Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 969
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 840
как де се избягват рибни продукти, защо тогава изписват рибено масло и селен при хашимото?

# 841
Е че то в рибното масло има ли йод.....? Не ми се вярва.

# 842
Аз приключих засега с алтернативното лечение  Confused. Пробвах с хомеопатия, но не се получи и си продължавам с дозите еутирокс...

# 843
  • София
Таня, много бързо се отказваш. Не се предавай толкова лесно!  Hug Хомеопатията действа бавно. Не можеш да очакваш мигновени чудеса. При мен нещата потръгнаха след 2-рия месец. Потърси друг метод тогава.

# 844
nonsense , ти как се лекуваш и какъв е точно проблема на щит.жлеза?

# 845
  • Бургас
Диетата, което се препоръчва за хора с  хипотиреоидизъм трябва да включва храни богати на йод, а при хора с тироидит на Хашимото йодът трябва да се избягва, нали така? Аз като ги имам и двете какво да правя?   Rolling Eyes   Същото четох и за кафето. В единия случай било препоръчително, в другия нежелателно. Питах лекари и според тях единствено приемът на лекарството бил от значение, нито храни нито добавки можели да повлияят.  ooooh!

# 846
  • София
trada, писала съм по-назад в темата. С Хашимото съм и хипофункция на щж. Приемам по 25 мг на ден ел тироксин, като ще започна да го вземам през ден /според ендото трябва да пия 4 дни по 50 мг и 3 по 75/. Освен това приемам хомеопатичен препарат на боарон всяка сутрин след тироксина. Тенденцията е тироксина да се замести от хомеопатията и след това не знам.  Mr. Green Преди около 20 дни ТСХ ми беше 2.11. Освен това, приемах селен, омега 3,6,9 и селен и пчелни продукти, които според мен, спомогнаха за намаляване на антителата. ТАТ вече ми е в нормата, а МАТ прогресивно пада, като преди 6 м. беше 59. 

# 847
Как взимаш пчелни продукти? Купила съм си прашец и млечице и се чудя как да ги пия.

Иначе и аз смятам, че селена ми помага да смъквам антителата. Далеч съм още от нормата, но за 1 г. съм ги свалила на половина.

# 848
а рибено масло някоя пие ли със селена?

# 849

Аз, пия го според опаковката.

# 850
  • София

Аз, пия го според опаковката.
И аз така. Сега отдавна не съм пила, но принципно... А за йода аз навремето питах моята едно и тя каза, че за моето хашимото с хипофункция можело в умерени количества. Да не прекалявам. И орехи можело, но примерно 3-4 да речем. Както и да не прекалявам със зелето, пък аз обичам и него и производните му. Не съм се ограничавала и всичко е ок при мен.
Как взимаш пчелни продукти? Купила съм си прашец и млечице и се чудя как да ги пия.
Сутрин на гладно на бъркалка за кафе връхчето пчелно млечице, което директно гълтам. След 5 мин. 1 супена лъжица пчелен прашец разбъркана от предната вечер с 1-2 с. л. кис. мляко /иначе ми е много "цветно", ако не ти е проблем може и директно да го смучеш/ и след това 1 ч.л. прополис и 1ч. л. мед разтворени в половин чаша вода. Изчакваш 10-20 мин и пиеш кафе.
А, и за кафето не се ограничавам.

# 851
Здравейте,
искам да ви помоля за помощ и съвет! Hug
При профилактични изследвания съвсем случайно се оказа, че тсх-то ми се е завишило. Беше 3,05. Тъй като целя забременяване, подхванах да го изследвам и да изясня какво се случва. Направих второ изследване след няколко дни и резултатите бяха:
TSH - 2,48 (0,27-4,20)
FT 3 - 4,42 (3,10-6,80)
FT 4 - 15,98 (12-22)
TAT - 58,94 (<115)
MAT - 8,30 (<34)
TSH рецептрони антитела - <0,30 (<1,5 отрицателен)
Отидох при рентгенолог за УЗ на щз. Той каза, че по-добра жлеза скоро не е виждал, нямало нито промени в строежа, нито в захранването, нито кисти и възли се виждат. Каза ми да изследвам след месец контролно пак тсх, за да видим как е и ако се наложи да отида на консултация с ендокринолог.
На собствена глава започнах да пия селен с надеждата да повлияе положително на тсх-то, а във витамините ми има 140мг йод. За това не съм започвала да пия и келп, страх ме беше да не предозирам йода.
Вчера пуснах тсх пак и се оказа 3,44. Предполагам, че ендокринологът ще ми изпише тироксин. Но на мен ми се иска да намеря алтернативно лечение!
Вече веднъж се подложих на лечение от ендокринолог поради диагноза ИР ии все още се лекувам от страничните ефекти на лечението. Не ми се иска и със щз да се случи същото...
За това се обръщам с молба към вас да ми препоръчате някакви добавки, хомеопатия или друго, с което да сваля това тсх, което винаги е било 1,2-1,5 до сега, но след лечение с метформин (имам спкя и ир), се вдигна и сега играе между 2,4 и 3,4 явно. Rolling Eyes

# 852
# 853
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Много полезна тема!

# 854
момичета, всички ли с хашимото се чувстват зле,стават дебели опатдва им косата?Направо ужас.При вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт