Термин март 2023 тема номер 7

• 37 724
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Раждането си тръгва с таткото или без него у дома 😀 Не съм чувала някой да си взема дни преди това, а за деня на плануваното секцио си е лично решение според мен. Моя мъж ме оставя в болницата и чака …. В Офиса втория път му звъннах след като излезнах от упойка.
Днес следобед съм все със стегнат корем, а къде е чак края на месеца. Хем много, хем малко.
За всички снимки- дами прекрасни сте. Не се вманиачвайте във форми и размери, норми и граници. Сигурна съм че всичките ни бебета ще са живи, здрави, прекрасни ❤
Аз много смело ви надъхвам, но още числя за упойките 😀
Утре ще пращам малкия батко на градина, така свикнах с него, че сега ми е малко мъчно. Аз стм си от тия майко дето …как да кажа децата и мъжа са ми всичко 💗Отне ми време да не се кося за работа и позиции, но все повече работя над това душата ми да е хепи.

# 586
Здравейте момичета, днес бях на преглед в 32 гс. Аз ще бъда секцио поради ниска плацента на 17мм от канала. Днес лекарката ми каза, че трябва да направя ЯМР за да видят къде е плацентата точно и освен това да сложа 4 инжекции от флостерон за развитие на дробовете на бебето за всеки случай ако тръгне кървене. Някой имал ли е такава терапия и някакви странични ефекти?

# 587
Момичета, на вас мъжете ви ще си вземат ли отпуска преди термина или преди датата на насрочено секцио? Аз още не знам как ще раждам, но ако е естествено ще ми става все по-притеснено с наближаване на термина да оставам сама вкъщи. Ако той е на работа през деня и тръгне раждане, чудя се ще успее ли да се върне, да вземем колата и да стигнем достатъчно бързо. От друга страна не е възможно да е дълго време в отпуск.
А след раждането, доколкото знам за татковците се полагат 2 седмици отпуск по бащинство. Вашите мъже ще си вземат ли и още допълнителни дни след двете седмици?
При нас няма план за по ранна отпуска , само се надявам да си е вкъщи като дойде времето 😁😁 А ако не ще действаме в движение. А на милото  само 7 дни му дават ,но мисля ,че след като се приберем може да си вземе допълнително.

# 588
Здравейте момичета, днес бях на преглед в 32 гс. Аз ще бъда секцио поради ниска плацента на 17мм от канала. Днес лекарката ми каза, че трябва да направя ЯМР за да видят къде е плацентата точно и освен това да сложа 4 инжекции от флостерон за развитие на дробовете на бебето за всеки случай ако тръгне кървене. Някой имал ли е такава терапия и някакви странични ефекти?

Аз съм в момента на такава терапия в Токуда. Казват, че дори и всичко с раждането да протече без усложнения и изненади, тази терапия няма с какво да навреди, няма странични ефекти.

# 589
Аз също бях - 4 инжекции по две на ден. Заради съмнения, че може да се наложи да го вадят по-рано, ако има признаци на страдание. Също не съм чула странични ефекти, но ми ставаше малко лошичко за кратко след тях - все едно ми пада кръвното. Също така като бях на тонове казаха, че може да се отразят лениво на бебето, защото нещо не им хареса и ме оставиха още време и го коментираха.

# 590
Моя ще си вземе двете седмици,че след толкова ремонти да си почине с новороденото вкъщи 😂😂.Дали ще е вкъщи ако тръгне раждането,грам не се притеснявам,ще има време да стигне,засега съм куражлийка за всичко,да видим как ще съм накрая 😂

# 591
  • София
Lucie_, честито бебче, прекрасен е! Пу-пу-пу! Бързо възстановяване!

Момичета, някоя правила ли е изследване за хепатит, спин, сифилис в бодимед. Ако да, хепатит излиза и като количествен резултат или такъв ми е искал гинеколога. Излезе 0,03,което пише че е отрицателен резултат. Но не трябва ли е да е напълно 0.До сега на изследванията, винаги си ми е пишело отрицателен без стойности,но в други лаборатории.🤔
В началото още се изследвах в лабораторията на ДКЦ-то и си ми беше количествен. Мисля че зависи точно какво ти искат, защото скоро правих и количествен и "качествен" - единия гледа дали имаш антитела, другия дали текущо си болна с Хепатит Б. Не съм медицинско лице по никакъв начин и не ги разбирам нещата, но мисля че наличието на антитела значи че са изградени някога, ниското им количество значи че не е и толкова скоро, просто си щъкат в кръвта. Аз съм с 0.08, което е над референтни, ходих да ми видят черния дроб дали е ок и в момента никой не го третира като проблем. Ако случайно те притеснява че е проблем Grinning Беше ми представено като "Имала си среща с болестта", каквото и да значи това.

# 592
А мислите ли, че стандартно се справят и са достатъчни мама и татко, ако таткото първите дни си е вкъщи? Аз предпочитам да не викам майка ми или свекървата точно в първите дни, но нямам представа как се случват нещата. Все ми се струва, че дори да трябва да съм секцио, двама човека ще можем да се справим с новото човече. Вие как мислите?

# 593
Тъкмо и аз това щях да питам като Snejinka. 🙄
А мислите ли, че стандартно се справят и са достатъчни мама и татко, ако таткото първите дни си е вкъщи? Аз предпочитам да не викам майка ми или свекървата точно в първите дни, но нямам представа как се случват нещата. Все ми се струва, че дори да трябва да съм секцио, двама човека ще можем да се справим с новото човече. Вие как мислите?

# 594
Разбира се, че сте достатъчни ❤

# 595
Ние сме с първо бебче. За сега съм се настроила да се справим само двамата с мм.

Той вероятно ще използва две седмици бащинство след изписването.

Тъкмо и аз това щях да питам като Snejinka. 🙄

# 596
Според мен, това са мигове който няма да забравим и мисля ,че ако наистина нямам нужда от помощ , аз и ММ сме достатъчни. А и това би трябвало да е нашето време като вече истинско семейство. Поне аз така го разбирам

# 597
моето мнение е същото - аз и моят мъж сме си достатъчно Stuck Out Tongue Winking Eye

а и вкъщи няма много място нито в банята, нито в кухнята, нито в спалнята ... ние двамата и 2 баби би било твърде много народ за къпане, смяна на памперс или приспиване на бебе Flushed
все някой ще стои пред вратата

дори не мога да си представя какво биха правили всички около едно бебе Laughing
може би само суматоха....

другият вариант е да делегираме бебето на бабите,  а аз и мъжа ми да си почиваме в хола...

но бабите са гледали бебета преди 35-40 години - нещата са се променили....

аз може да не съм сменяла памперс, но и те не са сменяли памперси Joy козметиката, която съм купила, не са я чували, ползвали и виждали Joy и без очила няма да могат да разчетат кое за кое се ползва Joy

трябва хем докато ние с моят мъж се учим, хем тях да учим - мисля, че ще ми дойде в повече

няма да ми се занимава с обучения и разяснения, в момент, когато самите ние трябва да свикнем с бебето

# 598
Зависи от човека. Аз лично не обичам някой да ми се меша, дори да ми помага. Когато си правя всичко сама съм си мобилизирана и нямам проблем. Може би и защото не знам какво е да имаш помощ, но аз така мисля.

kukli4ka456 ❤️ , сега като прочетох какво си написала ми стана смешно, защото моята свекърва, която се бие в гърдите, че е отгледала две деца, й оставих веднъж детето за 1 час и й беше сложила памперса наобратно. 🤭 Така че наистина и на тях си им трябва обучение.

# 599
Добро утро! 🐧❄️☕ Да ви попитам за сутиените в Лидл, тази седмица ли са или другата от 13-ти?(някой ги беше споменал). И също как се ориентирате за номер? Аз преди бременността бях 85 В, сега 90 С ме стягат в подгръднатс обиколка, нищо не ми е удобно.. Вчера видях в Кик много изгодни ( към 8 лв.) спортни сутиени. Чудя се за тях, нямат отвор за кърмене.
Иначе относно блузи и рокли за кърмачки след раждането нямам нито една. Какви препоръчвате - има ли някой бюджетен сайт за такива дрехи или магазин?

Общи условия

Активация на акаунт