Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 308
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 585
  • У дома
Кия, ползваме го от скоро, като си купихме и осцилоскоп за проверка електрическото напрежение във времето. Мъж ми твърди, че се чувства по-добре, а на него плацебо ефекти не му влияят и затова му вярвам.
Много интересно - знаете ли, че има уреди, които лекуват всякакви болести, дори рак? Вчера ходих при една приятелка рускиня, има последна генерация, купен от Русия, дълго време е ползван само за космонавти.
Ще пусна линкове, ако ви е интересно, стига да не досаждам.

# 586
  • София
Сами ли определяте какви ензими да пиете и в какво количество? Или ходите при лекар?
И аз искам да опитам лечение с ензими, но не могасама да определя какво да си взема, като добавка към хашимотото (сега съм с ТСХ 4,5) имам и инсулинова резистентност.

# 587
dioni, повечето лекари ще те погледнат странно, ако им кажеш, че се лекуваш с ензими. Ето това е темата, ще трябва да почетеш в предишните, за да се ориентираш:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573790.525

# 588
Момичета,вижте това newsm78 http://kabinet.biodarmedo.com/k9_1.htm........Какво мислите? newsm78

# 589
Да, познавам човека, който ръководи този Център. От Русе е. Идвал е да изнася лекции на здравословна тематика в Русе. Занимава се с билки. С медитация.
За, съжаление, не съм информирана относно реални резултати от методите му. Това, което пише в сайта му, може да е за реклама.

# 590
Здравей,
да те помоля за координати на д-р Папазова.

Поздрави,
Милена Ценова

# 591
кия , aa не, че никой не се е сетил, така е по-изгодно  Wink болестите трябва да са хронични , да се поддържат с лекарства, нали трябва да се продават хормоните  Simple Smile  И преди съм чела по интернет , че хашимотото може да се лекува с антибиотици, все пак наистина е по-важно да се диагностицира какви са бактериите. Иначе в духа на статията и аз мисля, че организмът на човек не толкова глупав и че си има механизми за борба с бацилите и вирусите.
Ето и едни интересни книжки , които смятам да си набавя в най-скоро време:
 http://www.amazon.com/Living-Well-Hypothyroidism-Doctor-Doesnt/dp/0380808986
http://www.amazon.com/Hormone-Solution-Younger-Nutrition-Therapi … 691439&sr=1-1
горната книга можеш да си я изтеглиш безплатно от тук: http://ebookee.org/Mary-J-Shomon-Living-Well-with-Hypothyroidism … -Know_841135.html

# 592
  • София
buborana , мерси   bouquet
Ето нещо интересно: http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … %D0%BE%D0%B2.html

Организмът не е луд да образува автоантитела, той образува антитела срещу определени антигени, опитвайки се да почисти тъканите. Според мен трябва да ги има, защото са с много важна биологична функция. И когато си свършат работата, те ще се приберат. Нашата задача е да не дозамърсяваме организма си, защото ако го правим непрекъснато, антителата ще се образуват отново и отново. Именно тогава покрай суровото ще изгори и сухото. Тоест покрай почистването на щитовидната жлеза в един момент тя ще атрофира

# 593
  • ВАРНА
Привет от мен  Simple Smile

Днес най-накрая успях да се свържа с класическия хомеопат, към който съм се насочила.
Преди да се видя с него ще трябва да направя изследване на един куп хормони. Говорих и с личния си лекар и ще изчакам началото на октомври, за да взема направление за поне 3 хормона, а за другите ще изскачам от джоба  Simple Smile
Повече новини от мен - в началото на октомври  Simple Smile

п.п. бавно, но славно напредвам с четенето на темата  Simple Smile

# 594
buborana , мерси   bouquet
Ето нещо интересно: http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … %D0%BE%D0%B2.html

Организмът не е луд да образува автоантитела, той образува антитела срещу определени антигени, опитвайки се да почисти тъканите. Според мен трябва да ги има, защото са с много важна биологична функция. И когато си свършат работата, те ще се приберат. Нашата задача е да не дозамърсяваме организма си, защото ако го правим непрекъснато, антителата ще се образуват отново и отново. Именно тогава покрай суровото ще изгори и сухото. Тоест покрай почистването на щитовидната жлеза в един момент тя ще атрофира
От утре започвам този режим, сега е моментът - има разнообразие от плодове и зеленчуци. Заедно с това ще намаля дозата на тироксина.
Дано да имам успех!

# 595
не мога да убедя моя приятелка на която току що откриха тиреоид на Хашимото да опита лечение с хомеопатия преди хормоните/или дори и след тях ако се налага  / , има киста и атрофия на единия дял , това са и казали на първо четене , при нея стресовия фактор е най-вече работата и , но няма да я смени  така че стреса и многото ангажименти и на работа и вкъщи ще си останат ,съветвам я да опита с хомеопатия и спорт /много е обездвижена работи зад компютър понякога и 12 часа и 14 часа на ден /,преди хормоните  , но тя не вярва в хомеопатията въобще . Моля ако има повлияли се или излекували се с хомеопатия да го споделят  , аз имам много добри впечатления от лекуването на детето ми и на друг мой роднина точно от нелечими състояния , ама на човек докато не е видял не вярва

# 596
  • София и там където не се пуши
Аз в момента се лекувам, но сама си бях намалила хормона на 25 лятото, но хомеопата не ми дава да го спра, а го намали на половина и ми даде хомеопатични. Чувствувам се много добре, но  keit888 , не може да накараш твоята приятелка насила. Скоро ще правя профилактично изследване и ще докладвам.

# 597
Като за начало реших да си видя хормона и антителата на какъв хал са, за да мога да сравня после след смяната на храната. За мое учудване TSH ми е 4,12 (доста) антителата все така високи, въпреки че малко са паднали в сравнение с началото. Отидох при личния лекар все пак за консултация - относно резултатите и моето решение, лекарката силно ме съветва да не спирам хормона, а да го увелича, т.к. идва зима и ще стана още по-вяла, после ще се появи и проблем с МЦ. По-добре това да се предприеме през лятото. Мисля, че е логично и ще я послушам. Затова ще наблегна на имунната система заедно с диетата.

# 598
не естествено насила не мога да я накарам , но мнението и е че хомеопатията е лечение за леки неразположения , и в случая е безмислено да опитва и търси  нещо различно от стандартната медицина , затова отзиви повлияла ли ви е и как за да мога да подкрепя и с факти - лично при нас излекувахме абкм , синдром на раздразненото черво и ензимна недостатъчност на сина ми , но отидох на хомеопат с недоверие след като безуспешно опитахме друг вид лечение за 20 дни беше здрав , свекърва ми излекува рецидивиращ херпес зостер   моя опит с хомеопатията е добър затова и я препоръчвам , но само моя опит в случая не и стига да я убеди  да опита или поне да се заинтересува и от това лечение ,

# 599
keit888, за съжалие аз няма да ти помогна, моите опити с хомеопатията са неуспешни, и друг път съм го споделяла. Когато ми откриха Хаши, не исках да взимам тироксин и 6 м. се лекувах с хомеопатия, после резултатите ми бяха по-зле. Сега търся и изпробвам други алтернативни методи. Не можеш да накараш никой на сила да направи нещо, не е редно и да го убеждаваш с натиск. Разбирам добрите ти намерения, но ако приятелката ти приеме да се лекува само с хомеопатия под твое влияние и се получи като при мен, вероятно няма да ти е много приятно. Може да се опитва с хомеопатията, но мисля, че не бива да я спираш да прилага традиционно лечение поне засега, за да не се влошат нещата. Мое мнение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт