За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 746
  • 793
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, бебето ми, на 5 месеца, до вчера беше на антибиотик. Още от първия ден на приема започна да се изхожда по-често от обикновено (по пет пъти на ден), а миризмата им съвсем изчезна. Тези дни вече изпражненията станаха зелени и слузести. През цялото време давах различни пробиотици, без никакъв ефект. Някой друг минал ли е през това и нещо друго освен да давам пробиотик мога ли да направя?
Антибиотиците разбутват коремчето, докато не мине седмица от спирането не очаквайте да се успокои. Ако ще давате пробиотик, давате един. Постоянната смяна също е проблем, макар и пробиотик, това също е лекарство. Прекомерния прием на пробиотик също води до диария.

# 616
Здравейте ,намерих снимка в интернет наподобява  на пъпчиците на малкия,който вече 2 месеца си ги има . Педиатърката отсече ,,суха му е кожата ,мажи го с крем" а дори не беше погледнала. В интернет пише,че са в следствие на алергична реакция, та се чудя дали е възможно и при нас да е същото ,но пък 2 месеца вече. Също така хем се скриват и остават само пъпчици ,после пък много се зачервяват знам ли . Следващата консултация е следващата седмица и ще настоявам да му се обърне внимание,но исках да видя и вашите мнения до тогава ,благодаря 🙂

# 617
Поискай направление за дерматолог Simple Smile

# 618
Ради, стига го анализира това дете в Интернет, пъпки, запек, газове, какво ли не. Успокой се. Ако не вярваш на лекарката, посети друга, не диагностицирай детето с всичко, което някъде ти се мерне. При суха кожа има пъпчици, отшумяват постепенно с израстването и употреба на правилен крем, но дългосрочно, не с 2 намазвания. Голямото ми дете бвше със суха кожа, израстна го до 3 години. Ти всеки ден виждяш причина за спешното или някакъв проблем. Казвам ти го с най-добро чувство, успокой се.

# 619
Сухата кожа изисква нон-стоп мазане, по 6-8 пъти на ден. При голямата ми дъщеря много помогна крема на А-дерма, сега с малката Липикар. И двете имаха сухи петна, които изчезнаха след месеци мазане. По-неприятната част е за детето, защото го сърби и се чеше, дори и при редовно рязане на ноктите, но кортикостероидните кремове не са дори вариант за мен. Лекарката каза, че в нашия регион водата е по-варовита, отколкото други области в Германия, и статистически се наблюдават повече деца с много суха кожа. Затова къпане веднъж в седмица и много хидратация.

# 620
Мъжа ми вдигнал ръце от мен,защото при най-малкото искам да ходим на лекар 😂 просто на моя роднина бебенцето на 6 м почина имаше проблеми със сърцето и лекарите не знайно как 6м.  не можаха да го открият ако го бяха намерили по-рано щеше детенцето можеби да е живо. За това при най-малкото го водя на лекар и се допитвам до вас ,защото все пак питай патило нали така ,но иначе си напълно права ,знам,че понякога се притеснявам не основателно ,благодаря за отговора  
Ради, стига го анализира това дете в Интернет, пъпки, запек, газове, какво ли не. Успокой се. Ако не вярваш на лекарката, посети друга, не диагностицирай детето с всичко, което някъде ти се мерне. При суха кожа има пъпчици, отшумяват постепенно с израстването и употреба на правилен крем, но дългосрочно, не с 2 намазвания. Голямото ми дете бвше със суха кожа, израстна го до 3 години. Ти всеки ден виждяш причина за спешното или някакъв проблем. Казвам ти го с най-добро чувство, успокой се.

# 621
За суха кожа и атопичен дерматит много помага рибено масло. Откакто започнах да й давам, кожата й е чудесна.

Така стана, че точно в началото на декември свършихме опаковката и декември и януари не давах, появи се атопия, която в началото на февруари след втория прием на рибено масло изчезна. А не е да не съм ползвала преди това правилната козметика и пр. И преди бях забелязвала връзка между двете неща, разрових се и да, наистина имало проучвания за Omega 3 и атопичен дерматит.

Като беше малка, давах по 1 мл Nordic Naturals. После увеличих дозата плавно на 2 и 3 мл, сега давам по 5 мл Mollers, свикнала е с вкуса и приема без грам протест или неудоволствие. Не давам нон стоп, защото може да доведе до предозиране на витамин А, давам два месеца, после два месеца почивка и после пак.

# 622
За суха кожа и атопичен дерматит много помага рибено масло. Откакто започнах да й давам, кожата й е чудесна.

Така стана, че точно в началото на декември свършихме опаковката и декември и януари не давах, появи се атопия, която в началото на февруари след втория прием на рибено масло изчезна. А не е да не съм ползвала преди това правилната козметика и пр. И преди бях забелязвала връзка между двете неща, разрових се и да, наистина имало проучвания за Omega 3 и атопичен дерматит.

Като беше малка, давах по 1 мл Nordic Naturals. После увеличих дозата плавно на 2 и 3 мл, сега давам по 5 мл Mollers, свикнала е с вкуса и приема без грам протест или неудоволствие. Не давам нон стоп, защото може да доведе до предозиране на витамин А, давам два месеца, после два месеца почивка и после пак.

От каква възраст може да се дава? Аз гледах някъде, че е от 3 години. За имунната система искам да го давам, но изчаквах. Може ли линк на продукта на Нордик?

# 623
https://www.nordic.com/products/babys-dha/?variant=39472183279800 Това давах, сега гледам има и от водорасли. Поръчах от Амазон. Давах го от 6 месеца, защото активно кърмех и прецених, че в кърмата има достатъчно ДХА, предвид че аз също взимах през цялата бременност и кърмачески период. Със захранването започнах и постепенно увеличавах дозата според дозировката и килограмите. Ако беше на АМ детето, сигурно щях и по-рано да дам.

# 624
Както бях писала преди няколко страници имаме някаква ситуация с обрив,който още не се знае от какво,та във връзка с това,може ли препоръка за памперси,които са без лосиони,миризми и всякакви такива?
От това,което прочетох май ДМ-ските и Лидълските са добър вариант?
По принцип ползваме Пуфис,но още от отварянето на пакета усетих някаква много силна химична миризма,та се чудя дали не е от това,при положение,че обрива почти не се е повлиял,атя е на диета…
За продукт за пране ползвам Алвина пт както се е родила,но ще го сменя сега,насочих се към Бочко сензитив.
Моля,препоръчайте ми най-доброто,което може да се намери в неделя следобяд…

# 625
Персил сензитив. А за памперси Литъл Ейнджълс.

# 626
Ние ползваме Lovela ,а памперси от самото раждане на Pampers ,но тези които са с лентата по средата показващи дали е пълен памперса иначе другите имат парфюм и са някак тънки
Както бях писала преди няколко страници имаме някаква ситуация с обрив,който още не се знае от какво,та във връзка с това,може ли препоръка за памперси,които са без лосиони,миризми и всякакви такива?
От това,което прочетох май ДМ-ските и Лидълските са добър вариант?
По принцип ползваме Пуфис,но още от отварянето на пакета усетих някаква много силна химична миризма,та се чудя дали не е от това,при положение,че обрива почти не се е повлиял,атя е на диета…
За продукт за пране ползвам Алвина пт както се е родила,но ще го сменя сега,насочих се към Бочко сензитив.
Моля,препоръчайте ми най-доброто,което може да се намери в неделя следобяд…

# 627
https://www.nordic.com/products/babys-dha/?variant=39472183279800 Това давах, сега гледам има и от водорасли. Поръчах от Амазон. Давах го от 6 месеца, защото активно кърмех и прецених, че в кърмата има достатъчно ДХА, предвид че аз също взимах през цялата бременност и кърмачески период. Със захранването започнах и постепенно увеличавах дозата според дозировката и килограмите. Ако беше на АМ детето, сигурно щях и по-рано да дам.

Благодаря, поръчах на същата фирма, но за деца от 1 до 6г от iHerb. Не съм знаела, че има и такива от по-ранна възраст от 3 г, иначе да го бях почнала.  Аз мисля, че и във всички адаптирани млека го има като добавка.

BadGetaway обърни внимание и на мокрите кърпи, те също са пълни с какво ли не.

# 628
Момичета,

Има ли ли такова животно като добър и мощен ЕЛЕКТРИЧЕСКИ аспиратор за нос?
Синът ми е с брутални секрети, които през деня махам с прахосмукачката, но през нощта като я пускам да ги махна и става патаклама страшна.. Не мога с обикновен - да изсмуквам с уста. Нищо не изкарваме с него.
Цената е без значение…

# 629
Да,знам за кърпичките,нямам търпение да свърши цялата одисея памперс/мокри кърпи.
Иначе ползваме Бочко 99 вода или Бебо.
Памперс (като марка) не купувам,защото ми миришат на химия и понеже си мислех,че аз си въобразявам и педиатърката потвърди,че миришели на разредител,може некачествена партида да са били,защото бяха купени от ЕМаг.

За аспиратор за нос съм много доволна от Носко за прахосмукачка,като беше по-малка го ползвах само с уста,защото ме беше страх от прахосмукачката,но при една хрема опитах и изкара невероятни количества.
Имаме и електрически някакъв,който и пее,за да успокои детето,не върши нищо.

Общи условия

Активация на акаунт