Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 599
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 250
  • София
Здравейте, Момичета,
Бях обещала да споделя резултати. След осем месечен прием на  Selenium 200 mg, TSH от 3,54 е паднало на 3,00.
Успех ан всички!
erna селенът оказва влияние най-вече на антителата и по-малко на ТСХ така че общо взето трябва да си проследиш дали при антителата има промяна в следствие на приема.

Ако смятате да забременявате дори ТСХ да ви е спаднало до към 2 нещо е най-добре да почнете хормон а след това ще ги мислите алтернативните методи.
Моето ТСХ спадна до 2 и нещо от 6 и въпреки това почнах хормон за да съм сигурна че ако забременея ще има достатъчно за бебето. Лекаря с хормон свали ТСХ до 0,65 и като забременях при положителен тест веднага се изследвах и беше скочило на 1,9 така че много бързо се вдига ТСХ след като сте забременели.
Niss, благодаря за препоръката! bouquet

# 2 251
От седмица ям по два бразилски ореха дневно с идеята да си набавям селен. Някои статии, които четох, казват 3 ореха дневно, някои - по един, реших да съм по средата.
Има ли някакво ограничение във времето, например 6 месеца ежедневен прием и 6 месеца почивка, защото навсякъде предупреждават да не се прекалява с този орех, но никъде не срещнах схема?

# 2 252
Някой да е пробвал скенар терапия при Хашимото ?

# 2 253
  • Sofia
От седмица ям по два бразилски ореха дневно с идеята да си набавям селен. Някои статии, които четох, казват 3 ореха дневно, някои - по един, реших да съм по средата.
Има ли някакво ограничение във времето, например 6 месеца ежедневен прием и 6 месеца почивка, защото навсякъде предупреждават да не се прекалява с този орех, но никъде не срещнах схема?
няма да се предозираш Peace

# 2 254
  • София
Момичета, моля споделете за добър ендокринолог в София с частен прием, за който да не се чака много и да се спазват часовете.
Много благодаря!  bouquet

# 2 255
  • София
няма да се предозираш Peace
За да можеш да си набавиш необходимия селен от бразилските орехи, първо трябва да проучиш произхода им - зависи в каква почва са расли /може и да са бедни на селен/, второ е добре да провериш как са съхранявани , третирани  и т.н. може да се окаже, че е необходимо да изяждаш една шепа на ден.
Аз мисля, че ако си решила наистина да взимаш селен - вземи си на Солгар или Ноуфудс добавка селен и пий по 200 мг на ден. Това сваля антителата  Peace

# 2 256
Здравейте момичета!От година съм с диагноза с хашимото.Започна да ми пада много косата.Някой ако има същият проблем моля да сподели как да се справя с това. Много съм притеснена от това,  което се случва.... Cry   Благодаря предварително.

# 2 257
От човек с опит с хашимотото - не можеш да спреш категорично косопада.

# 2 258
Пробвай Silica , Biotin, MaxiHair     - хранителни добавки

В някоя от темите за Хашимото съфорумка каза че има преведена книгата на Izabella Wentz ако някой от Вас я има , моля да ми я изпрати  Praynig Praynig Praynig

# 2 259
Аз уж нямам Хашимото, а само понижена функция, но косопада ми не е спирал от години, изпила съм много марки витамини минерали и др хранителни/ билкови табл., не ми е помогнало освен да ускори растежа, но косопада си остава..  Crossing Arms 

# 2 260
За косопад Изабела Уентц съветва да се провери за анемия. Изследва се феритин(той показва много по-бързо започнала анемия в сравнение с ПКК) обикновено при Хаши феритин-а е нисък или под норма. Феритина показва какви са запасите на желязо в кръвта за да спре косопада трябва да е към 40 http://thyroidpharmacist.com/articles/hair-loss-and-thyroid
Ако причината е анемия добавките за коса няма да свършат работа. На мен лично много нова коса ми никне от селен-а

# 2 261
Аз също имам косопад от доста години вече, на моменти е бил зверски силен, на моменти по слаб, но винаги си го има... не мога да разбера вече това нормално падане на коса ли е или косопад  ooooh!
Моя феритин е 34, изследван преди 2 месеца някъде.. дали е нормално или трябва да пия добавка желязо?  Rolling Eyes Май някъде бях чела, че не е хубаво да се пие такава добавка заради лесно предозиране. Някой по-запознат, че с този косопад и аз се виждам в чудо вече.  Praynig  Hug

# 2 262
  • София
Пробвай Silica , Biotin, MaxiHair     - хранителни добавки

В някоя от темите за Хашимото съфорумка каза че има преведена книгата на Izabella Wentz ако някой от Вас я има , моля да ми я изпрати  Praynig Praynig Praynig
аз също бих искала книгата ако някой я има - независимо в какъв формат - електронна или на хартия

# 2 263
в другата тема за Хашимото Мереленда беше сложила този линк http://dox.abv.bg/files/listtree;jsessionid=A1C8655FBB614A8646FE … 98BD71C7DE5.dox02
Не е цялата книга но синтезирано по важните моменти

# 2 264
Благодаря ви за отзивчивостта!!!Аз имам и анемия по принцип и явно ще се наложи да направя изследвания и в тази посока ,за да разбера точно как стоят нещата с желязото в кръвта!БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт