Нашите кухни - тема 93

• 47 895
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Драго, а за тези какво мислиш като качество?
https://www.amazon.es/gp/product/B081XZMMZ6/ref=ox_sc_act_title_ … T7YVPFBWXBL&psc=1

# 616
При мен и силиконов се цепна. Може да е бил кофти силикон, не помня, от квартална железария беше.
Освен всичко друго, по закона на Мърфи, се случва обикновено вечер, когато няма как да отидеш да купиш резервен за сутринта. Angry

Такъв като от снимката ли? Той е двоен- метална спирала и отгоре гума или силикон, не знам точно. Струва ми се много трудно за сцепване.

# 617
Само силиконов беше, без външна (или каквато и да е друга) метална оплетка. Един бяло-жълтеникав. От квартална железария със сигурност е бил China delux Laughing.
Като ти се спука и протече, нямаш време дълго време да избираш - купуваш това, което е най-близо и бързо.
Последният път, като се случи, отидох в Лидъл и взех 2 броя от техните. Така, ако и когато пак се спука, ще имам 1 резерва, да не си остана немита за работа. Laughing Засега се държи добре, не помня кога го купувах - поне преди година май беше, което си е постижение.

# 618
Приятелка си купува кухненски смесител и протече, върна го на Амазон. Но това може да се случи и с Grohe, само че техните гаранции се признават в БГ и идват на място да ги отремонтират, ако не могат, чак тогава те оставят без смесител за 2-3 дни макс (поне моят опит е такъв).
За конкретния смесител не мога нищо да кажа, освен да се четат ревюта от хора, които го имат поне от 6 месеца...

# 619
Здравейте, пак съм аз с дилемите за кухнята. Дойде човекът, взе размери и му дадох аванс, но не половината от сумата, а по-малко. Разбрахме се, че другите ще ги пусна по банков път. Нямаше договор в себе си и днес трябва да ми го изпрати във вайбър и трябва да се видим в края на седмицата, за да ми го даде и да напишем и моите данни. Малко странна схема, не знам дали не се притеснявам излишно, нали другата част ще мине по банка, обаче без договор дали ще мога да си търся правата?

# 620
Дано поне имате разписка!

При положение, че не се познавате не знам как давате така пари. Той като идва да ги вземе защо не е пратил договор за обсъждане предварително или бланка, която да попълните на място....

Дори устната уговорка е договор. Авизото за банковия превод е все пак официален документ. На основение опишете добре за какво превеждате пари!
Договор се получава с подпис на всички страници, имена на изпълнителя и подробна спецификация на заданието, за което плащате...

# 621

При положение, че не се познавате не знам как давате така пари. Той като идва да ги вземе защо не е пратил договор за обсъждане предварително или бланка, която да попълните на място....

Дори устната уговорка е договор. Авизото за банков3я превод е все пак официален документ. На основение опишете добре за какво превеждате пари!

На един лист ми написа каква сума съм му дала, каква остава и кое е авансово плащане, с неговите имена и подпис. Много съм зле, трябваше да взема бележката в мен, не само да я снимам… 🤦🏻♀ сега ще си сърбам напрежението

# 622

Дори устната уговорка е договор. Авизото за банков3я превод е все пак официален документ. На основение опишете добре за какво превеждате пари!

На един лист ми написа каква сума съм му дала, каква остава и кое е авансово плащане, с неговите имена и подпис. Много съм зле, трябваше да взема бележката в мен, не само да я снимам… 🤦🏻♀ сега ще си сърбам напрежението

Горе дописах:
Договор се получава с подпис на всички страници, имена на изпълнителя и подробна спецификация на заданието, за което плащате... Не снимате, а взимате оригинал. В този договор да си опише, че той ще служи за разписка за получения аванс, а другата махнете... и всички други пари по банка.

# 623
Благодаря много за съветите! 😊

# 624
  • София
Драго, имах предвид конкретно този и душ от същата серия, защото го харесах, а като производство е испански. Та питах има ли някой опит с испанско производство.

# 625
Драго, имах предвид конкретно този и душ от същата серия, защото го харесах, а като производство е испански. Та питах има ли някой опит с испанско производство.
Повреденият смесител беше на същата марка, затова го споменах. Друг път не сме поръчвали. За конкретни отзиви при такова разнообразие чета директно ревютата.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 06:57 от drago_2008

# 626
Батерии за кухня и баня си сменям по фасон. Изобщо не гледам марки и производства. Като ми омръзне или видя нещо по-симпатично, си ги сменям на 3-4-5 години. Такива вечни стационари за една камара пари, мерси съм.
И лидълски съм взимала, и китайски китайски, в началото беше издърпваща душ-слушалка (омръзна ми махнах го)... Висок, нисък, с филтър, с не знам си какво. Нямам скрупули или технически пречки да не си обновявам от време на време с малки джаджи (като батериите).
Като гледам какви размишления и колко време и енергия се губи в обсъждането на една чешма Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 627
E, то така може да кажем за почти всичко в един дом с изключение на самата кухня, уредите и плочките в банята - останалото може лесно и без много главоболия да се смени, а по-дребните неща - и за не особено големи суми.
Аз обаче не обичам така, например. Не искам да пръскам пари за глупости и проби и грешки, и като цяло съм против консуматорското разбиране, че като нещо се счупи просто ще си купим ново без да се опитаме да ремонтираме и запазим старото. И така планетата ни се превръща в едно сметище.

# 628
  • Раковски
Ще мина да дам и аз моите 10 стотинки по въпроса с пари/капаро. Без този процедура работата може и да не се случи защото няма сигурност и в двете посоки. Изникват въпроси от рода ами ако го направя и не го платят, клиента се притеснява дали не е дал парите си на вятъра. Направете най-простото нещо, на лист хартия напишете "днес на еди коя си дата дадох на еди кой си пари за еди какво си и да има име и фамилия +  подпис. Също така някои хора ги страх да подписват каквото и да е, това се отнася за двете страни. drago_2008 дава добри съвети по този въпрос, но сме им яли попарата на нея и мъжлето и.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 10:57 от shadowman

# 629
Здравейте! Търся препоръка за изработка на кухня във Варна. Бюджетът ни е ограничен и по-скоро търсим препоръка за качествени модулни кухни. Допадат ни като визия кухните Прего, предлагани от Никора. Някой има ли отзив? Много ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт