Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 643 168
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 2 265
  • София
в другата тема за Хашимото Мереленда беше сложила този линк http://dox.abv.bg/files/listtree;jsessionid=A1C8655FBB614A8646FE … 98BD71C7DE5.dox02
Не е цялата книга но синтезирано по важните моменти
Файла е премахнат

# 2 266
Момичета, да се похваля:

ТАТ  -25 при норма до 115;
МАТ - 39 при норма до 34;
ТСХ ми е малко височко - 3,06, но този месец ядох доста праскови, които потискат жлезата;

Толкова добри резултати за антителата не съм имала откакто ми откриха Хашимотото. С диета ги смъкнах доста, но МАТ от около година се въртя около 50-80, ТАТ влезе отдавна в норма. Този месец бях 1 седмица само на плодове. За мен това е разковничето.

П.С. Който иска, мога да му изпратя части от книгата на Изабела Уенц, касаещи щитовидната жлеза. Преведени са от едно момиче от фейсбук групата за АИП.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 13:12 от Ваяна

# 2 267
  • Buffyworld
Ваяна, направо ме шокира с това за прасковите ! Вредни ли са за щитовидната жлеза ? АЗ ям много праскови и много ги обичам. Понякога цял ден  само това ям и нищо друго. Може ли да ми изпратиш тези страници от книгата на Изабела Уенц, моля . Имейлът ми е tomova70@abv.bg
Много ще съм ти благодарна ! 

# 2 268
Бъфи, изпратих ти я. Ако не си я получила, пиши пак.

С прасковите просто не трябва да се прекалява, защото потискат производството на щитовидните хормони. Не се притеснявай, ефектът е временен, доколкото знам, само докато консумираш повече.

# 2 269
  • Sofia
Скоро разбрах,че и лененото семе и сусама не били ок за щж... Thinking

# 2 270
  • Buffyworld
Ваяна, благодаря ! Ако не съм я получила ще ти пиша.

А аз четох противоречиви мнения за бадемите - на едно място казват , че може, а на друго четох , че не мже да се консумират бадеми .....

# 2 271
Записвам се да ви следя. В момента си правя пълни изследвания, а с Хашимото съм от близо 2 год.

# 2 272
  • шумен
Добро утро, може и да е коментирано по напред в темата, но да не съм го видяла.Аз съм с хашимото от 7 години,от 1 година Tsh ми е в норма.Пия елтироксин 25.Според вас, дали ако щитовидната жлеза е увредена, това може да засегне функциите на черния дроб по някакъв начин?

# 2 273
  • софия
По-скоро -не. Аз съм с Хашимото от почти 30години и нямам проблем с черния дроб.
Имах увеличен черен дроб след 2 годишно пиене  на Л тироксин и ми отне време да го оправя.

# 2 274
  • шумен

Mamчeto, благодаря ти за отговора bouquet

# 2 275
и аз съм с Хашимото от 7 години. Пия обаче метизол по схема. Успявам да задържам ТСХ в някакви норми, въпреки че е трудно. И сега имам въпрос - възможно ли е от това хашимото да имам болки по ставите на ръцете, гарнирани с отоци. Сутрин не мога да си свия дланите. дайте съвет, моля! Two Hearts

# 2 276
Подуване на ставите е сериозно. Посетете ревматолог. Много често Хашимото е съчетано с други автоимунни заболявания, например ревматоиден артрит.

# 2 277
  • Sofia
Аз имам проблеми с колената след като ми откриха Хашимото Sad
Не мога да клякам и тичането ми е затруднено...понякога имам усещане,че нещо превърта вътре и се размества. Доста често ми се случва както си ходя нормално изведнъж да ме заболи и започвам да куцам.
От утре започвам да приемам желатин сутрин на гладно,дано помогне Praynig

# 2 278
Ще отида на ендокринолог и ще споделя мнението му за тези болки по ставите на ръцете.

# 2 279
Не влизам отдавна, но виждам, че има доста въпроси и си позволявам да ви представя една грамотна група във фб за Хаши - Автоимунен Тиреоидит на Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт