли програма? Може ли да споделите коя? Платена ли е?

# 445
На Аутокад го чертае ММ проекта.
Има разни визуализации тука пускат, аз с тях не мога да се оправя. Все са някакви шаблони, които не ми пасват...

# 446
  • Раковски
Ко да кажа/напиша?

# 447
  • София
Ако човек сам си прави кухнята можете ли да ми кажете какъв обков е най-добре да се вземе. Блум или може и нещо друго и  откъде е най-изгодно да се поръчат механизмите? Дали има някъде в София налични и направо да могат да се вземат или трябва да е с поръчка?

# 448
Каквото и да кажеш, майсторе, златни ръце имаш!

# 449
  • Раковски
Ако човек сам си прави кухнята можете ли да ми кажете какъв обков е най-добре да се вземе. Блум или може и нещо друго и  откъде е най-изгодно да се поръчат механизмите? Дали има някъде в София налични и направо да могат да се вземат или трябва да е с поръчка?

Според парите, а искаш евтино отиваш в балкан-юг/роси (те имат и скъпи), ако искаш читав обков отиваш в рали-м, салекс. Всички би трябвало да са заредени.

Общи условия

Активация на акаунт