Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 095
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 450
Моби, сподели какви са ти били симптомите на хашимото?

# 451
Здравейте! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Имам въпрос-
Имам Хашимото- хипотиреодизъм. Родих този август бебче- момченце. Интересуваме майките стова заболяване дали са правили изследвания на децата си и в кой месец.
Проф. Коева ми каза, че вероятността синът ми да заболее от това заболяване е много малка, защото това е характерна болест за жените. Това ми го каза, като бях бременна.
Моля за инфо Praynig Praynig Praynig
-

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488290.0;all - в тази тема е обсъден въпроса

Благодаря ти мила Simple Smile

# 452
  • София

Умора (ужасна - физическа и психическа), депресия, мускулна слабост, топли и студени вълни, замаяност, главоболие, сърцебиене... Ввероятно пропускам нещо, но честно казано, отдавна гледам да не се съсредоточавам върху физическите си усещания. Всичко това беше съпроводено и с панически атаки - с две думи - манджа с грозде  Laughing

# 453

Умора (ужасна - физическа и психическа), депресия, мускулна слабост, топли и студени вълни, замаяност, главоболие, сърцебиене... Ввероятно пропускам нещо, но честно казано, отдавна гледам да не се съсредоточавам върху физическите си усещания. Всичко това беше съпроводено и с панически атаки - с две думи - манджа с грозде  Laughing

Добавям: никакъв сън! Кошмари  ooooh! и апетит , мислех че всичко ще мине с ядене  Tired

# 454
здравейте, тази вечер се зачетох в темата и ми стана интересно. Аз сьм с изрязана половин щитовидна жлеза, след като ми откриха около 3 см вьзел. След операцията, може би около 6-7 месеца резултатите ми бяха завишен и ме диагностираха сьс забавени функции на жлезата и от тогава сьм на елтироксин. Това се случи през 2008г и от тогава дозата ми беше увеличена до 0.1 мг. Наистина взимането на хапчето не е проблем, но много ми се иска да има друго решение на проблема.
Сребърен облак зачетох се с интерес в постовете ти от първата страница и като се замислих при мен точно този период беше свьрзан с голям стрес. Бях почнала нова работа, след майчинство, детето на градина и имах една отвратителна шефка, която направо ми късаше нервите. Винаги сьм имала чувство че стреса има доста голяма връзка при мен. Започнах да ходя на натуропад, но да си призная не виждам голям резултат, защото резултатите ми са добри, точно защото взимам елтероксин. В началото натуропата ми даде едни добавки за щитовидна жлеза, които взимах за кратьк период, защото ендокриноложката почти ми се скара че пьрво, не трябва да смесвам двете неща и второ от тези добавки няма полза. Бях доста объркана и ги спрях. Пробвах прочистваща диета, която по принцип е добра за всяко състояние. В момента единственото което правя при натуропата е акупунктура 1 пьт в месеца. Дори се чудя дали да не си потьрся друг натуропат, които може да ми направи някаква по-добра програма. От друга страна, знам че е много важно да си променя начина на живот, мислене, да сьм по-оптимистична т.е да си помогна от вьтре.

Ще следя темата с интерес, успях да прочета само пьрвите няколко страници. Ако мога да ви попитам, дали сте обсаждали храни, които са полезни за жлезата. Тази вечер се зачетох за райската ябълка и научих че е богата на йод и се препоръчва.

# 455
Ако мога да ви попитам, дали сте обсаждали храни, които са полезни за жлезата. Тази вечер се зачетох за райската ябълка и научих че е богата на йод и се препоръчва.
Обсъждали сме и и храни, и методи, и дори излекувания Simple Smile ще трябва да дочетеш Simple Smile
А това за райската ябълка не го знаех...
Не знам какво трябва да си намериш - нов натуропат или "трън в задника", който да те кара постоянно да търсиш и променяш, докато все повече сфери в живота ти отговарят на желаното Simple Smile

# 456
Аз мисля да започна с йога, но за сега още умувам. Споделете вашите преживявания: определени упражнения ли се изискват, каква точно йога практикувате? Предполагам като отида да се запиша ще ме посъветват специално какво би ми било полезно...

За райската ябълка го прочетох същото и често си похапвам, но не съм сигурна доколко и дали има йод.
Всъщност, самите орехи не съдържат ли йод в зелената обвивка, не в самата ядка?

# 457
  • Helsinki / Sofia
И аз съм чувала, че йогата е възможно най-точният 'спорт' за страдащите от заболяване на щитовидната жлеза. Ще очаквам да споделите опит.

# 458
Моя опит вече го споделих, барабар с позите, дишанията, и промяната в мисленето, темите в йога, практиките и книжките, които са ми помогнали. Ще ми е интересно какво ще споделят другите.
Между другото, йога си е йога. Всяко разделение е изкуствено, потребителски ориентирано, и прави системата непълноценна.
l`ange, ето ти първа стъпка към излекуването: Спри да умуваш. Действай!

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 09:20 от Сребърен облак

# 459
  • Helsinki / Sofia
l`ange, ето ти първа стъпка към излекуването: Спри да умуваш. Действай!

newsm10 smile3535

# 460
Ако мога да ви попитам, дали сте обсаждали храни, които са полезни за жлезата. Тази вечер се зачетох за райската ябълка и научих че е богата на йод и се препоръчва.
Обсъждали сме и и храни, и методи, и дори излекувания Simple Smile ще трябва да дочетеш Simple Smile
А това за райската ябълка не го знаех...
Не знам какво трябва да си намериш - нов натуропат или "трън в задника", който да те кара постоянно да търсиш и променяш, докато все повече сфери в живота ти отговарят на желаното Simple Smile

много хубаво казано. Да ще изчета пьрво темата и след това ще се включа с вьпроси ако имам. Аз сьм практикувала пилатис, има подобни на йогата упражнения и действа много добре, някак си те отпуска и ти дава по-добро усещане за тялото ти.

# 461
Здравейте, току що изчетох цялата тема.
От около 2 години ми откриха Хашимото съвсем случайно, имах тежко първо раждане и доста тежка следродилна депресия. След това ту се оправях ту пак се задълбочаваше, в един момент с мъжът ми решихме че искаме 2-ро детенце, и след като първият месец не стана, много се отчаях, ревях непрекъснато, подтиснах се, и реших да отида на ендокринолог, за да видим дали всичко е наред след първото раждане. Тя ми пусна хормони, антитела, гледа ме на ехограф и се оказа че имам Хашимото. Започнах да пия л-тироксин и веднага забременях. Коригирахме непрекъснато дозата по време на бременността, но нещо с кърменето не се оправих, оказа се че ми е пълна хормонална каша, която се опитвахме да оправим почти половин година. Сега съм ок, чувствам се много добре, но не искам да пия цял живот лекарства. От скоро започнах да спортувам и съм на хранителен режим ВМ - НВД в случая.
Чудя се дали да спра на своя глава хормоните, да започна да пия добавки и да си следя редовно хормоните, ил да отида на хомеопат. За съжаление попадам все на доста комерсиализирани такива, покрай децата. Отиваме първия път, след това ни казват ако има проблем да ги търсим по тел, скайп или майл, обаче не отговарят, или след време вече няма проблем, или ми казват да купя еди какво си без дори да видят детето. Има доста информация във форума, единствено се притеснявам да не взема някоя добавка с йод, а да се окаже че имам достатъчно. Четох за този тест, ама не можах много да разбера какво значи йодна мрежа? Може ли миналите по този път да ме насочат. Благодаря  Hug

# 462
Кои други тежки заболявания могат да бъда излекувани?
Високо кръвно, диабет, стомашно-чревни болести като язва, гастрит. Имах пациентка с тиреоидизъм на Хашимото, автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Няколко месеца след промяна на режима си прави изследване и резултатите ѝ показват, че е здрава. Тя живее в Кипър и тамошният лекуващ я лекар не ѝ повярвал, че е била болна от това, защото според съвременната медицина тиреодизмът на Хашимото е нелечим.

Как протича процесът на лечение?
Най-общо казано, в три стъпки. Ако организмът няма тежко заболяване или е на лекарства, започваме с прочистване - спираме готвената храна за две седмици, само плодове, зеленчуци и сокове. За омекотяване на режима може да се хапват ядки, които са си хранене, чайове, и някои суперхрани (това са описаните от американския автор Дейвид Улф храни в едноименната му книга - бел. ред.). Намаляваме лекарствата, но не ги спираме напълно, ако са важни. Вторият етап е десетдневно захранване - включваме и готвени човешки храни (зърнени и бобови варива, зеленчуци на пара). След като се захраним, изграждаме един стил на хранене. В него има и един дял на празнична храна - всеки избира колко и какво. Не трябва да се пренебрегват също така лекарят-слънце, лекарят-вода и лекарят-вятър.
Когато не може да се направи пречистване, например при инсулинозависим диабет, тръгваме от по-бавно лечебно хранене за около три седмици. Във всички случаи стратегията е една, но тактиката варира - тя е важна и не може да се самодейства. Целта ми е не да имам вечни пациенти, а лекуваните сами да се превърнат в лекари на себе си - да са достатъчно здрави и да нямат нужда от мен. Но трябва да имат желание. Както е казал Христос на куция - стани и ходи. И той става и прохожда, защото желае да оздравее. Никой лекар не лекува. Ако е нарушена екосистемата на пациента, тя трябва да бъде възстановена. В този смисъл здравето е просто. Сложно е само когато стигнем до крайности - цироза, отрязани крайници.

от тук http://www.capital.bg/light/lica/2010/11/26/999937_hrana_za_choveka/

# 463
  • София

Интересно звучи тази статия. Някой да е пробвал? Отзиви?

# 464
Нова съм и се чудя дали се прави така  newsm78(публикуването във форума).
Дали е полезно да се пият антиокс и нутримакс, когато имаш хашимото. От ендикринолога си знам, че аквасорс не се препоръчва, макар да е от езерни водорасли. Тук прочетох, че една дама го пие вероятно убедена от разпространителите му. Затова питам и за тези продукти. Знам, че не са аквасорс Wink.

Общи условия

Активация на акаунт