За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 867
  • 793
  •   1
Отговори
# 255
За толкова малко бебе 400 грама е ниско наддаване. На един и същ кантар ли е теглено, винаги голичко, има ли вероятност за грешка? Колко хранения има бебето за 24 часа?

# 256
За толкова малко бебе 400 грама е ниско наддаване. На един и същ кантар ли е теглено, винаги голичко, има ли вероятност за грешка? Колко хранения има бебето за 24 часа?
Както писах ядеше си до преди няколко дена по 90мл с хранения 6 или 7пъти.. сестрата каза ,че е супер теглото ,педито каза че е мъничко ,но няма страшно ,ама .. 4 кила се раждат бебета ,моята принцеса на 2 месеца 4 кила ..

# 257
Доста малко хранения има 6-7, на 2 месеца бебе, поне 8 хранения за 24 часа. Според мен трябва да се стремите да не падате под 8.

# 258
Малки е бебето, ама вие какви сте? Ако и двамата родители са ниски и слабички, нормално е и детенцето да е по- дребничко. И обратната, ако и двамата родители са едри и високи, детето пак ще е извън нормите.
Зорлем бебе не можеш да го накараш да се храни. Разбира се, ако са отхвърлени някакви проблеми.

# 259
Здравейте мами, моя бебчо е на 7+, има секрети в нослето от три дни. Няма кашлица, температура, нищо друго. Има две зъбчета, които му израстват, но не забелязвам да е нервен. Може ли тези секрети да се дължат на тези зъбчета.
Иначе за секретите слагам физиолог.разтвор и използвам назален аспиратор.

# 260
Малки е бебето, ама вие какви сте? Ако и двамата родители са ниски и слабички, нормално е и детенцето да е по- дребничко. И обратната, ако и двамата родители са едри и високи, детето пак ще е извън нормите.
Зорлем бебе не можеш да го накараш да се храни. Разбира се, ако са отхвърлени някакви проблеми.
Ето такива коментари що годе ме успокояват и ще кажа защо ... аз съм се родила дребна и майка ми е заспивала килцата ми и вървим заедно ... мъжа ми се е родил дребен и той ... аз пт вчера съм паника и сега като се замисля вие сте напълно права,че няма как да му тикам в устата .. детето ми е супер лъчезарно, спи си ,единствено има колики от време на време .. благодаря че ме сметнах светнахте да върна лентата назад 🫠🤣

# 261
И моето бебенце се роди малко, 2730 г в края на януари.
За един месец качи 500 г. Педиатърката каза да дохранвам с АМ.
Даваме му вечер.
И двамата  с бащата сме родени малки бебета, той е в 8 месец роден, а аз 2 седмици по-рано, както и нашето момченце. И двамата не сме едри, така че аз не се шашкам, че бебчето е малко, предвид нас двамата.
Яде си често по малко и се стремя да кърмя на поискване. На 2 часа иска да суче и в началото  нямаше сила, изморяваше се. Жълтеница допълнително го успиваше и беше трудно храненето.
По принцип суче почти час на хранене, но има пълни памперси и си расте.

# 262
Здравейте,бебчо вчера цял ден не ака чак днес на обяд се изака . Акото беше както обикновенно течно ,но имаше и  2-3 гъсти топченца ,не са твърди но гъсти все едно акото беше като на възрастен ,това запек ли е или е нормално заради захранването

# 263
Според мен е във връзка със захранването.

# 264
Здравейте, синът ми е вече на година и половина. Мога ли вече да му давам ядкови млека - бадемово мляко например? Питам, защото е алергичен към краве мляко и нямаме много опции за закуска сутрин.

# 265
Здравейте, синът ми е вече на година и половина. Мога ли вече да му давам ядкови млека - бадемово мляко например? Питам, защото е алергичен към краве мляко и нямаме много опции за закуска сутрин.

Наскоро имаше същия въпрос зададен в консултативната тема с Мира Делчева. Вижте там какво отговаря тя, а може и да питате за хранене на дете с алергия към краве мляко. По принцип то е много важна част от храненето на децата в тази възраст, затова е добре да потърсите подходящи алтернативи.

# 266
Аз около годинката започнах да давам ядки, под формата на брашно разбира се Grinning Бадеми, орехи, лешник и кашу съм давала. На двете си деца съм давала така. Кокосово мляко също съм използвала за приготвяне на разни неща.
Нямат алергии към храни.

# 267
Дъщеря ми е на 1г8г яла е орехи, лешници, бадеми, разбира се не цели, а като част в печива като кекс, сладкиши, мъфини, минавам ги през чопър преди да ги сложа.

# 268
Според вас такъв тип (сандали?) https://img.eobuwie.cloud/eob_product_512w_512h(3/9/3/1/3931a9ae … 183-a-vaquero.jpg

Подходящи ли са за прохождане, предвид, че наближават по-топлите месеци и очаквам тогава и бебето ми да проходи или е по-удачно да са напълно затворени?

# 269
Според мен да подходящи. Изглеждат ми високи и обхващат глезена, което е важно. Отпред е добре да са затворени, защото често си притриват крачетата отпред. Не е необходимо да за напълно затворени.

Общи условия

Активация на акаунт