Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 647 801
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 175
Titina,  може ли и аз да помоля за програмата. Може и на лични, английският не ми е проблем.

# 2 176
Мога да я пратя длед нова година, иначе предполагам инфо може да се намери в нета

# 2 177
При Хашимото не се приема йод защото увредената жлеза не го преработва и допълнително я възпалява. При обикновена хипофункция се приема йод но не и при Хашимото. Не знам защо мислиш че си с дефицит на йод имаш ли обективна причина или просто така си мислиш?

Нис, а ако в резултат на Хашимото се е стигнало до хипофункция, тоест имаме и двете - и хипофункция и Хашимото, то тогава може ли да се приема йод ? Да се приемат храни, богати на йод ?

Прочети тук примерно:
Цитат
При прием на йод, повечето хора могат постепенно да прекратят или намалят приема на фармацевтични лекарства за щитовидната жлеза. Това, обаче, трябва да бъде извършено в сътрудничество с лекуващия доктор и при наблюдение на сигналите на тялото.
http://zdravnaakademia.blogspot.de/2015/03/blog-post_3.html

И това е интересно:
http://zdravnaakademia.blogspot.de/2015/03/blog-post.html

А хората,които имате проблеми с кг минерална вода пиете ли? Чувствате ли се като подути?
Освен това активната съставка на хормоните за щитовидната жлеза е левотироксин натрий,което ми се струва,че при една продължителна употреба прецаква бъбреците...

# 2 178
Мога да я пратя длед нова година, иначе предполагам инфо може да се намери в нета
Не знам как да го формулирам за търсене в нета и дали ще попадна на същата.Ако  не те затруднявам предпочитам да изпратиш твоята,когато ти е удобно.И без това до първите дни на януари все още ще ям каквото ми се прииска. Mr. GreenКупила съм си пияни вишни,които не съм опитвала до момента. Heart Eyes

# 2 179
Майка ми е с диагностицирано Х. от Начев от няколко години. Едно от антителата беше извън норма. ТСХ варираше. Нямаше предписано лечение. Начев беше казал, че не било нужно в нейния случай. Сега прави контролни излседвания, защото преди 1-2 месеца прави контраст, а той е с йод и ендокринолозите бяха  много против. Всички стойности са перфектни сега. Възможно ли е от Св. Екатерина да са ги объркали? Тя често там ги е пускала. Възможно ли е да са влезли в норма от само себе си?

# 2 180
Майка ми е с диагностицирано Х. от Начев от няколко години. Едно от антителата беше извън норма. ТСХ варираше. Нямаше предписано лечение. Начев беше казал, че не било нужно в нейния случай. Сега прави контролни излседвания, защото преди 1-2 месеца прави контраст, а той е с йод и ендокринолозите бяха  много против. Всички стойности са перфектни сега. Възможно ли е от Св. Екатерина да са ги объркали? Тя често там ги е пускала. Възможно ли е да са влезли в норма от само себе си?

Всичко е възможно. Аз бих пуснала контрола и в друга лаборатория.

# 2 181
Сигурно ли, че с йод 131 е правен контраста, защото в последно време използват за изследванията  NaTcO4, поне при моите 2 сцинтиграфии използваха този изотоп. При всички случаи облъчването не е по-различно, отколкото при рентгенова снимка. Едното облъчва отвън, другото излъчва радиация след като се изпие, но и в двата случая дозата е минимална, колкото да се добие ясна картина. Разпитвах и аз в клиниката за нуклеарна медицина. На кантар са и двете изследвания.

Съвсем друг е въпросът обаче, ако се приема радиоактивен йод с цел лечение, а не за изследване.

# 2 182
Бяха няколко снимки на бъбреците. С йод е, защото в последния момент радиолозите я пратиха на ендокринолог и там бяха писали за изотопа. Тогава разпитвахме дали не може с нещо друго, но ни казаха, че не може. Сега искат да й правят скенер на бял дроб и пак са казали, че трябва с йод. Затова изчакваме.  Ще разпитам за този натрий. Как се казва цялото име, знаеш ли?

# 2 183
Йод 131 е радиоактивен изотоп и се отделя при атомните аварии.Изключително много ме съмнява,че точно този се използва при контрастните в-ва,а на науката са известни 37 йодни изотопа,които имат и доста бърз разпад.
Изследване може да се прави и без контрастно в-во-докторите мрънкат малко повече,но накрая се съгласяват.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 16:07 от Оr

# 2 184
Бяха няколко снимки на бъбреците. С йод е, защото в последния момент радиолозите я пратиха на ендокринолог и там бяха писали за изотопа. Тогава разпитвахме дали не може с нещо друго, но ни казаха, че не може. Сега искат да й правят скенер на бял дроб и пак са казали, че трябва с йод. Затова изчакваме.  Ще разпитам за този натрий. Как се казва цялото име, знаеш ли?
Помислих че сцинтиграфията е била за щитовидната жлеза, а то за бъбреците е било при майка ти.
Обърках се за натрия, сега си погледнах резултатите, моите сцинтиграфии на щитовидната са с 99mTc-pertechnetat (технециев пертехнетат). Сцинтиграфиите най-често правят с технеция и с йод 131 - I.
За лечение ми бе предложен радиойод, който отказах и не съм се подлагала на този вид лечение, но като цяло го правят със 131 I, или поне така пише в клиниката където ходя.

Цитат
Лечение на пациенти с тироиден карцином с 131-йод (стационарно)
Лечение на пациенти с хипертироидизъм с 131-йод (амбулаторно)

Сцинтиграфия на щитовидната жлеза с 99мТс-пертехнетат
Сцинтиграфия на щитовидната жлеза със 131 I
За динамична и статична бъбречна сцинтиграфия, доколкото виждам ползват  99мТс-MAG3 (EC, DTPA) за динамична, а за статична бъбречна сцинтиграфия с 99мТс-DMSA.

Четох отначало в тези сайтове, макар докторът да ми каза, че не е нужна никаква подготовка в моя случай - http://www.doctorbg.com/page.php?id=2436 и http://zdravbadi.com/bolesti/diagnostika/obrazna-diagnostika/obr … learnata-medicina
Нито хапчетата ми спряха, нито храни ми забраниха, нито с менструален цикъл се съобразиха. Чаках за изотопите и двата пъти, защото не става от днес за утре.
А се прави с изотоп изследването, за да се види как участъците поглъщат радионуклеида, има ли повишена активност, активни възли, които да продуцират хормони, наличие на тумори и т.н.
Пациентът лежи под сцинтиграфската гама камера, която прави снимки, директно отразяващи поглъщането на йод от жлезата. Това става чрез засичането на интензивността и точното място на излъчване на гама лъчите на предварително набелязания йод.
За сцинтиграфия без изотоп не съм чувала.

# 2 185
Мисля,че става дума за различни неща ,съответно трябва да се види и какво точно контрастно в-во се ползва в конкретния случай.
Иначе лечението на ЩЖ с радиойод е абсолютно безумие,но това е медицината...

# 2 186
Аз уж четох цялата тема, но има ли някой, който е в ремисия в резултат на диета според автоимунния протокол?

# 2 187
  • У дома
Да

# 2 188
Аз така и не разбрах обаче,излекуваните с диета,пили ли са хормони докато са спазвали режима?

# 2 189
Здравейте! С Хашимото съм и често ми се случва да чувствам едно безпокойство и потиснатост, стягане в гушата, бихте ли ми казали нещо природно, което мога да пия в такива случай, освен Валериан или Валидол..

Общи условия

Активация на акаунт