За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 721
  • 793
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря! Въпросът ми е конкретно за електрически. Другото го имам.

# 631
Имали сме 2 електрически и двата бяха пълни боклуци, а никак не бяха евтини.
Едва ли има електрически, който да е мощен като този за прахосмукачка.

# 632
НЕ препоръчвам на Agu penguin. Ползвам го в много крайни ситуации, но просто не смучи много. Колкото и физиологичен разтвор да сложа в носа, едва изкарва нещо.
Не знам дали има по- мощен от него, но и според мен най- добре да прахосмукачката.

# 633
Благодаря ви! Ох, много е трудно в 2 пред нощта сънен с прахосмукачката, на май наистина по-добро средство няма..

# 634
Честото изсмукване с аспиратор раздразва лигавицата и влошава нещата. Педиатърката ни ограничава ползването му до максимум 2 пъти дневно, дори и при най-обилната хрема.

# 635
Поне с прахосмукачката става за секунди и е ефективно. С този електрическия само смучи и дразни, а ефекта е минимален.
Знам, че не е много препоръчително, но в първите дни съм чистила и по 5-6-7 пъти. Иначе нито спане, нито хранене има, само едно непрестанно мрънкане и кривене.

# 636
Няма как детето да се дави от секрети, да не може да си поеме въздух, а аз да стоя отстрани и да си казвам : “А, не! Само два пъти на ден…”
Много по-опасно за нослето, ушите и белите дробове е да се стичат тези сополи и нищо да не се прави!! Ама БЕЗБРОЙ пъти по-опасно е!!!

# 637
Аз имам същия проблем само дето накрайника за прахосмукачка почти нищо не дърпа 😐
Няма как детето да се дави от секрети, да не може да си поеме въздух, а аз да стоя отстрани и да си казвам : “А, не! Само два пъти на ден…”
Много по-опасно за нослето, ушите и белите дробове е да се стичат тези сополи и нищо да не се прави!! Ама БЕЗБРОЙ пъти по-опасно е!!!

# 638
За мокрите кърпички - ако не беше М сигурно щяхме да ползваме под пакет на месец, но сега отива около 1 пакет на 2 седмици (и добре, че, защото им е толкова срока след отваряне). Покрай ЕБХ ги намалихме още повече даже. Ползваме на Памперс Harmony Aqua и не миришат на нищо. Но са поръчвани от Германия.
Ако положението не позволява измиване пробвайте Линимент и обикновено памучно тампонче за грим.
И много много много препоръчвам ЕБХ, има толкова огромна разлика в кожата на дупето, от както я практикуваме.

# 639
Щом не изкарва нищо, значи или просто няма какво да излезе, не е сложен физиологичен разтвор или е някаква задна хрема.

# 640
Освен да смените прахосмукачката, нашата е на Rowenta silent force и въобще не реагираше, тя е супер тиха. Това с броя дърпания е защото някои родители са паники и детето има едва ли не бистричко секретче или засъхнали сополки, дори не е болно детето, но се почиства постоянно носа и води до разраняване. Повярвайте ми, малката ми дъщеря на 4м беше с такава зверска обилна и гъста хрема, че ако не беше постоянната аспирация на сополите, не можеше да суче, да спи и да диша. Повръщаше сополи. Само да кажа, че ми е второ дете и аз с първото се чудех на тези, които ползват прахосмукачка. Е, разбрах защо. На 2 пъти, тя ни спаси от болница и усложнения.

# 641
За хрема и сополи колийф имат едно балсамче, което се маже на бебето или на кърпа/чаршаф/дреха в близост.  Отделя се аромат от различни масла. Страшно много помага за вечерен сън. Става за бебета над 3м. За по-големите деца са на лепенки, които се слагат на пижамките. Ползвала съм го и с двете деца и съм много доволна.

# 642
За това ли става на въпрос ?
За хрема и сополи колийф имат едно балсамче, което се маже на бебето или на кърпа/чаршаф/дреха в близост.  Отделя се аромат от различни масла. Страшно много помага за вечерен сън. Става за бебета над 3м. За по-големите деца са на лепенки, които се слагат на пижамките. Ползвала съм го и с двете деца и съм много доволна.

# 643
За хрема и сополи колийф имат едно балсамче, което се маже на бебето или на кърпа/чаршаф/дреха в близост.  Отделя се аромат от различни масла. Страшно много помага за вечерен сън. Става за бебета над 3м. За по-големите деца са на лепенки, които се слагат на пижамките. Ползвала съм го и с двете деца и съм много доволна.

Повярвайте ми, това не е хрема, която ще мине от ароматерапия…

Иначе може би ще сменя с по-безшумна, да, но в текущият момент съм сложила обикновен аспиратор на нощното шкафче и през нощта ще хипервинтилирам…

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 23:32 от Luellis

# 644
Да, Radi това е бебешкото. За по- големите са лепенки.

Общи условия

Активация на акаунт