Термин март 2023 тема номер 7

• 37 728
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Люси,прекрасен е бебо! 💙
Никол,радвам се,че си по-добре.

Относно размерите,моите деца са дребни и съответно и 50 носеха по 2 седмици да кажем. Имам от 50 до 62,но съм изпрала само 50 и 56,при условие,че бебо го мерят 42 см в 35 седмица. 😀 А и двамата са родени 48 и 47 и на месец бяха 50 см. Днес влизам в деветия месец официално и имам преглед и тонове малко по-късно. Повече от 2.400 няма да е,но само всичко да е наред.
Една снимка от мен.
Irna изглеждаш чудесно😊 не се притеснявай за бебчето, може пък да се изненадаш 😊 при мен така се получи онзи ден. На предишната консултация вървеше със сто грама под нормата, а сега охооо даже е наддал двойно😃 което много ме радва.Честит 9ти месец, на всички, който влизаме днес в него. Не остана момичетааа 🥰🥰🥰
А сега имам и едно въпросче. До вчера коремът ми беше нормален, тоест объл в долната част, снощи обаче забелязах, че формата се е променила, ще кача снимка, за да може евентуално да коментираме

Лора, спокич Simple Smile Всякакви форми са нормални, понеже бебето се върти, шава, а и вече е по-голямо, та като се завърти нанякъде и току я краче изпъкне, я главичка и затова се променя формата.
Аз така си наблюдавах пъпчето - понеже на мен ми е хлътнало и си има полегата вдлъбнатинка навътре, една сутрин гледам - така се опънало, че никакво кратерче нямаше почти... Днес пак си е в нормалната форма. Просто бебето като се върти, променя натиска от различни страни. Екстра си ти е коремчето Simple Smile

# 571
Ирната, пу пу, като моделче си, много топли очи имаш, отива ти с такъв малък корем, не е нужно всички да са огромни. И моят (според лекарите) не е голям за месеца. Честити 9 месеца! Помниш ли, че мислеше, че няма да стигнеш до тях...

Лоора, според мен формата се е променила заради бебето, май се е разположило в по-удобна поза за излизане и долу се очертават части от него Simple Smile

# 572
  • Видин
Аз затова реших да попитам за мнение, тъй като ми мина през главата, че бебчето слиза надолу 😀 и се подготвя за излизане.

# 573
https:// Всички сте прекрасни 🌷🌷🌷 един въпрос и от мен . Една тъпа болка долу в дясно ,някъде от горната страна на триъгълника, не е постоянна . На моменти е но тъпа ! 🤔🤔 Някой да има нещо подобно .? През час е може би .

# 574
Mimsd , аз на 21 януари имах подобно преживяване - увеличаваща се болка ниско долу, и накрая и слуз като изтече си изкарах ангелите.
Отидохме до спешното, провериха и казаха - шийката е 5 ММ, разкриете 1 см, също така казаха, че мога да спра приема на аспирин и утрогестан, спирам а лежането, и от 3 дена до 3 седмици може да се роди бебето (то като във вица за перфектния метеоролог - температурата ще от минус десет до плюс 30 градуса 😂😂) -  е роди се 13 дена по-късно 😁
Лора, бебчето сигурно се е завъртяло, аз имах един ден, в който целият ми корем беше изместен в дясно от центъра си 🤸
Irna , пу пу 🥰 малко остана

Момичета,бях заспала ,но ми се приришка и като отидох видях ,че имам май изпаднала тапа.Малко беше,около размер на 0.20 ст.примерно,но ми е доста рано,след 4дни влизам в 9,а чета че до дни или до 2 седмици започва раждането след падането,никъде не видях месец

# 575
да не си се претоварила - гледай да не вдигаш тежко, да не ходиш твърде дълго време, почивай си

колкото повече се приближаваме към термин- толкова повече всяка болежка може да е признак за скорощно раждане и да не е нищо притеснително

също така може да е нещо свързно с растежа на матката или растежа на бебето

понякога при мен бебето се върти и застава по начин, по който ми причинява дискомфорт
ако си легнала на една страна легни да друга, ако си легнала седни с изправен гръб, ако пък си седнала стани или легни - при смяна на позициите понякога болка и дискомфорт минават

ако е от бебето дискомфорта, може би по някое време ще се завърти или премести и няма да те притиска

https:// Всички сте прекрасни 🌷🌷🌷 един въпрос и от мен . Една тъпа болка долу в дясно ,някъде от горната страна на триъгълника, не е постоянна . На моменти е но тъпа ! 🤔🤔 Някой да има нещо подобно .? През час е може би .

# 576
Благодаря Ви за милите думи!

So close, да,не вярвах,че ще стигна дотук, наистина! 💙
Аз имах много дълги тонове,стигаха първо до 175, казаха да се разходя,пак ме пуснаха,пак имаше разни моменти,но АГ каза сто пъти,че са нормални и няма проблем.

От прегледа,водите намалят,но още са в норма, доплерите са добри, плацентата още е втора степен. Той измери бебето цели 2591, крачетата ги измери само 9 дни назад,гледах как мери,сякаш хвана повече,но няма значение. Корем 13 дни назад и глава я измери три напред и отгоре,бпд, абсолютно не вярвам ,че е толкова. 😀 Иначе обиколка на главата мери със седмица напред. Каза,че до 37 ще трябва да махна песара,ще звъня на Павлова за махане,малко ме е страх да не родя веднага след махането и се чудя.  😀 Кога да се разбера с нея. И съответно за разкритие не ме е проверявал той. Иначе в понеделник пак имам тонове, надявам се този път да не се налага да стоя толкова. Че много ме задушаваше, трябваше по гръб,че иначе не беше ок сигналът. И това е от мен ,сега имам болки, надявам се на още седмица пълна,ако може и повече.

# 577

Аз имах много дълги тонове,стигаха първо до 175, казаха да се разходя,пак ме пуснаха,пак имаше разни моменти,но АГ каза сто пъти,че са нормални и няма проблем.

От прегледа,водите намалят,но още са в норма, доплерите са добри, плацентата още е втора степен. Той измери бебето цели 2591, крачетата ги измери само 9 дни назад,гледах как мери,сякаш хвана повече,но няма значение. Корем 13 дни назад и глава я измери три напред и отгоре,бпд, абсолютно не вярвам ,че е толкова. 😀 Иначе обиколка на главата мери със седмица напред. Каза,че до 37 ще трябва да махна песара,ще звъня на Павлова за махане,малко ме е страх да не родя веднага след махането и се чудя.  😀 Кога да се разбера с нея. И съответно за разкритие не ме е проверявал той. Иначе в понеделник пак имам тонове, надявам се този път да не се налага да стоя толкова. Че много ме задушаваше, трябваше по гръб,че иначе не беше ок сигналът. И това е от мен ,сега имам болки, надявам се на още седмица пълна,ако може и повече.
Irna, ти беше ли на кортикостероидна терапия за дробчетата? Нещо такова ми се върти в главата - да питам нещо на л.с., ако е така.

# 578
Момичета, някоя правила ли е изследване за хепатит, спин, сифилис в бодимед. Ако да, хепатит излиза и като количествен резултат или такъв ми е искал гинеколога. Излезе 0,03,което пише че е отрицателен резултат. Но не трябва ли е да е напълно 0.До сега на изследванията, винаги си ми е пишело отрицателен без стойности,но в други лаборатории.🤔

# 579

Irna, ти беше ли на кортикостероидна терапия за дробчетата? Нещо такова ми се върти в главата - да питам нещо на л.с., ако е така.

Да,имам в 29 седмица правена,ако мога да помогна с нещо,пиши. 😚

# 580
Здравейте и от мен. И на мен ми предстои махане на песар в 37ма. При мен не е сложен за задържане, но и аз имам едно на ум за раждане след махането Simple Smile Също имам такива болки в дясно, даже усещането е като менструална болка, повлиява се от смяна на позата и според АГ са по-скоро притиснати нерви. Понякога обаче се чудя дали не са и контракции. Аз съм 35+5 и в началото на 36та спирам магнезия и но-шпа. Веселото предстои Simple Smile

# 581
Момичета, някоя правила ли е изследване за хепатит, спин, сифилис в бодимед. Ако да, хепатит излиза и като количествен резултат или такъв ми е искал гинеколога. Излезе 0,03,което пише че е отрицателен резултат. Но не трябва ли е да е напълно 0.До сега на изследванията, винаги си ми е пишело отрицателен без стойности,но в други лаборатории.🤔
Не се хвърляй в излишни тревоги - за да си спокойна, погледни референтните стойности в резултата - щом резултатът ти е вътре в тези стойности, въобще не дълбай.

# 582
да не си се претоварила - гледай да не вдигаш тежко, да не ходиш твърде дълго време, почивай си

колкото повече се приближаваме към термин- толкова повече всяка болежка може да е признак за скорощно раждане и да не е нищо притеснително

също така може да е нещо свързно с растежа на матката или растежа на бебето

понякога при мен бебето се върти и застава по начин, по който ми причинява дискомфорт
ако си легнала на една страна легни да друга, ако си легнала седни с изправен гръб, ако пък си седнала стани или легни - при смяна на позициите понякога болка и дискомфорт минават

ако е от бебето дискомфорта, може би по някое време ще се завърти или премести и няма да те притиска

Благодаря, като се замисля бях в легнало положение ,а преди това чистих ,пазарувах 😁 трудно ми е да си стоя мирна все още ,а не трябва 😔🌷 ще внимавам

# 583
Момичета, на вас мъжете ви ще си вземат ли отпуска преди термина или преди датата на насрочено секцио? Аз още не знам как ще раждам, но ако е естествено ще ми става все по-притеснено с наближаване на термина да оставам сама вкъщи. Ако той е на работа през деня и тръгне раждане, чудя се ще успее ли да се върне, да вземем колата и да стигнем достатъчно бързо. От друга страна не е възможно да е дълго време в отпуск.
А след раждането, доколкото знам за татковците се полагат 2 седмици отпуск по бащинство. Вашите мъже ще си вземат ли и още допълнителни дни след двете седмици?

# 584
  • В твоето съзнание...
Момичета, на вас мъжете ви ще си вземат ли отпуска преди термина или преди датата на насрочено секцио? Аз още не знам как ще раждам, но ако е естествено ще ми става все по-притеснено с наближаване на термина да оставам сама вкъщи. Ако той е на работа през деня и тръгне раждане, чудя се ще успее ли да се върне, да вземем колата и да стигнем достатъчно бързо. От друга страна не е възможно да е дълго време в отпуск.
А след раждането, доколкото знам за татковците се полагат 2 седмици отпуск по бащинство. Вашите мъже ще си вземат ли и още допълнителни дни след двете седмици?

Ако раждаш естествено, не се притеснявай, че няма да успее да се прибере, предполагам все пак работи някъде в града. Ще успее да си дойде и да тръгнете. Реално те докато ти зачестят достатъчно контракциите, че да те приемат си минава време. Повечето лекари казват, че естествените раждания обикновено тръгват вечер/нощем, та още по-добре... та не си го слагай това на сърце.
Полагат им се 14 дни от датата на изписване след това. Ние не сме говорили дали ще си взема повече отпуска, но предполагам, че няма. Трудно ще е да отсъства цял месец от работа. Може би по-скоро ще си остане хоум офис.

Танюша, аз като лежа имам всякакви и различни болежки, както и като се заседя в една поза... реално зависи как се е наместило бебето, какво ти рита и притиска Grinning

Общи условия

Активация на акаунт