За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 748
  • 793
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви за отговорите ,успокоих се поне малко.
По описаното за следене,смятам е добре.

# 586
Въпрос за мама Simple Smile От както съм родила (почти, да речем 2ра седмица) имам ранички на ъгълчетата на устните. На едната страна, минава, после на другата, пак минава, после пак на първата, в момента и на двете. Има ли нещо общо с раждането? Хормони? Мажех с ланолин, от снощи и с цикастелата на детето Grinning Доста е неприятно, пък и грозно :/

# 587
Ако бебето има мокри памперси не би трябвало да се тревожите. В този период моето бебе стигна до 8 дни без да ака, доктора дори не се притесни като се обадих и само каза “ ами срамежливо й е лайното🤣”,
Пюре сливи, круша, упражнения “ колело”, повече водичка и чакате. Ще стане номера, но не бих дала нито лекарства, нито клизма на толкова малко бебе. Ако е кърмено бебе дори има значение майката какво е яла

Няма никакъв проблем с клизмата. Не си представяйте туба с вода и сапун! Предназначени са именно за това. Никакъв, ама никакъв проблем няма. Simple Smile

# 588
Цепнатини по ъглите на устните знам, че се получават при липса на цинк.
Въпрос за мама Simple Smile От както съм родила (почти, да речем 2ра седмица) имам ранички на ъгълчетата на устните. На едната страна, минава, после на другата, пак минава, после пак на първата, в момента и на двете. Има ли нещо общо с раждането? Хормони? Мажех с ланолин, от снощи и с цикастелата на детето Grinning Доста е неприятно, пък и грозно :/

# 589
Възможно е да се е получило при раждането ,ще мине

# 590

Желязо, вит от Б група

# 591
Искам да попитам раждалите естествено дали някоя има болка в опашката? Вече минаха 4 месеца, когато седя ме боли при ставане, личната каза че било нормално и щяло да мине.. супер дразнещо е постоянно да те боли, в началото в болницата ми слагаха инжекции обезболяващи сега вече не боли толкова много чак, но боли.. към какъв лекар да се обърна, ако някоя има опит ще съм благодарна да сподели

# 592
Искам да попитам раждалите естествено дали някоя има болка в опашката? Вече минаха 4 месеца, когато седя ме боли при ставане, личната каза че било нормално и щяло да мине.. супер дразнещо е постоянно да те боли, в началото в болницата ми слагаха инжекции обезболяващи сега вече не боли толкова много чак, но боли.. към какъв лекар да се обърна, ако някоя има опит ще съм благодарна да сподели
След второто раждане получих такава болка точно около опашката. Не може да се каже кръста, защото беше ниско, точно над дупето. Чаках и аз да мине, но уви. Много неприятно беше, особено ако трябва са върша нещо наведена, много се обостряше.
Отидох на физиотерапевт, откри човека каква е травмата, с две посещения болката изчезна, каза ми какво упражнение да правя ако се появи, но вече 6 месеца не се е връщала болката. Съжалявам, че не отидох по-рано.

# 593
Пак съм аз с поредния можеби тъп въпрос... забелязах,че от седмица на сам малкия няма газове,изобщо,това добре ли е или
?

# 594
Не знам дали е за тук въпроса ми,извинете ако има по-подходяща тема.
Дъщеря ми има обрив от около 6 дни (ще приложа снимка) от  4 дни пие фенистил,а от вчера и я мажа със същия + калциев глюконат.
Обрива е само на краката,малко на ръцете и лицето,но се притеснявам,че само леко завехва,а не минава,педиатърката смята,че е нещо контактно,аз естествено откачам,струва ми се,че грам не се повлиява и не знам дали да я водим при някакъв специалист или просто да чакаме.
Към момента не яде месо по препоръка на лекарката.
Някой сблъсквал ли се е с такъв тип обрив?
Не сърби,няма температура,никакви индикации в детето,че изпитва някакъв дискомфорт…
Като в горната част на крачетата е по-червен сякаш.
След миене (само с вода) също ми се вижда по-червено.

# 595
На колко е бебчето? Ако се чувства добре и не плаче или свива крачета, най-вероятно е нормално. Моето бебе е на почти 5 месеца и пръцка по-рядко от преди.

Пак съм аз с поредния можеби тъп въпрос... забелязах,че от седмица на сам малкия няма газове,изобщо,това добре ли е или
?

# 596
Здравейте, тази сутрин малкият ми блъсна ръката и без да искам му капнах 3 вместо 2 капки вигантол. Има ли място за притеснение? На почти три месеца е.

# 597
  • Пловдив
Не, няма, всичко е Ок, нищо няма да стане от една капка Вигантол

# 598
Не знам дали е за тук въпроса ми,извинете ако има по-подходяща тема.
Дъщеря ми има обрив от около 6 дни (ще приложа снимка) от  4 дни пие фенистил,а от вчера и я мажа със същия + калциев глюконат.
Обрива е само на краката,малко на ръцете и лицето,но се притеснявам,че само леко завехва,а не минава,педиатърката смята,че е нещо контактно,аз естествено откачам,струва ми се,че грам не се повлиява и не знам дали да я водим при някакъв специалист или просто да чакаме.
Към момента не яде месо по препоръка на лекарката.
Някой сблъсквал ли се е с такъв тип обрив?
Не сърби,няма температура,никакви индикации в детето,че изпитва някакъв дискомфорт…
Като в горната част на крачетата е по-червен сякаш.
След миене (само с вода) също ми се вижда по-червено.
Диагнозата алергия ли е, след като е изписан Фенистил? По принцип моето дете на 3 пъти е правило тежка алергия, сърби много, пъпките са големи плюски, не такива дребни. От нейните лекари знам, че при тежка алергия Фенистил е безполезен, защото е доста слаб. Ако диагнозата ви е това, сменете медикамента с по-адекватен според възрастта на детето. Също не само месо, следва да спрете всичко с животински произход - млечни, яйца. След преминаване на обрива се въвеждат постепенно.

# 599
Моето дете направи същия обрив като малко бебе - контактна алергия, която се оправи веднага щом смених препарата за пране. Съвпадна със захранването, затова първо си мислехме, че е от храна, но той всъщност ядеше все още само пюре от тиква и зеленчукови, така че нямаше как да е от месо, глутен, яйца и пр.

Общи условия

Активация на акаунт