Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 298
  • 887
  •   1
Отговори
# 105
Нормално е да не могат винаги да откликнат веднага. Веднъж ми носеха, каквото поискам, след минута, друг път - след час. Не съм им само аз на главата. Включително в един нощес помолих за ръкавичка, защото изпуснах настоящата на пода. Донесоха ми веднага, след като раздадоха шишетата на останалите. Дрехи не ми се е налагало да искам.
Не мога да коментирам ситуацията с взимането, подозирам, че коментарът е бил от типа "колкото да се каже нещо уж шеговито, което всъщност не е тяхна работа". На мен изрично ми казаха, че ако имам нужда от почивка могат да си я вземат, когато кажа.
За къпането - добре че са я изкъпали чак тогава, даже не съм питала. Навсякъде се прокламира по-рядко къпане по ред причини.
Дума не са ми казали за добавката. Ако я чуят, че е кисела, докато ми я водят, ми оставяха по-пълно шишенце, но не съм чула коментари за това колко е останало вътре. Тя даже наддаде преди изписването, тъй че не е имало причина да ми търсят сметка какво и колко яде и от както сме се прибрали не е помирисвала шише.

Единственото, което не ми допадна, беше, че не позволяват смяна на памперс, докато не ти покажат как. Това отне малко време, но пак не мога да очаквам, че при пълно отделение ще могат веднага да отделят човек, който да се занимава с мен.
И не ми казаха нищо за това, че си бях занесла Линимента, а имах известни притеснения по въпроса Simple Smile

# 106
АА, вероятно ме бъркаш с някой. До сега съм давала ПРЕДИМНО позитивни коментари, иначе не бих избрала Вита за трите си раждания, но извини ме, това, че споделям неща, които не са ми допаднали, не е очерняне

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 23:48 от Анонимен

# 107
  • Sofia
Нормално е да не могат винаги да откликнат веднага. Веднъж ми носеха, каквото поискам, след минута, друг път - след час. Не съм им само аз на главата. Включително в един нощес помолих за ръкавичка, защото изпуснах настоящата на пода. Донесоха ми веднага, след като раздадоха шишетата на останалите. Дрехи не ми се е налагало да искам.
Не мога да коментирам ситуацията с взимането, подозирам, че коментарът е бил от типа "колкото да се каже нещо уж шеговито, което всъщност не е тяхна работа". На мен изрично ми казаха, че ако имам нужда от почивка могат да си я вземат, когато кажа.
За къпането - добре че са я изкъпали чак тогава, даже не съм питала. Навсякъде се прокламира по-рядко къпане по ред причини.
Дума не са ми казали за добавката. Ако я чуят, че е кисела, докато ми я водят, ми оставяха по-пълно шишенце, но не съм чула коментари за това колко е останало вътре. Тя даже наддаде преди изписването, тъй че не е имало причина да ми търсят сметка какво и колко яде и от както сме се прибрали не е помирисвала шише.

Единственото, което не ми допадна, беше, че не позволяват смяна на памперс, докато не ти покажат как. Това отне малко време, но пак не мога да очаквам, че при пълно отделение ще могат веднага да отделят човек, който да се занимава с мен.
И не ми казаха нищо за това, че си бях занесла Линимента, а имах известни притеснения по въпроса Simple Smile
Това за памперса преди два месеца не беше така. Аз сама си го сменях и никой не дойде да ми покаже, дори да ме пита имам ли нужда.

# 108
  • Замък сред облаците
И при мен никой не е правил демо Simple Smile не че е ядрена физика.

# 109
Де да ги знам, изрично ми казаха, че трябва. Как щяха да разберат не знам... Joy

# 110
Здравейте,

Въпросът ми е към тези от вас, които вече са раждали във Вита и са имали допълнително здравно осигуряване. Какво точно записват на фактурата. Моят пакет покрива разходите за стая и избор на екип, но не съм сигурна как е разпределена цялата сума от пакета.

# 111
На самата фактура пише само пакета с обща цена. Но ако им кажеш, че ще възстановяваш ти дават листче с разбивка.

По същия начин възстановявах за операция, нямаше проблем.

# 112
Здравейте, за пакетите за раждане е ясно, но никъде не намирам ценоразпис за пакети за проследяване на бременност, има ли такива във Вита?

# 113
  • Замък сред облаците
Последно предлагаха 1 пакет от 1000 или 1100лв. Моята АГ каза че няма смисъл, никога не се изхарчвал, а не можеш да прехвърлиш остатъка за раждането.

# 114
Привет Момичета,може ли някой да ми каже каква е процедурата за припознаване на бебето от бащата,когато нямаме брак.Пише,че трябва да се предаде декларация заверена при нотариус?Може ли такава декларация да се извади по време на бременност при нотариус?

# 115
Привет Момичета,може ли някой да ми каже каква е процедурата за припознаване на бебето от бащата,когато нямаме брак.Пише,че трябва да се предаде декларация заверена при нотариус?Може ли такава декларация да се извади по време на бременност при нотариус?
Да, може!
Ние го направихме, отивате при нотариус само с лични карти и става супер бързо.

# 116

Не ви трябва декларация от нотариус. На място в болницата ще попълните документи, които после и бащата ще попълни и сте готови. В болницата ще ви обяснят подробно.

# 117
Момичета, съвсем скоро ще се наложи да постъпя за планово секцио във Вита. Моля, споделете, има ли практика в болницата да се прилагат по-съвременни методи на цезарово сечение? Говоря за по щадящите откъм възстановяването на родилката, като Щарк и/или Пелоси или се придържат към класически Пфаненщил?

# 118
  • София
Момичета , за колко време излизаха резултатите з микробиология ?

# 119
  • Замък сред облаците
10 дни ако има патогенен растеж.

Общи условия

Активация на акаунт