За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 857
  • 793
  •   1
Отговори
# 300
Моята дъщеря всичко което свети и издава звуци и харесва много. Затова наблегнах на такива книжки и играчки. На 7++ месеца е и от към месец вече иска само на килимче и да си играе. Да писва и след 30,40 мин,но играем двете,гушкаме се. Слагам я в стола за хранене,като нареждам играчки и тя ги хвърля,аз го събирам и ги давам. Обикаляме на вън по три часа почти всеки ден☺

# 301
Моят малък син също се впечатлява от музикални играчки и книжки. Има много и често си играе с тях.

Подкрепям всички момичета преди мен, които писаха за търпението. Аз също съм по цял ден сама с малчо. Но от малък го уча, че нищо няма да му стане, ако постои малко сам на безопасно място. В нашия случай това е кошарата му в спалнята. Слагам го за 10- 15 минути в нея, за да свърша нещо набързо. Обикновено е готвене. Вратите са отворени и аз чувам какво прави. Казвам му, че ще се върна след малко и излизам. Понякога помрънка, но млъква.

# 302
  • Велико Търново
Според вас добре ли са? Предстои ѝ ваксина, на 1г 6м е.

# 303
Моя дребосък също стой в леглото си и много си играе по някога дори час,но после му писва и не иска тищо освен да го държа и да разглежда,да мен беше много полезно да чуя и други гледни точки на майки ,защото както предположихте първо дете ми е ,мляда съм и треперя над него не искам изобщо да плаче ,но можеби сте прави ,че трябва да го науча да е малко по самостоятелен, а що става въпрос за кукара сигурна съм ,че много ще ме улесни,но свекървата реши да каже пред сина си тоест мъжа ми,че било опастно и може да гръмне и т.н и сега той е твърдо против 😂

# 304
Ради, аз съм си организирала ежедневието по следния начин:
- В дните, в които става за разходка, не прекарва време в кошарата. Ставаме, закусваме и излизаме.
- Когато не става за разходка или ще излизаме след обедния сън правя следното- ставаме, закусваме и играем заедно. Като го поизморя и му обърна достатъчно внимание, не протестира да постои малко в кошарата. Няма как да кипи от енергия и да иска да е затворен.

# 305
  • до най-прекрасния мъж
Ради, това са пълни глупости. Съвременните машини нямат нищо общо с тенджерите под налягане от времето на свекърва ти, с десетки защити са. Вероятността да гръмнат е сведена почти до 0. Аз съм съвсем спокойна. Ако има проблем, няма изобщо да вдигне налягане, но не и да гръмне.

# 306
Здравейте,искам да попитам според вас дали е нормално бебето докато спи да издава един звук наподобяващ все едно не може да си поеме въздух? Гледам реакция от него няма,най-често се случва нощем,прави го от 3 седмици,ние не сме в България,а в Англия,докторите ни бяха казали ,че това е нормално без дори да го прегледат.
Бяхме и на преглед за него и мен на 6та седмица,докторката го преслуша и каза,че му е от носа ,но когато го вдигна и издава понякога хриптящ звук и се усеща ,че е от там,детето ми е на  2м и половина ,но искам да знам какво мислите вие ,благодаря

# 307
Звучи странно. Нослето почиствано ли е? Ако има засъхнали секрети или върнато мляко? Това би било причина да хрипти. Ако като е легнало бебето му се връща мляко издава един специфичен звук, малко като задавяне, но дали това имате предвид, не знам.
Аз лично бих пръснала в нослето със спрей морска вода и след с помпа за нос ще пробвам дали ще излезе нещо.
На прегледа не погледнаха ли в носа с един уред (не знам как се нарича), с който се преглеждат ушите и нослето?

# 308
Звучи странно. Нослето почиствано ли е? Ако има засъхнали секрети или върнато мляко? Това би било причина да хрипти. Ако като е легнало бебето му се връща мляко издава един специфичен звук, малко като задавяне, но дали това имате предвид, не знам.
Аз лично бих пръснала в нослето със спрей морска вода и след с помпа за нос ще пробвам дали ще излезе нещо.
На прегледа не погледнаха ли в носа с един уред (не знам как се нарича), с който се преглеждат ушите и нослето?

Не нищо не погледнаха,нямам това предвид за млякото,просто когато спи всякаш не може да диша,а докторите тук са супер зле,казват ,че няма нищо ,но аз усещам,а ще си ходим  на България чак след 3 месеца и много се притеснявам

# 309
Марина В , от темата, в която отговаря педиатър тук във форума, съм чела, че малките деца имат нерегулярно дишане и това по принцип е нормално. Понякога правят паузи между издишването и следващо вдишване. Не е притеснително. Не знам дали е същото нещо, което вие описвате, но реших да го споделя.
Можете и вие да питате доктора в тази тема и да опишете по-подробно проблема. Можете също да запишете това звучене как се опитва да си поеме въздух през нощта и да го качите да го чуе. Тя е и пулмолог, така че съм уверена, че ще ви е полезна.

# 310
Детето ми расте в многоезично семейство и чува няколко езика дневно, за да намеря баланс съответно прибягвам до таблет или телефон понякога. Не ги навирам под носа, обаче на място без социални контакти и това помага. Приятелка ме посъветва да и вече върша домакинските задължения докато малчо е будна, в началото слагах таблета наблизо, казвах какво трябва да направи мама и говорех докато го върша. После в една от групите в фб разбрах за Mrs. Rachel, и това ми е спасението когато искам да си взема душ или да сготвя.  бебка е влюбена! Напишете на YouTube mrs.Rachel baby обаче, жената прави бебетата да я обичат и им показва sign language. Наистина е образователно. Също така пускам неща от родния език на бащата. Ако не бяха електронните устройства няма да има как да дам равен шанс на детето да чува езика. Не казвам че нон стоп трябва да забодете таблетите с децата, но едни 15-20 Мин дневно дават на майката една прекрасна почивка понякога, особено ако е тя е основния грижещ се за детето човек

# 311
Здравеейте,какво мислите за ваксината BEXSERO ,днес на прегледа ни казаха,че имаме право безплатно да я сложим и не е задължителна ,но след като не е задължителна не знам дали искам да тормозя детето си излишно. Вие какво мислите ?

# 312
Сложих я на дъщеря ми заедно с Нименрикс, за мен са много важни тези две ваксини, бактериалният менингит не е шега работа. Не сте в България, нали? Цената на доза бексеро е около 210 лв, Нименрикс около 120, та 750 лв дадохме да завършим ваксинационния цикъл срещу менингит. Ако ми беше безплатна, щях да почерпя…

# 313
Както е казала Макарон, ваксината предпазва от бактериален менингит. Преди година или две, вече не помня, дете от София почина от това. Имате страхотно предимство, че ви я предлагат безплатно. Въобще няма да си тормозите детето, това мислене е абсурдно, точно пък за тази болест.

# 314
Да не живеем в България плащала съм най-висока сума за ваксините Rotateq всички други са ни около 50 лв. български, но повечетоса безплатни,благодаря за отговорите ,следващия месец ще я сложим 🤗

Общи условия

Активация на акаунт