За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 676
  • 793
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте. Забелязвам от време на време при силна емоцията на бебето -10 месеца,примерно да вземе нещо ,което не й давам и щом го получи сякаш притреперват ръчичките. Четох неща за Вит Д(+/-) ,също за калции май беше другата тема..Всъщност вие забелязвали ли сте нещо подобно?

# 751
Явно е от радост,моя син също прави много смешни визиономии ,когато му покажа нещо интересно и свива ръчички ,но това при него е постоянно със ръчичките ,какво по-точно имате предвид ,че претреперват ръчичките ?
Здравейте. Забелязвам от време на време при силна емоцията на бебето -10 месеца,примерно да вземе нещо ,което не й давам и щом го получи сякаш притреперват ръчичките. Четох неща за Вит Д(+/-) ,също за калции май беше другата тема..Всъщност вие забелязвали ли сте нещо подобно?

# 752
Те ако педиатрите ни бяха ...каквито е редно да са, форумът нямаше да съществува. За това се препитваме за всичко...
Не мога да се включа с опит, вероятно не е нищо тревожно, просто емоции и неориентирани реакции. Ако имате притеснения, специално за рахит, има още доста признаци. Преди обаче да се изписват капки на калпак е редно да се докаже дефицит на витамин д, чрез кръвно изследване. Тук обикновено се прекалява с него по- скоро.
Потърсете читав детски невролог за спокойствие, ако имате съмнения, че ще се обърне внимание.

# 753
  • до най-прекрасния мъж
Как действате при попаднал в окото пясък? Дъщеря ни играеше на пясъчника и понеже не го е правила преди, е малко некоординирана. Съответно си хвърли пясък в окото. Промихме веднага с вода, за да премахнем, колкото е възможно още навън. Вкъщи я измихме отново и накапахме обилно ФР в оченцето. Видимо всички песъчинки са се изчистили, но тя търкаше оченцето и плака доста, докато се опитваме да я  почистим. По-скоро от страх какво й правим, не заради пясъка. Притеснено ми е дали не трябваше да я заведем да я промият на спешен кабинет или да й взема капки някакви. Но като знам какво е по тези кабинети и че можем да си лепнем и друго, се отказахме.

# 754
Според мен сте направили достатъчно.
Песъчинките може би са пораздразнили окото, на мен също ми се е случвало, като извадя каквото е влязло, да продължи да ме смъди и съответно да търкам с ръка.
И аз не бих водила в спешен кабинет освен ако няма други оплаквания в следващите два дни.

# 755
Тепърва ще имате инциденти, не е необходимо да се хуква веднага до спешния. Направили сте необходимото. Ако утре е зачервено окото, тогава съветвам да посетите лекар. Но вероятно вече е добре.
Ама да знаете, че няма да свърши сагата с пясъка скоро Grinning Докато са във възраст за площадки, все ще се пръскат с пясъка. Къде по невнимание, къде нарочно си изсипват пясък върху главата...

# 756
Аз си нося малки пластмасови дози физиологичен разтвор за промиване на око, рана… много е удобно.

# 757
При попадане на пясък, промивате с вода, после с Окуфлаш. Внимавате да не търкате окото при промиване, за да не надраскат песъчинките роговицата. Ако не премине само с Окуфлаш до ден-два, звъннете на личния, но би трябвало всичко да е ок.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 17:48 от Radeva-87

# 758
Здравейте! Нормално ли е за бебе на 7 месеца и седмица да има 3 немлечни храненета? Често иска да яде, но като тръгна да я кърмя, освен рано сутринта, започва да се катери по мене, дере ме и отказва да яде. Шише никога не е приемала, следователно и това не е вариант. Вчера дадох попара сутринта, пюре за обяд и пюре от круша и спелта след обяд. С много зор я кърмя 4-5 пъти освен тези твърдите храни. Или се събужда към 12-1 и после направо сутринта или в редки случаи спи от 20:30 до 8 сутринта. Знам че до година основното трябва да е мляко, но какво да направя ако отказва и приема само твърда храна? И без това от раждането наддава слабо. Още няма 7 кила,а се роди 3640. Последния месец е качила само 100гр.

# 759
Можеби я мъчат зъбките ,дано започне да се храни
Здравейте! Нормално ли е за бебе на 7 месеца и седмица да има 3 немлечни храненета? Често иска да яде, но като тръгна да я кърмя, освен рано сутринта, започва да се катери по мене, дере ме и отказва да яде. Шише никога не е приемала, следователно и това не е вариант. Вчера дадох попара сутринта, пюре за обяд и пюре от круша и спелта след обяд. С много зор я кърмя 4-5 пъти освен тези твърдите храни. Или се събужда към 12-1 и после направо сутринта или в редки случаи спи от 20:30 до 8 сутринта. Знам че до година основното трябва да е мляко, но какво да направя ако отказва и приема само твърда храна? И без това от раждането наддава слабо. Още няма 7 кила,а се роди 3640. Последния месец е качила само 100гр.

# 760
Основното е да се храни, след като не иска мляко, а си хапва твърда храна, значи давате твърда храна. И един път да суче, добре е. Даже имате огромен късмет, че сама се отбива и има желание да се храни с друго. Има разни каши, които съдържат адаптирано мляко, хем твърда храна, хем е млечно хранене. До колкото знам в детските кухни в храната също има адаптирано мляко. Записвате я на кухня, хем яде, хем е млечно.

# 761

Аз мисля ,че сте прибързали . Не със захранването, то е окей започва се след шестия месец. Проблема е ,че при захранване трябва да предлагате по малко  до колкото да свикне с храна и да започне да разпознава нови вкусове, разбира се ако искате да кърмите дълго. Явно бебето се наяжда и е нормално да не иска кърма после.

# 762
Как почиствате лицето на малко бебе след като сте слагали слънцезащитен крем? Само вода, мицеларна вода, друго?

# 763
Малкия от снощи се е разшмъркал ,но не е типичната хрема ,която попринцип има. Като кихне и излиза суполчето до сега не е било така ,чувала съм,че когато тръгват зъбките носа започва да тече ,дали е от това. Няма други симптоми освен суполите

# 764

Аз мисля ,че сте прибързали . Не със захранването, то е окей започва се след шестия месец. Проблема е ,че при захранване трябва да предлагате по малко  до колкото да свикне с храна и да започне да разпознава нови вкусове, разбира се ако искате да кърмите дълго. Явно бебето се наяжда и е нормално да не иска кърма после.
Аз я захранвам от 5 м и седмица, не от 6 месец. Реално до преди 15 дена само пробваше. Не е изяждала повече от 20-30 гр. Но в последните дни изяжда по-голямо количество. Около 120-190гр на хранене. Реално я захранвам от точно 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт