За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 664
  • 793
  •   1
Отговори
# 765
Може пък да не иска да кърми до първи клас... Като отказва да суче, гладно ли да го държи? Като му се хапват пюрета да яде, не виждам проблем. Нека да са разнообразни, предполагам вече и някакви млечни продукти има въведени.
Едно време на 1г децата са били на обща храна. Сега до 1г само на мляко. Може би истината е някъде по средата Grinning Или най- добре, според детето.

# 766
Оо да. Каката е на 2г и на 1 даже на 10 месеца беше на обща храна. Само захар, лед и ядки не ѝ бях давала доскоро. Та наскоро и от тях дадох. Но тя беше кърмена до 10 месец и после си продължи на адаптирано мляко и до преди месец пиеше.

# 767
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря за съветите, оченцето е добре, няма видими раздразнения, тя също не показва да има проблем. Още снощи сложих в раницата няколко дозички физиологичен разтвор, а тези дни мисля да спретна едно несерче с някоя лепенка, марля и нещо за промиване на рани.
Относно храненето, винаги съм се водила по детето. Когато тя реши, си замени закуска, СЗ и обяд. За вечерята също тя започна да отказва млякото, на 1.1 г беше. Сега пие само преди нощен сън и не смятам да й го спирам, докато тя не се откаже сама.

# 768
Малкия от снощи се е разшмъркал ,но не е типичната хрема ,която попринцип има. Като кихне и излиза суполчето до сега не е било така ,чувала съм,че когато тръгват зъбките носа започва да тече ,дали е от това. Няма други симптоми освен суполите
Просто е с по - обилни секрети и затова тече носа като кихне, възможно е досега да не е бил така хремав, защото е още мъничък. Тези легенди със сополите от зъби ги забравете. Настинал е, вирусче е хванал.

# 769
От вчера малкия е с хрема изпробвах балсамчето,но няма ефект при нас,бих казала изобщо. Будеше се с рев и се давеше от секретите цяла нощ ,а имах такава надежда ,че проблемите ни ще се решат с този балсам,язък ,че струва 15 лв 🤷‍♀️ да неби аз да бъркам с нанасянето. Намазах 3-4 пъти на лигавче и го оставих до него , в цялата стая се усещаше ,но на него не му помогна 
За хрема и сополи колийф имат едно балсамче, което се маже на бебето или на кърпа/чаршаф/дреха в близост.  Отделя се аромат от различни масла. Страшно много помага за вечерен сън. Става за бебета над 3м. За по-големите деца са на лепенки, които се слагат на пижамките. Ползвала съм го и с двете деца и съм много доволна.

# 770
  • Пловдив
Моето в момента е с хрема. Промивам с физиологичен разтвор и духаме носа. Трябва търпение, днес започнаха сополите и ще си откараме така 4-5 дни. С дните си променят цвета и накрая спират, лечението е само с физиологичен разтвор.
Поне при нас така се развиват нещата.

# 771
Ние почистваме с физ.разтор изсмухваме суполите и 3 пъти на ден капки Nasivin  при нас май около 7-8 дни трае ,лошото е ,че се повтаря през седмица -две
Моето в момента е с хрема. Промивам с физиологичен разтвор и духаме носа. Трябва търпение, днес започнаха сополите и ще си откараме така 4-5 дни. С дните си променят цвета и накрая спират, лечението е само с физиологичен разтвор.
Поне при нас така се развиват нещата.

# 772
Radii99, май ти беше малко детето? Да не би да има някаква алергия или бактерия, която са отключва постоянно боледуване? Ходи ли на ясла?

# 773
Хрема се проточва поне една седмица. Тези балсамчета могат да отпушат носа, но не и да и да излекуват хремата. Основното е да дърпате секретите. Когато вие сте хремави, какво правите? Издухвате носа, защото на пълен нос нито капки, нито балсами могат да помогнат. Бебето не може да духа носа, затова редовно дърпате секретите когато е нужно, за да не се дави, да може да диша и да се храни. Търпение и сила, поне няколко безсънни нощи няма как да няма. Просто не сте се сблъсквали досега с истинска хрема. Промивки със Стеримар и добър аспиратор, търпение и това е. Бързо оздравяване!

# 774
Не,малкия е на 8 месеца ,не знам дали е алергия или настива кято го оставяме на килимчето на пода и явно има течение
Radii99, май ти беше малко детето? Да не би да има някаква алергия или бактерия, която са отключва постоянно боледуване? Ходи ли на ясла?

# 775
  • до най-прекрасния мъж
Около зъбоникненето им пада имунитета и лепват вируси. И моята е все със запушен нос, когато избива зъб, но не сме имали тежки хреми. Обикновено ФР е достатъчен, даже аз и не дърпам често, ако няма нужда.

# 776
Балсамчето е след като изсмучете секретите. Няма как да ги премахне то. Правилно са ви обяснили промивки, капки ако се налага. При така повтаряща се хрема аз лично бих пуснала носен секрет възможно е да има бактерия.

# 777
Тоест какво трябва да кажа на педиатърката ? Защото така исках някакви изследвания да му се направи ,защото постоянно грухтеше с нослето,но тя ме изгледа така все едно пари и искам 🤣 обясни ми,че било нармално до годинката щяло да утихне ,та не знам сега ще ме вземе ли на сериозно или просто ще каже ,че и това е нормално 🤷‍♀️
Балсамчето е след като изсмучете секретите. Няма как да ги премахне то. Правилно са ви обяснили промивки, капки ако се налага. При така повтаряща се хрема аз лично бих пуснала носен секрет възможно е да има бактерия.

# 778
Отиваш в лабораторията и казваш, че искаш да пуснеш носен секрет. На място ще му вземат с едно тампонче натривка. След 2-3 дни ще имаш резултати дали има нещо. Обикновено ако излезе някаква бактерия правят и антибиограма. С нея при личния лекар да изписва антибиотик. Изследването струва около 15-20лв в различните лаборатории.
За това грухтене наистина е нормално. Ама не и постоянна хрема. Особено пък и щом не ходи на ясла, където да хваща всеки вирус. Аз бих пуснала секрет, за всеки случай.

# 779
Задължително ще отида още утре,благодаря за информацията 🌹
Отиваш в лабораторията и казваш, че искаш да пуснеш носен секрет. На място ще му вземат с едно тампонче натривка. След 2-3 дни ще имаш резултати дали има нещо. Обикновено ако излезе някаква бактерия правят и антибиограма. С нея при личния лекар да изписва антибиотик. Изследването струва около 15-20лв в различните лаборатории.
За това грухтене наистина е нормално. Ама не и постоянна хрема. Особено пък и щом не ходи на ясла, където да хваща всеки вирус. Аз бих пуснала секрет, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт