Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 643 251
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 190
  • У дома
 L-Theanine, 5HTP, B6...

# 2 191
Ашвагандата помага доказано при Хашимото. И понеже е адаптоген регулира функциите на щитовидната жлеза.

# 2 192
Може ли малко повече подробности за тази ашваганда, ако искаш ми пиши на лс. Благодаря предватрително Simple Smile

# 2 193
И на мен ми стана интересно и попаднах на това
"Изследванията с животни подсказват, че приемът на билката може да увеличи производството на щитовидни хормони. Отравянето на щитовидната жлеза може да е потенциален опасен страничен ефект на ашвагандата"
http://www.bb-team.org/articles/4328_indiiski-zhen-shen-ashwanganda
Иначе прочетеното преди това звучеше много добре- имуномодулатор без почти никакви странични ефекти

# 2 194
"Дозата прави отровата" са казали хората.Освен дозата, трябва да се определи и срока на приемане-има специалисти,които се занимават с това-всеки може да ги открие,ако не знае кога да спре.Може да се взема в комбинации с други билки,за да се тушират евентуалните негативни ефекти.
Всъщност аз мога да си и представя,че и отрицателните ефекти от приема на хормони биха били сведени до минимум,ако приема се прекрати на време.Вместо това обикновенно предписват доживотна терапия,защото по този начин се сваляла отговорността за по-нататъшното състояние на пациените.Така и когато хормоните започнат да дават страничните си ефекти,това се предписва на заболяването,а не на хаповете-хитро.
За намалена функция помага и чая от мащерка.

# 2 195
Написах го за други като мен, които обичат да си самопредписват добавки

# 2 196
Няма проблем.И аз си самопредписвам. Simple Smile То даже е добре след една определена възраст,човек да си взема това-онова.

# 2 197
Момичета, някой пробвал ли е програмата на Надя Петрова за Хипофункция и хашимото?  Има ли някой конкретни резултати с тази програма? Благодаря bouquet

# 2 198
Момичета, някой пробвал ли е програмата на Надя Петрова за Хипофункция и хашимото?  Има ли някой конкретни резултати с тази програма? Благодаря bouquet

Има във ФБ няколко групи за режими, палео, автоимунни.. там и нея съм я засичала да отговаря. Има ужасно много информация за хранителните режими по принцип. Аз лично за себе си не съм се интересувала от конкретен, но спазвам отскоро някакво подобие на АИП (автоимунен протокол) и се чувствам много добре. От няколко години всички резултати са ми в норма, просто търсех някакъв подходящ за мен хранителен режим и този например много ми допадна.

# 2 199
  • Buffyworld
Може ли да го споделиш ? Ако искаш на лични . Аз се опитвам да спазвам безглутеново хранене засега, но много не ми се получава. Докторката ми каза, че глутенът не пречел на щитовидната жлеза , но от това , което изчетох в интернет , излиза че пречи и то много.

# 2 200
И аз се интересувам дали някой е постигнал резултати от режим на Надя Петрова.
Аз съм много близо до идеалните стойности, но спазвайки режим, противоположен на АИП, а не се чувствам много добре като цяло.

# 2 201
  • София
Ще ходи ли някои на лекцията днес "Как да възстановим функциите на щитовидната жлеза" в Корал клуб?

# 2 202
Това ще е интересно. Моля ако някой присъства да сподели после какво са говорили на лекцията, ако не го затруднява.

# 2 203
  • София
Присъединявам се към молбата и за мен ще е много интересно, но късно разбрах.

# 2 204
  • Sofia
Ще ходи ли някои на лекцията днес "Как да възстановим функциите на щитовидната жлеза" в Корал клуб?
Кога, къде и кой ще я провежда?

Общи условия

Активация на акаунт