Нашите кухни - тема 93

• 48 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
На мен гранита ми харесва, много удобен цвят за кухня. Е, малко лаймът стои странно, но пък е весело и наживо може да е хубаво. Пък и вратичките горе като се сменят след време в бяло ще стане супер стилно. Иначе и от мен един глас за бели стени - така няма да насичат шкафовете на пералнята и долните - ще изглеждат слети със стената. Сега на сив фон границите на останалите мебели изпъкват и стаята изглежда по-малка.

# 346
Amy_nka, къде трябва черното? Едва ли имаш предвид стените...
Долен ред и електроуреди - черни. Поне ще се вържат с гранита и лаймът ще изпъкне, без да хвърля изкри. Стените - бели, при долен ред черни. Основният проблем тук е, че гранитът бежевее, и това с лайм влиза в сериозен конфликт и на този беж гръб, освен бяла стена друго не можеш да напаснеш. Сиво с бежово също не се връзва.

# 347
Кое ли ще излезе по-евтино - да смени уредите (за да са друг цвят) или шкафовете (за да са друг цвят)?

4μΕ, дано да уцелите новия сив цвят. С боите е така - на картонче е едно, на конкретна стена, със съответната осветеност - друго.

# 348
Най-евтино - бяла боя на стената Simple Smile Simple Smile

# 349
Най евтино ще е да залепи едно бяло фолио върху този лайм.
После стената да се боядиса в нещо много светло - бежово или розовеещо ще си пасне със плота. Бяло с бели шкафове ще се слива и не го препоръчвам.
От друга страна  малки помещения се боядисват в светли тонове за да не изглеждат още по малки.
Може да се направи и още един опит с нещо много, много светло сиво, да се види как ще изглежда.

Тъй като стената в момента е доста тъмна, ще е добре да се мине с "грунд" (така ли се казваше) , преди да се нанесе значително по светъл цвят.

# 350
Щом си харесваш лайма защо не боядисаш стената лимонено жълто  💚💛

# 351
  • До сърцето...
Щом си харесваш лайма защо не боядисаш стената лимонено жълто  💚💛
... два жълти нюанса  Rolling Eyes и толкова жълто като основен цвят ... идва ми като естетика на 80-те год. от миналия век (сочно червени, ярко лилави кухни и пр).
Ама всеки с вкуса си.

# 352
  • София
Вече боядисахме в светлосиво Simple Smile Пак имахме приключения с цвета, защото намазахме малко на една стена и изглеждаше леко бежово, но добавихме малко от лилавеещата тъмна боя и вече е по- неутрален.
Монтирахме и аспиратора, но отложихме слагането на декоративния капак, защото нещо не пасна в захващането при дупките. Вече му се вижда краят, останаха чистенето и да сложим корнизите и пердетата.
Знам, че лайм не върви много, но засега ще го оставя, защото не е рентабилно да го махам, а и съм накупила във времето зелени чинии, кърпи, чаши, калъфи за столове и разни дреболии.
Слагам една снимка, но още е с фолио и предпазни ленти, да изсъхне хубаво и ще ги махам. Има нужда и да се повтори на 1-2 места, до вратичката се вижда малко непокрито от предишния цвят, но на светло ще дооправям.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 03:00 от 4μΕ

# 353
Така на лампа гранитът е по-скоро бежово-сив, бежовото преобладава (поне на моя монитор).
Ако те дразни, можеш да пробваш с крушка със студена светлина, дали няма да изглежда по-сив.
Иначе за мен сега стената е много по-добре с този латекс.
С пожелания за по-бързо приключване на ремонта и да си ползваш кухнята с кеф.

....идва ми като естетика на 80-те год. от миналия век (сочно червени, ярко лилави кухни и пр).
Ама всеки с вкуса си.

Естетиката в момента, поне в България, на мен лично ми идва много премита (бяло на бяло). Съвпада с естетиката от късния соц, която помня - бели СКШ-та с бели плочки (то само бели шкафове и бели плочки имаше тогава).

# 354
Добро предложение за вида на светлината. Иначе да - доста по-добре е от преди.

# 355
  • София
Наистина е от светлината, сега през деня изглежда съвсем различно.

Мисля, че уцелихме цвета, с фурната също стои добре

# 356
Да,добре се е получило.Фурната каква марка е?

# 357
  • Бургас
Може ли някоя от вас, която има черен смесител да сподели как се държи при варовита вода. Много ще ми се върже с концепцията, но ако е винаги на капки ще го пропусна.

# 358
  • До сърцето...
Естетиката в момента, поне в България, на мен лично ми идва много премита (бяло на бяло). Съвпада с естетиката от късния соц, която помня - бели СКШ-та с бели плочки (то само бели шкафове и бели плочки имаше тогава).
Предпочитам тази естетика, от която може да се избяга с акцент или чрез добре подбрани аксесоари.
Отколкото крещящ/обсебващ цвят и окачени тавани (или вълнообразно етажирани с лунички), няма тън-мън.
Но това си е мое мнение, разбира се, някой сигурно много го кефи.

# 359
  • София
Да,добре се е получило.Фурната каква марка е?
Фурната е Фагор, едно към едно с тази , само че взех без пиролиза, за което малко съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт