Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 642 789
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 375
# 376
Момичета, отдавна никой не е писал в темата- дали пък всички не са се излекували...Което би било чудесно, разбира се!!!!!!!! Но аз все още се боря- чувствам се добре, повечето симптоми като виене на свят, нервност, депресивни състояния изчезнаха, но се появиха други. Много често сърцебиене и аритмия- намалих Л-тироксина на 25 мг, не знам дали е от това, и продължавам да пълнея- вече много ми тежииииии...Не изследвам хормони и антитела-писна ми, предпочитам да се вслушвам в тялото си, но да ви попитам- спортувате ли и какво, как засилвате обмяната на веществата? Стези килограми се задъхвам дори като плувам, а сърцето ми ще изхвръкне...Да спомена че, не ям хляб, сладко, никакви полуфабрикати, но килцата си растат...

# 377
albaalex, по отношение на спорта аз лично ти препоръчвам заниманията с йога, на мен ми действат страхотно! Лошото е, че само веднъж седмично практикувам, но и това е нещо. Във връзка с обмяната на веществата - възрастта има голямо значение, за съжаление с напредването й нещата не отиват в наша полза. Може би е добре пак да разгледаш режима си на хранене - не е хубаво да не се яде хляб, той е необходим, по-скоро трябва да се избира какъв хляб да се яде. Запозната ли си със "Зоната"? За мен това е най-правилният режим на хранене, въпреки че не се храня по него.

# 378
  • София
Аз се храня по Зоната и съм много доволна, напоследък не спазвам режим и трупнах малко килца....
Отдавна мисля и аз да се захвана с йога, но не намирам удобни за мен курсове  Rolling Eyes
През лятото на 2009г. се изследвах чрез компютърна диагностика на апарата Оберон и той ми откри Автоимунен тиреодит.
....

А какъв е този апарат?  newsm78

# 379
Аlbaalex, вече ме знам какво повече да напиша Simple Smile както казах, първото, което ме накараха да правя, беше да спортувам. Това е най-мощния метод за ускоряване на метаболизма. Аз започнах с йога, просто защото смятах, че съм дебела, мързелива и трудно подвижна. Слава богу, с времето разширих спортните си предпочитания, а и доста промених себе си и отношението към себе си. В момента почти няма мъж, който да не се обърне след мен. Не е никак трудно - просто трябва наистина да го искаш, и да работиш по въпроса. Вече съм 6то кю в карате Simple Smile което не пречи на заниманията по йога и фитнес. Апропо, цяло занимание по йога може да правиш веднъж-два пъти седмично, но раздвижването всяка сутрин и вечер е просто задължително. Ето една добра статия за бавния и бърз метаболизъм. Кия, това с възрастта ми напомня на оправдание "ами нещата са си такива, и не могат да се променят". Дано да не е такова Simple Smile  Фитнесът е прекрасен за ускоряване на метаболизма, но ако искате да си изчистите главата от мисли, и да избягвате застойните процеси, което е необходимо при хашимото, варианта е силно интензивна тренировка. Може да е карате, тае-бо, някаква аеробика, фитнес с инструктор, ако щеш фет бърнинг йога... нещо, което да ви спре дишането, камо ли мисленето. Ако в града ви има някъде кръгови тренировки за жени също не е никак лош вариант. А, ето къде има FitCurves.

# 380
Сребърен облак , напротив, в никакъв случай не съм и помисляла за оправдание по отношение на възрастта и метаболизма. По-скоро исках да кажа, че точно с напредването на възрастта трябва да се обърне повече внимание на движението. Статията, която си дала, е хубава, но не съм съгласна с твърдението, че по принцип обмяната на веществата е една и съща при млад и при по-възрастен човек /разбира се, всичко е индивидуално/. Научно е доказано, че с възрастта метаболизмът отслабва, а и енергията и желанието за спортуване на младия човек са повече /факторите  са много когато човек не е на 30 г. - натрупана умора, отговорности, психическо затормозяване и мн. др./. Точно по тази причина трябва да си налагаме да се движим повече, а не да се отпускаме, колкото и да е трудно.

# 381
Благодаря ви за съветите, момичета! Сребърен облак, занимания в зала от типа "работи върху себе си" никога не са ми допадали, затова освен с плуване се захванах и с танци-в понеделник е първото ми посещение. Мисля си, че ще ми повлияят по-добре на настроението, и от духа -на тялото...надявам се, поне ще се науча да танцувам , ако не друго. newsm44 +

# 382
albaalex, мога да ти препоръчам fat-burnig yoga - много съм доволна.
Ходя само от около месец, но е много приятно и се чувствам доста по-раздвижена.
Аз упорито избягвам всякакви упражнения и тренировки, които включвам кардио, защото и моето сърце напоследък хлопа доста странно и не ми е приятно да се чувствам запъхтяно.

Fat-burning yoga-та е има във фитнеса до The Mall, 2 fit се казва и има упражнения почти всеки ден. Доста по-интензивна е от обичайната и на мен това повече ми допада, защото иначе ми става малко скучно, не се научих да медитирам и релаксирам  Wink

# 383
Момичета, отдавна никой не е писал в темата- дали пък всички не са се излекували...Което би било чудесно, разбира се!!!!!!!! Но аз все още се боря- чувствам се добре, повечето симптоми като виене на свят, нервност, депресивни състояния изчезнаха, но се появиха други. Много често сърцебиене и аритмия- намалих Л-тироксина на 25 мг, не знам дали е от това, и продължавам да пълнея- вече много ми тежииииии...Не изследвам хормони и антитела-писна ми, предпочитам да се вслушвам в тялото си, но да ви попитам- спортувате ли и какво, как засилвате обмяната на веществата? Стези килограми се задъхвам дори като плувам, а сърцето ми ще изхвръкне...Да спомена че, не ям хляб, сладко, никакви полуфабрикати, но килцата си растат...

Мили мои момичета!Регистрирах се заради ВАС-за да ви споделя че НАШИМОТО се лекува без лекарства.Всички Вие говорите за лекарства,лекари,изследвания,операции.Не ви ли стига това ,че въздуха,водата,храната са отровени
ами и лекарства да пиете.
Kazvam se Violeta-41g. ot Jambol.Az ne obi4am da hodia na lekari i da piia lekarstva-samo v kraen slu4ai.Viarvam 4e v prirodata ima vsi4ko ot koeto na6ia organizam ima nujda.Stiga da popadne6 na to4nia 4ovek i da ti go kaje.
Imah hasimoto ot 14g,no izsledvaniata na hormonite mi ne iziskvaha priemane na lekarstva.i taka 12 god.
Predi 2 godini zapo4nah da naddavam kilogrami mnogo barzo i za 1.5g te stanaha 20,4uvstvah se kato napompena,poduta,biah ve4no umorena,kojata na krakata mi ot kolianoto nadolu be6e mnogo suha i luspesta.
Tova sa dostata4ni simptomi lekarite da mi kajat diagnoza-HASHIMOTO.Ne se iznenadah,ve4e znaeh mnogo za hasimoto.Lekaria mi kaza:
CIal jivot 6te pie6 edno hap4e vseki den-L -tiroksin.pih gi 20 dni ,
KAZAH si:NIAMA DA PIA TOVA HAPCHE>IMA drug na4in za le4enie-alternativen i AZ SHE GO TARSIA!

Sled 5 mes.az go otkrih-otkrih to4nia lekar(tia samata e bila bolna ot ha6imoto,s reduva6ti se hiper funkcii i zanijena funkcia na 6tetovidnata jleza i kup mnogo drugi bolesti)
DOsta se e lutala i tarsila na4in da izlekuva sebe si bez lekarstva i operacii-i GO OTKRILA.
A AZ OTKRIH neia!
SAmo za 14 dni 6titovidanata mi jleza mina v remisia,A AZ OT TOGAVA SAM NOV CHOVEK!
Znam 4e ne vseki 6te mi poviarva ,no za tezi koito mi viarvat i tarsia alternativen na4in da mi pi6at na
e-mail:   vvasileva32@abv.bg
Shte vi kaza vsi4ko.Obi4am vi i iskam da ste ZDRAVI i SHTASTLIVI
KOITO TARSI NAMIRA!

# 384
Ако си навита да пишеш на български, а не на шльокавица, и ако си склонна да споделиш повече подробности как аджеба се излекува, може и някой да ти повярва.
А рекламата в този форум се заплаща.

# 385
Ако си навита да пишеш на български, а не на шльокавица, и ако си склонна да споделиш повече подробности как аджеба се излекува, може и някой да ти повярва.
А рекламата в този форум се заплаща.

Pi6a na latineca za6toto taka mi e po-lesno.
A VIARATA NE E ZA VSEKI!
Ne bih jelala da si gubia vremeto s hora koito ne viarvat

# 386
Звучиш ми като от Канал 2001 Misc Ghost Нали няма да ми направиш черна магия? hahaha

Ако имаш нещо да казваш по темата, кажи го и бъди полезна. Ако ли не, ходи да ловиш балъци другаде.
Дори не си забелязала, че това е АЛТЕРНАТИВНАТА тема за Хашимото, тук не се говори за лекарства и отрови, а за алтернативно лечение.  ooooh!

Та кажи сега, как се излекува от Хашимото??? Thinking

# 387
  • Варна
Ох аз пак се отбивам да споделя опит. Днес ходих профилактично да се видя с ендокриноложката. Положението е нулево- нито по-добро , нито по-лошо. Възела си седи същата големина. С хаповете държа показателите в норма, но като я погледна тази двойна брадичка направо ми се  Sick .
Казах й, че все по-трудно държа килата в норма, а свалянето е ад.  Питах и за други варианти за лечение. Каза ми, че в София имало уред, с който се прави анализ на нарушенията в обмяната- изследва се кои вещества се възприемат най-добре от организма. Например може да се подлагате на протеинова диета, но всъщност да не  усвоявате протеините добре. И за късмет,обаче, (все едно не сме в БГ) консумативите за уреда били скъпи и не се ползва повече.

Вие дали знаете нещо по по този въпрос?
 Вие от кой ендокринолог във Варна сте доволни? Мисля да проверя и друго мнение. Аз до сега бях с Ангелова (преглежда в Курортна поликлиника).

# 388
  • София и там където не се пуши
arnavonit да не става въпрос за Вега тест - има на много места  newsm78 .

# 389
а във варна добър ендокринолог-д-р сарджева.(доста се чака за нея)

Общи условия

Активация на акаунт