Нашите кухни - тема 93

• 48 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
"Акценти" и "аксесоари" не харесвам (тип кичозни надписи Home sweet home, Breakfast here, ненужни вазички и т.н.). Не само в кухнята. За мен самите мебели (шкафове, дивани, маси и т.н.) трябва да са стилни, без наметнати разни неща по тях.

Окачените тавани с лунички са почти задължителна част от "модерната" естетика, дори да не са вълнообразни. И тях не мога да ги понасям.

И не знам защо цветна кухня (хол, спалня, няма значение), т.е. всичко, което не е бяло, се свързва с вълнообразни окачени тавани и кич.

# 361
Моля,да ме посъветвате  какъв е вариант на гръб за кухня при евентуален плот от технически камък.Както и да го въртя,цифрата става голяма.Не харесвам особено фугите и плочките,но като нищо ще клекна и на тото.Стъклото не ме привлича много.Имам чувството,че ще е вечно омазано и изпръскано.Чудих се за обикновен плот за гръб.Дали е възможна такава комбинация?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 00:48 от hblagoeva

# 362
Аз съм с гръб от матови плочки 90/90 см, но нямам горен ред шкафове. Ако имах, най-вероятно щях да взема плочки 60/120. Единствената ми надлъжна фуга е зад котлона и е като нова без да я "обгрижвам". Доволна съм от избора на плот от камък и гръб от плочки. Много лесно се поддържат.

# 363
А какво е предимството на тоя камък, освен че е модерно и много скъпо... Била съм в кухни с такъв, изобщо не ми харесва. Особено с тия вградени миски ми е като леген в градено корито от едно време... Аз не бих сложила такова чудо.
А след като съм къртила малки бели плочки от стена (майка ми беше с такава кухня 20 години), хич не съм се и замисляла да лепя так 😁
За поддръжката - вкъщи съм с "обикновен" плот и гръб и нямам нито надраскано, нито изгоряло, нито трябва да го търкам нещо... Не знам какви са тия поддръжки, за които говорите. Забърсвам с гъба и вода и толкоз.

# 364
С какво стъклото е по-различно от плочка или друг вид гръб? Ако едното ще е омазано и изпръскано, и другото ще е.

# 365
Моля,да ме посъветвате  какъв е вариант на гръб за кухня при евентуален плот от технически камък.Както и да го въртя,цифрата става голяма.Не харесвам особено фугите и плочките,но като нищо ще клекна и на тото.Стъклото не ме привлича много.Имам чувството,че ще е вечно омазано и изпръскано.Чудих се за обикновен плот за гръб.Дали е възможна такава комбинация?

Абе то всичко е възможно, но най-добре си е по-малко шарения, тоест гръб и плот от същия камък, ако плотът вече е избран. И да, сигурно е скъпо, но слушай моя изстрадан опит - след година ще се забравила голямото харчене и пак ще имаш тези 1, 2 или 3 хиляди отгоре, ама компромисният гръб ще ти трови погледа десетилетие поне. Така че по-добре стисни зъби и не се стискай за трайните неща. Виж за смесителя може да спестиш - сменя се. Даже и от уреди може да спестиш, и те се сменят, ама гърбът, плотът и шкафовете са трайно нещо.

П.П. Ако не харесваш камък нещата са други, но приемам, че не е това случаят. Иначе не, че камъкът има някакви кой знае какви предимства пред качествен термоплот, но просто е друг клас. То и едно евтино плато няма функционални предимства пред скъпо такова, ама...

# 366
И аз мисля, че гранит/технически камък/гладки широкоформатни плочки 60/60(120) за гръб са  еднакви откъм подръжка, изборът е само естетически - кое ти харесва повече.

# 367
Аз съм с гръб от малки квадратни плочки и фугите си искат малко по сериозно чистене, особено около котлоните.
Ама при мене все нещо ще пръска, ще кипи... Все бързам, все нямам време и голямо мазало става като се разготвя. JoyBlush
Та някой ако се засили за плочки, задължително да са големи.

# 368
Може ли някоя от вас, която има черен смесител да сподели как се държи при варовита вода. Много ще ми се върже с концепцията, но ако е винаги на капки ще го пропусна.
Аз съм с черен смесител и черна мивка. Смесителят изобщо не ми създава грижи, на мивката малко и личи, ако не е измита добре, но варовик не се задържа и на двете. Даже мислех, че водата е добре, защото съм на ново място, но имам черен сушилник за чинии на който таблата е постоянно бяла от варовик.

# 369
  • Бургас
Чи лу, благодаря! В Бургас е много варовита водата и затова се притеснявам.

# 370
Чи лу, благодаря! В Бургас е много варовита водата и затова се притеснявам.
Може би има значение материалът, моите са много гладки.

# 371
Благодаря за мненията относно гръбчето на кухня.Единственото ми желание си остава камък,но  все пак,ако не успея да се справя ще гледам да избера нещо,което не би ме дразнили 20 години напред.При мен проблемът е,че ми трябват малко повече от 15 м. плот ,гръб и островче,която все пак ще имам.Ако все пак не смогна и на гръб,ще сложа някакъв изчистен плот и ще си реша проблема.
Минала съм през какво ли не ,но този ремонт ми взе здравето.

# 372
Да се вайкаш за камък или плот и чак здравето... Айде по-ведро 😉
 цял ден слагам гипсокартон на тавана в кухнята със сина, че ММ е със екнат кръст, ей така е да ти се вземе здравето 🤣😁
Утре ще шпакловам и ще ми мрънкат, че е криво 😁😁😁

# 373
Може ли някоя от вас, която има черен смесител да сподели как се държи при варовита вода. Много ще ми се върже с концепцията, но ако е винаги на капки ще го пропусна.
Според мен,не си го причинявайте. Все ще има незабърсани капки,които след изсъхване,ще белеят. При нас водата е варовита,горе-долу,колкото при вас, и пощурявам от бели петна по мивки и смесители,без да са черни. Навремето, заради пуста мода,сложихме кафяви плочки в долната част на банята. Там ,където е душът и коритото няма да казвам какво търкане пада- взе да ми писва вече!

# 374
  • София
Моят е черен гумен, нищо му няма за сега... Но употребата е минимална
😂 😂 😂 Аз още не мога да се оправя с дървения си плот... Като си говорим за здраве, той ще ми го вземе, не знам колко пъти мажа с масла и още му треперя на всяка капка.
😂 😂 😂

Общи условия

Активация на акаунт