Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 363
  • 887
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Предстои ми раждане със секцио в понеделник. Мой познат твърди, че след изписването на регистратура се представял документ, който се издава от АГ и възстановявали част от платената сума за раждането. Ще питам и АГ за това разбира се, но исках да проверя дали знаете за нещо такова?

# 691
  • Замък сред облаците
Това е, ако имате ДЗО и то ви покрива бременност и раждане. Документът се издава от касата, не от регистратура. Казвате, че ви трябва фактура и разбивка за ДЗО, те знаят какво да издадат.

# 692
Здравейте! Предстои ми раждане със секцио в понеделник. Мой познат твърди, че след изписването на регистратура се представял документ, който се издава от АГ и възстановявали част от платената сума за раждането. Ще питам и АГ за това разбира се, но исках да проверя дали знаете за нещо такова?

Това е в случай, че имате допълнително здравно и зависи какво включва то.
На мен ми възстановиха малко над половината от сумата.

# 693

Както са казали дамите по-нагоре, ако имате допълнително здравно осигуряване застрахователят ще ви възстанови част от сумата, ако покритието включва раждане. При мен възстановяват 1000 лв.

# 694
Мамчета, благодаря ви за отговорите, много ми бяха полезни! 🤗
Във Вита всичко мина супер гладко и Ние с бебо вече сме вкъщи. Аз имам нови чуденки:
1. Нашата лична лекарка е в отпуск в момента и може да дойде вкъщи най-рано след 14 дни. Междувренно се записахме час във Вита за полагащия се преглед при неонатолог. Като преглед между този вкъщи и този във Вита има ли разлика? Чудя се колко е ключова това домашно посещение, за да реша дали спешно да търся друг лекар да дойде у дома. Вие само мислите?
2. Последната наакана пелена беше вчера сутринта и досега нищо. Наша позната неонатолог счита че ако до края на днешния ден няма 💩 трябва да слагаме Мелилакс - някаква ужасна свещичка. Струва ми се супер пресилено да правим нещо такова с бебе на 6 дни. Вие как мислите? Имате ли сходен опит? Ще се радвам да споделите.

# 695
  • Замък сред облаците
Привет и честито бебче! Прегледа при неонатолога е достатъчен, после ще се видите и с личната. Тя като е в отпуск е длъжна да има обаче колега, който я замества или договор с МЦ. При нас така стана, ЛЛ беше летен отпуск и детето го прегледа заместващата му колежка.
Детето на Ам или на кърма е? Кърмата се усвоява на 99% и може и веднъж седмично да ака. Ако е на АМ, ако 48 часа казват са минали, тогава клизма (Мелилакс в клизма, не свещичка, много е лесна и не създава дискомфорт, изкарах цялата бременност с Мелилакс). Обаче ние чакаме до третия ден включително и обикновено до средата му се изхождаше.
Можете да стимулирате перисталтиката с масаж на коремчето (само и единствено кръгово по посока на часовниковата стрелка и упражнение каране на колело) - помага и при газове и колики.

Аз предпочитах този вариант и помагаше  : https://www.facebook.com/reel/406962558123981/

# 696
Много благодаря, АА!
Бебето е все още предимно на АМ, тъй като с кърменето е голяма борба за съжаление… И то на АМ против алергии - NAN HA.
И моето вътрешно усещане казва да изчакаме още малко с Мелелакс.

# 697
  • Замък сред облаците
Мда, и ние бяхме на смесено ядене. Повече от 72ч не отлагайте обаче от последното изхождане, защото още не могат да напъват самички целенасочено и като се запекат става много трудно и мъчно.
Но и бебчето е много малко, коремчето му тепърва заработва, така че ден-два е в реда на нещата. При нас май от втората седмица насам се нормализираха нещата и рядко пропускаше ден след това.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 23:26 от АА

# 698
Ние такъв преглед вкъщи не сме правили. Нещо ни се видя безмислено, а и личната каза че няма смисъл. Пратихме и всичко документи, които поиска на вайбър и толкова. След 1 седмица го заведохме “да се запознаят” 🤷♀ Зависи с какво се храни детето, но ако от сега се започне с “боже, не е акало”.. 😀 Води се по детето - ако му е добре, ще е спокойно.. И така

# 699
Въпрос, към някоя от скоро раждалите дами: Ева Павлина работи ли все още във Вита? Засичали ли сте я ?

# 700
Да, там беше
Въпрос, към някоя от скоро раждалите дами: Ева Павлина работи ли все още във Вита? Засичали ли сте я ?

# 701
Аз пък от Ева Павлина не видях/усетих кой знае какво отношение. Пускаше някакви шеги докато говореше с колежки, но нищо специално не ми се видя, а навсякъде чета колко много помагала, говорила, успокоявала. Помня как затвори вратата на предродилната зала, където лежах, понеже към края вече си болеше даже и мен, която съм с доста висок праг на болка, за да може да си говорят с колежка отвън и да се чуват по-добре.
Моята акушерка беше Петя Трифонова и ми направи много добро впечатление - мила, добронамерена и обясняваше каквото я питах съвсем спокойно.

# 702
  • Замък сред облаците
Петя е невероятна! В групата Бебетата на Вита е във фейсбук и чете отзивите също така, ако решите да оставите Simple Smile
Дай боже да стигна до там пак бих искала с нея да раждам!

# 703
Интересно... аз така и не я засякох първия път и ми стана интересно дали този път ще имам възможност, надявах се да удари едно рамо за кърменето.

Аз пък от Ева Павлина не видях/усетих кой знае какво отношение. Пускаше някакви шеги докато говореше с колежки, но нищо специално не ми се видя, а навсякъде чета колко много помагала, говорила, успокоявала. Помня как затвори вратата на предродилната зала, където лежах, понеже към края вече си болеше даже и мен, която съм с доста висок праг на болка, за да може да си говорят с колежка отвън и да се чуват по-добре.
Моята акушерка беше Петя Трифонова и ми направи много добро впечатление - мила, добронамерена и обясняваше каквото я питах съвсем спокойно.

# 704
Всички суперлативи, които бях изчела за нея, аз поне не ги видях докато ми траеше престоя там. Вероятно, защото не ми е била акушерка лично на мен, нямам представа.

Общи условия

Активация на акаунт