За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 835
  • 793
  •   1
Отговори
# 360
Изумена съм... Аз лично не съм доволна от държавната кухня в Стара Загора, но не мога да отрека че е разнообразна. Има ден с риба, пилешко, телешко, пуешко и постен ден. Има безмлечно и безглутеново меню, пасирано или не. Готви се в кухня майка, но до колкото знам по всички филиали храната се раздава между 11:30-12:30.
На мен лично не ми беше удобен часа, защото обикновено в 12ч и двете деца бяха гладни. И не разбирам защо не го направят в по- ранен час. Съвсем нормално е между 11:30 и 12:30 да си вкъщи и да ядеш, а не тепърва да си по пътищата и опашките. Отделно, че децата свикнаха с домашна храна и не искат от кухнята. Макар, че много ми се искаше да си улесня живота малко Grinning

# 361
  • Пловдив
Ние сме на детска кухня в центъра на Пловдив , на Данаил Николаев. 1 лв на ден. Чудесна е. Всеки ден е различно месо, понеделник примерно заешко, другият ден пилешко, всеки четвъртък риба и тн.

# 362
Дъщеря ми е на държавна кухня записана. Разделена е на три възрастови групи, имат и за деца с алергии. Менюто им е разнообразно. Доплащам 1лв. на ден и ми я доставят до адрес, и така целия ми ден е свободен. Лично аз съм я пробвала и за мен е вкусна, малката си я яде без проблем.

Това в кой град е?

# 363
Sonia, за гр.  Бургас.

# 364
Кога започнахте да давате кленов сироп в закуската? Моят е на 1г.7 м., мога ли вече да дам?
Мисля че дъщеря ми беше на 1 година, защото свекърва ми ѝ направи торта с малко кленов сироп за първия рожден ден.

А вие откога давате фъстъчено масло на дете. Аз понеже ям почти ежедневно. правя си едни бонбони с фъстъчено масло, но изпитвам страх да дам още. На 2 години е. Иначе всякакви други ядки е яла.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 22:56 от Анонимен

# 365
  • Пловдив
Никога не съм давала фъстъчено масло и кленов сироп. Не ям тези продукти и даже не съм се сетила за тях 😁
Детето е почти на 3 ..

# 366
Здравейте.
Малкия е на 2 г и 5 м.
Какви профилактични прегледи трябва да се мине на неговата възраст.
Много благодаря

# 367
Вашите бебета колко време спят на денонощие и какъв им е режимът на нощен сън и дневни дрямки?

Моята бебка на 4 месеца спи нощем от 00:00 до около 07:30, после спи пак около час преди обяд и час-два следобед докато се разхождаме. След това може още един път да дремне, но като цяло не се събират повече от 11-12 часа на денонощие и само дрямката навън е сигурна, останалите са доста произволни. Не броя полузаспалото ѝ сучене докато се храни.

# 368
Моят син заспива към 23 и става в 10. Пробужда се да суче през този период. След 6ч се пробужда често, но чак към 10 става. После спи към 14-15 до 16-17ч. Най-често около 1ч30мин до 2 часа, но понякога и 3ч(много рядко). За нощния сън не оказва влияние колко е спал през деня. На 1г1м е. Та за 4м. Ми се вижда малко сън, но големият ми син спеше доста по-малко от малкия. Малкият на 4м спеше от полунощ до 11-12, като се будеше за мляко чак към 5-6ч. И си продължаваше съня. Като се събуди от нощен сън будуваше малко, не повече от 40мин и продължаваше да спи до към 14ч след това спеше поне още 2 пъти по над 1час. Към 5м започна много да се буди през нощта, но окончателното ставане си беше към 11-12ч. Постепенно разреди съня и на 9м започна да спи само по веднъж през деня и да става към 10ч.

# 369
Моето дете е на 9 седмици. През деня няма режим на дремките. Принципно си прави паузите от "дебелите книги" и дреме по половин час на всеки час и половина до ранния следобед. Но следобед не ще много. Гледам да има все пак една дрямка преди лягането за нощта, защото иначе много трудно заспива, ако е будувала над 2 часа и половина.
Спи средно между 13 и 14 часа. Някои дни 12 часа и нещо, случвало се е и 15, ако сме били повече в колата Simple Smile

Но тези два дни прави дълги нощни паузи (няма да казвам колко, да не ме изгонят от форума Joy) Принципно се буди на около 4-5часа сама. Рядко е повече, но аз не съм на принципа, че спящо дете не се буди и ако ми се стори неспокойна я вдигам, храня и си спи спокойно. Да, ама тия два дни по ред причини съм труп и понеже не плаче не се будя. Днес сутринта забелязах, че урината ѝ не е прозрачна, както обикновено, а жълта. Сега влизам във филма дали детето не се обезводнява с толкова дълго не-ядене. Само на кърма е. Но пък сутрин си яде нормално, не е освирепяла. Миналата седмица ѝ сложиха ваксина, казаха, че може да спи повече от това, ама чак една седмица по-късно Rolling Eyes Знам ли...

За фъстъченото масло - американците го дават още при захранването преди годинка Joy Но те дават и бъркани яйца за първа среща с храната, тъй че не са много меродавни. Там не следват правила на това кое кога се въвежда. Мешат всичко от началото, само алергените дават по един, но пак може с други неща заедно с него. С тяхната мания за 100 храни под годинка Joy

# 370
Моя е на почти 7 ,но от самото раждане режимът му е такъв(сам си е направил режима)сутрин става м/у 7и8 след това има дрямка към 9/10 спи понякога 30 мин понякога 2 часа , след това в зависимост кога се е събудил от първата дрямка ляга отново 12:30/13:30 и ако спи малко към 16"30 ляга отново и вече в зависимост кога се е събудил ляга м/у 19:30 и 22:00 ,но обикновенно ляга 20:30,(между всяка дрямка има 3 часа бодърстване понякога повече)но мисля,че към 4я месец моя също много си беше развалил съня ,но беше само период и после отмина. Според мен 00 часа е късно лягане за бебе ,по този начин не може да си вземе необходимия сън
Вашите бебета колко време спят на денонощие и какъв им е режимът на нощен сън и дневни дрямки?

Моята бебка на 4 месеца спи нощем от 00:00 до около 07:30, после спи пак около час преди обяд и час-два следобед докато се разхождаме. След това може още един път да дремне, но като цяло не се събират повече от 11-12 часа на денонощие и само дрямката навън е сигурна, останалите са доста произволни. Не броя полузаспалото ѝ сучене докато се храни.

# 371
За фъстъците важи това, което е и за другите алергени. По-добре да се вкарат в хипоалергенния прозорец до годината. Това поне показват новите данни. Специално фъстъци не е яла още, за което малко ме е яд, но и ние не ядем често фъстъчено масло.

# 372
Каква козметика ползвате за бебе. Тукощо педито ни щаза да използваме бебешки сапун за къпане и то веднъж в седмицата през другото време да го мия само с вода и да не го мажа к разни кремове или олио препоръча ми един крем на Lienola и с него

# 373
Моят малък син е на 1г10м. От самото раждане ползвам Мустела и Биодерма. За баткото ползвах Мустела до към 4- 5- годишна възраст.

# 374
  • гр.Пловдив
Ако кожата е без проблеми и с най-обикновената и евтина козметика може да го миете -Бочко и Здраве

Общи условия

Активация на акаунт