За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 728
  • 793
  •   1
Отговори
# 645
Както бях писала преди няколко страници имаме някаква ситуация с обрив,който още не се знае от какво,та във връзка с това,може ли препоръка за памперси,които са без лосиони,миризми и всякакви такива?
От това,което прочетох май ДМ-ските и Лидълските са добър вариант?
По принцип ползваме Пуфис,но още от отварянето на пакета усетих някаква много силна химична миризма,та се чудя дали не е от това,при положение,че обрива почти не се е повлиял,атя е на диета…
За продукт за пране ползвам Алвина пт както се е родила,но ще го сменя сега,насочих се към Бочко сензитив.
Моля,препоръчайте ми най-доброто,което може да се намери в неделя следобяд…
Моят син има същите обриви, сърби го и се чеше до кръв. Бяхме на дерматолог и каза дерматит, но не се знае какво го предизвиква. Изписа крем с кортикостероид и противоалергично, защото целите му крака са в рани от чесането. И сега се успокоиха и той не яде определени храни, които доктора каза да изключим. При него е само по краката. Вие разбрахте ли от какво е? Замислихте ме с памперсите, май цялата история започна като преминахме на памперс гащи за през нощта…

# 646
Не,още не сме,нашата педиатърка ни прати на второ мнение,пуснахме и ПКК,която е в норма,пие противоалергичен сироп,но промяната е минимална,вече не знам какъв външен фактор да изключа или какъв вътрешен може да е.

# 647
Не,още не сме,нашата педиатърка ни прати на второ мнение,пуснахме и ПКК,която е в норма,пие противоалергичен сироп,но промяната е минимална,вече не знам какъв външен фактор да изключа или какъв вътрешен може да е.
Помислете за някоя дреха. Аз бях получила алергия от един бански, явно от боята, която са ползвали. Много време ми отне да разбера, че е от банския. Приятелско дете беше получило обрив от дънково яке.

# 648
Молфикс и Пуфис запарват и често се стигаше до обрив, когато ползвахме още памперси. Лидл и ДМ ми бяха любими, дори на памперс за чувствителна кожа не са ми допадали толкова.

Медикс за пране не купувам под никаква форма - преди време пробвах нормален течен - по три допълнителни изплаквания в пералнята, за да се махне. Може и детският да е такъв. Бочко също водеше до обриви. И е напълно възможно нещо да го подразни, да се изрине и дори да смените препарат, храна и т.н. да се е получила кръстосана реакция и да започне обрив от нещо различно. Ако в Медикс е имало дразнеща съставка, после кожата да реагира и при смяна на препарата.

Може по същия начин да получи и от козметика, и от дрехи.

# 649
Ние ползваме на памперс,но му прежилват кожата между краката с всички марки ли е така ?

# 650
Възможно ли е да падат косъмчета от косата на двумесечно бебе?

# 651
,, косъмчета от косата" тоест от главата , да възможно е ,при нас до към 3-4 месец все падаха ,след това растяха вече е на почти 8м и е с гъста косичка

# 652
Да, при нас малкото коса, която имахме опада и после порастна нова 😊

# 653
За еднократно ползване ли е самия балсам за колко нанасяня става ,да знам колко опаковки да ми изпратят от бг ,тук при нас няма такова
Да, Radi това е бебешкото. За по- големите са лепенки.

# 654
За еднократно ползване ли е самия балсам за колко нанасяня става ,да знам колко опаковки да ми изпратят от бг ,тук при нас няма такова
Да, Radi това е бебешкото. За по- големите са лепенки.

Оооо голямо е много може да се ползва. То е като вазелин, но се мие от дрехите и не оставя петна. Слагат се 3-4 намазвания,което е нищо като количество. Икономичен е.

# 655
Здравейте,
 имам бебче на месец.
При вас така ли е кърмя я след което заспива, но когато тръгна да ставам и я оставям в креватчето веднага се събужда или я оставям вътре и след 10-20минути се буди и започва да плаче.
Направо незнам по какъв начин да я приспивам вечер дори от 8 до 23 си е будна незнам и през деня не прави големи дремки, а за бебече на месец според мен трябва да си поспива повечко.

# 656
При нас до към 4-5 месец беше все така от 6 започна с по-дългите дремки ,но когато го приспивах в 8 за нощния сън понякога съм го приспивяла и по 3 пъти ,защото се будеше на 20тата минута  и след това си спеше, естествено будеше се на всеки 3 часа ,понякога и на всеки час,но сега щогоде спи ,буди се след 6 часа,ще отмине търпение (възможно е да има и колики) 
Здравейте,
 имам бебче на месец.
При вас така ли е кърмя я след което заспива, но когато тръгна да ставам и я оставям в креватчето веднага се събужда или я оставям вътре и след 10-20минути се буди и започва да плаче.
Направо незнам по какъв начин да я приспивам вечер дори от 8 до 23 си е будна незнам и през деня не прави големи дремки, а за бебече на месец според мен трябва да си поспива повечко.

# 657
Здравейте,
 имам бебче на месец.
Дааа, през деня си поспиват не много повечко, а на по-кратък интервал 😁 но нощното събуждане е добре познато на всички! Все пак бебето ви е само на месец, все още не си е изградило навици, ще свикне, спокойно! Ако се успокоява и заспива при вас, нямате друг избор, но все пак препоръчвам да не се заучва много, много така, че после няма отърване 😁 И все пак важно е да се знае, че когато се събуди, трябва да го предразположите да заспи отново и да знае, че не е време за игри! Търпение си трябва наистина и най-добре някаква вечерна рутина. Пример давам със моето бебе вече на 11м. От самото начало го почнахме така - Къпане, ядене, легло с въртележка и приспивна музика 😁 До ден днешен не се отклоняваме от режима.

# 658
В първия месец спеше предимно в мен и върху мен, за да се наспива и да е спокойна. После си свикна в кошчето. Прочетете за техниките за сън с повиване. Като са най-малки обичат да спят на тесничко, чувстват се сигурно като в корема на мама.

# 659
В първия месец спеше предимно в мен и върху мен, за да се наспива и да е спокойна. После си свикна в кошчето. Прочетете за техниките за сън с повиване. Като са най-малки обичат да спят на тесничко, чувстват се сигурно като в корема на мама.
Да, аз купих гнездо, което си ползвах постоянно и си го слагах и в кошарата, за да не може да се мърда навсякъде. Дори до ден днешен го ползвам 😁 вече е почти умаляло, но още върши работа!

Общи условия

Активация на акаунт