Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 642 814
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Обаче, честно казано, за мен някой със стойности на ТСХ около 4 абсолютно не си заслужава да пие подобни гадости, още по-вече да сваля стойността на тсх близо до долната граница.

сори че се намесвам,но при мен например след 3 поредни аборта и целящи забременяване ТСХ ми беше 3.63 някъде и с цел ново забременяване ми предписаха лтироксин, казаха че за забременяване трявба да е под 2, вече съм пушка,под 2 е...
мисълта ми е-дали е правилно че когато се цели забременяване си струва да се свали ТСХ под 2?
[/quote]

Препоръчително е. А и по време на бременността трябва да го следиш на 20 дена

# 361
  • София
Обаче, честно казано, за мен някой със стойности на ТСХ около 4 абсолютно не си заслужава да пие подобни гадости, още по-вече да сваля стойността на тсх близо до долната граница.

сори че се намесвам,но при мен например след 3 поредни аборта и целящи забременяване ТСХ ми беше 3.63 някъде и с цел ново забременяване ми предписаха лтироксин, казаха че за забременяване трявба да е под 2, вече съм пушка,под 2 е...
мисълта ми е-дали е правилно че когато се цели забременяване си струва да се свали ТСХ под 2?
Препоръчително е. А и по време на бременността трябва да го следиш на 20 дена
[/quote]

още не съм бременна,сега го следя на 45 дни и си пия тироксина..ааааа нещо става с компа ми

# 362
  • София
На 20 дни е безумие, според мен. Това кой лекар го е казал това?
Доколкото знам ТСХ реагира на 40-45 дни, т.е няма абсолютно никакъв смисъл да се следи по-често.

# 363
  • София
На 20 дни е безумие, според мен. Това кой лекар го е казал това?
Доколкото знам ТСХ реагира на 40-45 дни, т.е няма абсолютно никакъв смисъл да се следи по-често.

Не е безумие, а и всеки себеуважаващ се ендокринолог ще го потвърди. TSH реагира на около 2 месеца при нормално състояние, когато целим регулиране на нивата и определяне на точната доза, а не когато жената е бременна, не и в началните месеци когато ембриона не произвежда собствен Т4 и не синтезира Т3 и точно когато тези два хормона са му най-необходими. Един месец след раждането пак трябва да се види TSH за да се коригира дозата отново (обикновено в посока надолу).

# 364
  • Варна

[/quote]
 Изобщо, звучиш ми като напълно здрав човек, който е убеден от някого, че трябва да се лекува...
[/quote]
Ох Сребърен облак надявам се наистина вече да съм здрава (то това нашето не е тежка болест де).
Другата седмица смятам да отида при ендокриноложката да видим ехографа какво ще покаже, защото имам възел в десния лоб с големина 1 кв.см. и основния замисъл на хаповете беше ако може да посмалим или поне оганичим уголемяването му.

Иначе мисля, че доста голяма роля изиграха първоначалната силна мотивация и хомеопатията. Първия месец Хаджиева ми изписа Графитес и каза да пия половин от предписаната доза хормони. После се върнах към цялата доза Еутирокс (50мг), но два пъти седмично продължих с хомеопатичните.

# 365
Цитат:
Аз пия селен и витамин Е от тези:
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Selenium-200-mcg-100-Capsules/4554?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Gamma-E-Complex-Advanced-120-Softgels/299?at=0

Продуктите на "Nаtures way" - http://www.naturesway-bg.com/ ги има в България. В София са в почти всяка аптека, основни няколко витамина и сиропи, но може да се поръча всеки продукт.

Когато ми диагностицираха хипофункцията, казаха (няколко лекари) основните проблеми са нередовен цикъл и проблем със забременяването. При мен и до момента цикъла е на 30 дни с до два дни отклонение. Имам три бременности, хашимотото го откриха 6 месеца след третата бременност, като ТСХ ми бе 36 (т.е. аз съм носила и родила с това ТСХ без лекарства).
Искам да кажа не се хващайте като удавник за сламка, дори лекарите започвайки да ми обясняват заболяването като кажеха не можете да забременеете, спираха и се замисляха как да продължат.

Както пише в темата всичко е в главата на човек.

# 366
Момичета, с хомеопатия, билки, посещаване на приятелския кръг на Бруно Грьонинг- за 8 месеца си оправих антителата. СЕГА СА В НОРМА.

# 367
Zdraveite i ot men,ot edna godina imam tereodit na Ha6imoto.Do predi 4 meseca imah stoinosti na TSH 005,T4 40.67,MAT 886  i TAT 760.Bqh na maksimalna doza metizol po 7 tabletki dnevno i beta bloker za carceto,kogato preminah ot hiper v hipo funkcia piq po 0,25 mg L-tiroksin,no prez cqloto vreme sutrin na gladno izpivam po 1 4a6a sok ot morkovi,zaedno s vrazka magdanoz.V momenta vsi4ki stoinosti na hormonite sa mi v normata,samo MAT 197 i TAT 212,no tova za men e 4ugo,4uvstvam se prekrasno,piq si sok4eto i 0.25mg L-tiroksin.Mogete da opitate,ni6to nqma da izgubite,a moje i da spe4elite.Kasmet na vsi4ki Ha6imotki Simple Smile

# 368
  • София и там където не се пуши
Момичета, с хомеопатия, билки, посещаване на приятелския кръг на Бруно Грьонинг- за 8 месеца си оправих антителата. СЕГА СА В НОРМА.
Поне не мога да се сетя - разкажи подробности.

# 369

И аз бих ислака да знам повече. Кой лекар ги изписа?

# 370
През лятото на 2009г. се изследвах чрез компютърна диагностика на апарата Оберон и той ми откри Автоимунен тиреодит.
Впоследствие се изследвах и през декември 2009г. имах следните стойности: МАТ 52.69 при реф.ст. до 34, TSH в норма-0.873. Лекарят тогава не пожела да ми пусне други изследвания.
През август 2010г.: МАТ 6.14 при реф.ст. до 34, ТАТ 12.34 при реф.ст. до 115. FT4 в норма и TSH в норма-0.656. При това се забелязва и TSH се придвижва в правилна тенденция. Имах хипофункция, защото напълнявах.
Все още не забелязвам да съм започнала да отслабвам, косата ми все така капе.
От януари до август се лекувах с хомеопатия и хранителни добавки по книгата на д-р Атанас Михайлов. Не съм ги пила всички едновременно и през цялото време, но се стараех все нещо да вземам.
За автоим.тиероидит на Хашимото той дава:
Calcarea Fluorica 5ch (вземах го от комбинирания препарата Osteocynesine) по 1 табл.дневно.
Graphites 9 ch - по 5 табл. през ден.
Thuya 15 ch - по 5 табл. дневно.

Селен - по 2 табл.дневно
Клеева тинкткура - по 20 капки 3 пъти дневно.
Мумийо - по 2 табл. 2 пъти дневно.
Пчелно млечице - по 2 табл. 2 пъти дневно.
Алое на Абофарма - по 3 с.л. дневно
Пчелен прашец - по 2 ч.л. дневно.
Бирена мая - по 3 табл. 3 пъти дневно
.

Преди повече от 10 години посещавах курс по хомеопатия и съм наясно с принципите на действието й. На д-р Ат. Михайлов имам доверие, защото съм убедена в правилния начин на неговия метод на лечение.
През юли месец тази година започнах да посещавам приятелския кръг на Бруно Грьонинг в града и в къщи също да се настройвам ежедневно на изцеление.  След което минах през  целебна криза, дори си мислех, че съм се влошила - не можех да спя, будех се към 3-4 часа със сърцебиене, при най-малкото вълнение имах стягане в сърдечната област. Голяма нервност. Започнах да вземам валидол. Това продължи около 3 седмици. Отидох при личния лекар и си взех направление. Пуснах си дори сама изследванията. И те бяха в норма.  Спомогнал е и летния сезон, тъй като тогава, както знаем, се повишава функцията на щитовидната жлеза.
Излекувания в приятелския кръг на Бруно Грьонинг стават непрекъснато. Това не е фалшификация или секта. Доста добре съм запозната в областта със сектите и магиите. Не той лекува чрез мисъл, защото освен лечението, през деня те насочва и към правилни положителни мисли. При нас в Русе има излекуване от сколиоза, от рак, от старчесто далекогледство, от остеопороза. И това е все при възрасти хора - 60-70 и повече годишни, при които жизнените сили са вече на изчерпване.
По принцпи съм вегетарианка от години, но напоследък бях започнала да "съгрешавам". Сега отново спазвам принципа на вегетарианството. Убедена съм, че е здравословен, не само за тялото, но и за душата.

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 09:41 от radhika

# 371
  • София
Да се отчета , след 2м пиене на 200мг селен + 400 витамин Е нямам никакво подобрение в стойностите на антителата и ТСХ,дори има леко повишение  Sad .
Но това, че не е помогнало на мен не означава, че на друг няма да помогне...трябва да се пробва.....
сега минавам на Камбуча... чудя де дали да не си взема и някое хомеопатично от горе изброените, зашото съм решила ,ако кабучата не помогне да ходя на лекар-хомеопат  Simple Smile

radhika, tezi: Пчелен прашец ,Бирена мая -  пи ли ги? Ако-да как ти се повлияха на апетита?

# 372
Имам си добър апетит и не съм забелязала да са ми повлияли по някакъв начин,т.е. да е нараснал още повече.  Летният сезон подпомага щитовидната жлеза, ако е с хипофункция, но мисля че най-много ми помогна Бруно Грьонинг.Защото минах през лечебна криза - имах сърцебиене, будех се през нощта, беше ми напрегнато. И затова си пуснах изследванията - мислех си, че съм се влошила.

# 373
radhika, благодаря ти.

# 374
Bobka, и на мен селенът не ми повлия антителата, все така високи си останаха...и го спрях. Не искам да те демотивирам, но и хомеопатията не ми помогна и сега си пия чинно тироксина и действам и с други обсъждани тук методи, пък ще видим през декември живот и здраве какво съм сътворила. Взимам от няколко дни по около 1 чаена лъжичка пчелен прашец и не намирам промяна в апетита, ама и аз като radhika си се радвам на добър апетит по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт