За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 797
  • 793
  •   1
Отговори
# 480
Една мацка в групата го обясни така (може и тук да съм го прочела, вече не си вярвам...) - кърменото суче, суче, като започне да дреме и да е само за успокоение намалява интензитета и реално не яде през цялото време. Бебетата на шише може да имат нужда да посучат още след като са се наяли, но тогава млякото от биберона си върви.

# 481
Това обяснява защо, когато малкия заспи на гърда (и аз заспя с него) после като се събуди е гладен ,а аз се чудех ,,това дете спа и яде 1 час и пак е гладен "😂
Една мацка в групата го обясни така (може и тук да съм го прочела, вече не си вярвам...) - кърменото суче, суче, като започне да дреме и да е само за успокоение намалява интензитета и реално не яде през цялото време. Бебетата на шише може да имат нужда да посучат още след като са се наяли, но тогава млякото от биберона си върви.

# 482
Мами, помагайте.
Поканени сме на рожден ден на детенце на познати, на 2 годинки става момченцето.
Какво бихте предложили за подарък на тази възраст, като  нямам информация  от какво  имат нужда, не сме чак толкова  близки. Можем до 100 лв.  да отделим.

# 483
Много харесвам Лего дупло.

# 484
Или попитайте майката, или дайте пари/ваучер.
Аз съм много против подаряването на безполезни неща, които не се знае ще се харесат ли, а и може да имат същото вече.

# 485
+1 за питане. Напоследък всички дечица около мен са ненормални фенове на героите на Джулия Доналдсън. Може да попиташ дали обича книжки и дали има от тях Simple Smile Грузулак и Зог са повсеместно любими. Има и много хубава поредица с капачета - Приказките на стария дъб, всичките ще излязат +/- толкова. Но това, ако детето обича книжки.

# 486
Моето е верен фен на всичко илюстрирано от Аксел Шефлър, но има ужасно много книжки. За да сте сигурни, че не се дублират, има две нови книжки на Фют с негови илюстрации и капачета.

Дупло е наистина добър вариант, моята девойка много играе също с дървено влакче, всякакви пъзели, ако има детска кухня, може някакъв аксесоар за нея - сега у нас на мода е миксерът. Или примерно една книжка или един пъзел плюс пари.

# 487
Здравейте моето бебче преди няколко дена стана на 6 месеца и доста бързо започна да се развива , на 3 месеца започна да пълзи , и в този период му избиха две зъбчета , като цяло е голямо шило не го свърта на едно място , от няколко дена започна да се надига застава на колене хваща се за някъде и се опитва да се набере , въпроса ми е , дали мога да го сложа в паяк или бънджи , или е прекалено рано, живея в Англия и предпочитам да пиша тук вместо да питам тукашните педиатри понеже не съм доволна от прегледите и техните методи за гледане на деца !

# 488
Паякът и бънджито не се препоръчват от повечето съвременни специалисти и литература. Най-доброто, което можете да направите е да осигурите на бебето си безопасно място на пода и свобода да игра, да опознава тялото си, да развива двигателните си умения със собствения си темп и да премине през всички етапи - обръщане, лазене, пълзене, изправяне, ходене по мебелите, самостоятелно ходене.

# 489
В какъв смисъл не одобрявате отглеждането им на деца? Питам, защото съм го чувала от роднина, която живее в Англия, и ми е любопитно. Познавам българи в Германия, които не са доволни, че не изписват сериозни лекарства на децата, липсва им България да си тръгнеш с една рецепта-ферман и да оставиш 100лв в аптеката, та затова.
П.С. Вероятността педиатър в Западна Европа да ви препоръча паяк или бънджи, клони към 0.

# 490
Проходилка и бънджи вече никой не препоръчва.
Оставете бебето на земята да се развива.

# 491
Преди две години като ходих на ортопед за голямата ми дъщеря, доц. Алексиев каза, че нямало проблем да я слагам в проходилка. Аз останах в шок. Ама да знаете, че има и такива доктори. И в крайна сметка здраво дете трябва да е нон стоп в бънджи или проходилка за да го увредиш. По малко ако се слага нищо няма да му стане. Не, че е полезно, но не е и фатално.
Дано не ме анатемосате за този пост. Всеки да си преценява за неговото дете.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 11:29 от Shanan4e

# 492
Аз водих малката на ортопед преди две седмици, той каза след навършване на 6 месеца може да я поставяме в проходилка. Нямам такива намерения, сега е на 4 почти месеца и будна ли е винаги е на земята, редя играчки,занимавам я. Като цяло всякакви неща в които се поставя детето не са особено препоръчителни (люлки,шезлонги, проходилки) може да потърсите информация в интернет - syndrome of container baby

# 493
Здравейте моето бебче преди няколко дена стана на 6 месеца и доста бързо започна да се развива , на 3 месеца започна да пълзи , и в този период му избиха две зъбчета , като цяло е голямо шило не го свърта на едно място , от няколко дена започна да се надига застава на колене хваща се за някъде и се опитва да се набере , въпроса ми е , дали мога да го сложа в паяк или бънджи , или е прекалено рано, живея в Англия и предпочитам да пиша тук вместо да питам тукашните педиатри понеже не съм доволна от прегледите и техните методи за гледане на деца !
За първи път чувам бебе на 3 месеца да пълзи🙄Браво👏👏Някои бебета на 3 месеца още не се обръщат,а вашето пълзи. Най-вероятно скоро ще проходи. Дъщеря ми я водих на 2 мес и на 6 мес на ортопед. При млад доктор със съвременни разбирания и ми каза,че проходилката не е препоръчителна,а бънджито може да я слагам след 7-ми месец,но е рамките на нормалното. Имаме бънджи,но на моята моме не и харесва☺

# 494
И с двете деца съм ползвала бънджи в рамките на 10-20 мин., понякога всеки ден. В проходилка не съм ги слагала , и двамата ползваха уокър. Водила съм ги при Алексиев.

Общи условия

Активация на акаунт