Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 335
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 600
  • София
buborana , мерси   bouquet
Ето нещо интересно: http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … %D0%BE%D0%B2.html

Организмът не е луд да образува автоантитела, той образува антитела срещу определени антигени, опитвайки се да почисти тъканите. Според мен трябва да ги има, защото са с много важна биологична функция. И когато си свършат работата, те ще се приберат. Нашата задача е да не дозамърсяваме организма си, защото ако го правим непрекъснато, антителата ще се образуват отново и отново. Именно тогава покрай суровото ще изгори и сухото. Тоест покрай почистването на щитовидната жлеза в един момент тя ще атрофира
От утре започвам този режим, сега е моментът - има разнообразие от плодове и зеленчуци. Заедно с това ще намаля дозата на тироксина.
Дано да имам успех!
А има ли някъде  - разписана тази диета и захранването? Прочетох статията и ми звучи много логично всичко, така че и за съм навита да пробвам

# 601
  • София
Има разни публикувани статии в интернет с интервюта на този доктор.
Ето едни линкове, в които общи линии се обяснява какъв режим на хранене да се води.
I част на интервюто
II част на интервюто

# 602
keit888, за съжалие аз няма да ти помогна, моите опити с хомеопатията са неуспешни, и друг път съм го споделяла. Когато ми откриха Хаши, не исках да взимам тироксин и 6 м. се лекувах с хомеопатия, после резултатите ми бяха по-зле. Сега търся и изпробвам други алтернативни методи. Не можеш да накараш никой на сила да направи нещо, не е редно и да го убеждаваш с натиск. Разбирам добрите ти намерения, но ако приятелката ти приеме да се лекува само с хомеопатия под твое влияние и се получи като при мен, вероятно няма да ти е много приятно. Може да се опитва с хомеопатията, но мисля, че не бива да я спираш да прилага традиционно лечение поне засега, за да не се влошат нещата. Мое мнение. Peace
[/                )

# 603
мерси за отговорите ви , аз мислех по -скоро да опита за един месец само хомеопатия и ако няма промяна  към добро , да започне с хормоните или поне успоредно с хормоните да опитва и други неща хомеопатия ,спорт , промяна в начин на хранене или алтернативните методи за справяне със стреса , който при нея на работа си е ежедневие . За момента нейната настройка е положението е зле , но лекарите ще го оправяткато ми дадат хапчета и точка . Може би още е и в стрес от новината , и по нататък да опита и с други методи . А имам друга позната която преди 3 години и откриха Хашимото минаха 7 месеца докато и нагласят хормоните много трудно , сега вече и откриха и диабет и започват и проблеми с други жлези , при нея настройката също беше пия си хапчетата и слушам лекаря и ще съм ок , а нещата протекохс по-друг начин  . Благодаря ви  , че споделяте опита си  , ще следя и за още мнения

# 604
Искам да ви кажа, че направих почти 2 седмици суровоядство (а това си е рекорд за диета при мен) и съм учудващо доволна. Мислех, че ще бъде трудно за спазване, но се оказа много лесно. Само е необходимо да се похапва по-често. Позволих си, когато ми се яде сладко, да си разбърквам сусамов тахан с мед - вкусотийка. Незнам как ми се е отразило на здравето, но се чувствам по-добре, намалих кафето, не ми се доспива след храненето на обед и отслабнах с 2 кг (от всякъде по малко). Сега следва захранването, което ще ми е по-трудната част, т.к. ще има варене и не голямо разнообразие.
Интересно ми е някоя от вас дали има успех със спазване на хранителен режим и борба с Хашимото-то.

# 605
  • София
..Интересно ми е някоя от вас дали има успех със спазване на хранителен режим и борба с Хашимото-то.

Да, аз намалих антителата наполовина с житната диета, а ТСХ-то от 2.5 стана на 1,5  Peace

# 606
на моята приятелка и изписа ендокринолога л тирокс , има киста , иначе според антитела и др. хормони била почти в норма , считат че не е хашимото поне засега , намалена функция начални промени в жлезата . Пие л -тирокса от 2 седмици не и се яде вече , но други промени към добро не забелязва , много  изнервена и уморена се чувства

# 607
Момичета, чух за билката Див Ям (или Ямс) и чукнах Гугъла........Значи, 50 % от написаното да е вярно, ще е от невероятна полза Thinking Купих си го веднага и от вчера започнах да пия билковите капсули.....Да видим newsm78 Поне няма странични ефекти.... Такива суперлативи са написани за това билково чудо, че ... #Crazy

# 608
давай отзиви как е че и аз май имам нужда , поне някои симптоми ги имам на недостиг на хормони

# 609
  • София
Дивият Ямс се пие при недостиг на прогестерон, по-добре е да си го измерите. Този тест се прави на 20 ден от началото на цикъла...по добре е да си набавите крем с Див Ямс, по-лесно се абсорбира от организма.

# 610
Bobka, тази житна диета ме заинтригува. Прочетох, че се прави през февруари, ще си я запланувам за тогава.

# 611
  • София
Bobka, тази житна диета ме заинтригува. Прочетох, че се прави през февруари, ще си я запланувам за тогава.
и аз не очаквах такъв резултат...мисля, че може да се прави и през друг месец от годината...намислила съм някъде средата на ноември да я направя пак...не е много лесна и се бях зарекла да не я правя , но заради добрите резултати ще се жертвам  Simple Smile

# 612
  • Пловдив
Да, може и по друго време, но в началото на пролетта било най-подходящо. Bobka, ти как я прави диетата? Аз следвах съветите на бялото братство и използвах покълнало сурово жито. 5 дни издържах, но взе да ми се гади от еднообразие и прекратих. Не разбрах дали ми се е отразило на ТСХ.
Да, Дивия ямс е добър при недостиг на прогестерон, но то май с годините всички сме имали този проблем. И аз съм пила таблетки, но там количеството е малко и не се усвоявало добре. По-добре си купете крем с прогестерон и прочетете как се използва. И това правих по едно време - е, чудеса не настъпиха при мен.

# 613
  • София
Да, може и по друго време, но в началото на пролетта било най-подходящо. Bobka, ти как я прави диетата? Аз следвах съветите на бялото братство и използвах покълнало сурово жито. 5 дни издържах, но взе да ми се гади от еднообразие и прекратих. Не разбрах дали ми се е отразило на ТСХ.
Да, Дивия ямс е добър при недостиг на прогестерон, но то май с годините всички сме имали този проблем. И аз съм пила таблетки, но там количеството е малко и не се усвоявало добре. По-добре си купете крем с прогестерон и прочетете как се използва. И това правих по едно време - е, чудеса не настъпиха при мен.

hot pepper, правих я с грухана пшеница от църква-Февруари...едвам издържах, умирах от глад и ми писна да ям само жито...от четвъртия ден започнах да мечтая за пържоли и така докрая...дори не се захраних както трябва...на 8 или 9 ден ходих да си измеря ТСХ-то, ТАТ и Мат и реших, че тогава е момента за тест за глутенова непоносимост...слава богу ще си ям глутен  Simple Smile

Сега съм на друга вълна-натурални хормони, чета в нета много добри отзиви, хората се чувстват много добре...смятам да пробвам  Peace

# 614
  • Пловдив
А откъде ще си ги набавиш тези натурални хормони? От жлеза на прасета ли ? В бг има ли такива или ще си купуваш от чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт