Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 261
  • 887
  •   1
Отговори
# 810
Аз не съм ходила, в епикризата на бебето видях само за него да се полага, но видях късно никой нищо не ми беше казал. При второ раждане ще си знам.

# 811
  • Замък сред облаците
За майката си пише в нейната епикриза. Две отделни се издават.

# 812
Да, ама кой да я погледне. Видях след като беше изтекъл.

# 813
Привет Simple Smile Простете за въпроса ако е обсъждано, но във Вита предлага ли се фетална?
Следващият ми час е на 23.10., тъкмо излизам от първия триместър и ми дадоха час за преглед и биохимичен скрининг (той влиза в пакета, който си закупих) и пише "след това фетална". Феталните не влизат в пакета, мога да я направя където искам, но ми е интересно дали там има и дали сте правили?

# 814
  • В твоето съзнание...
Привет Simple Smile Простете за въпроса ако е обсъждано, но във Вита предлага ли се фетална?
Следващият ми час е на 23.10., тъкмо излизам от първия триместър и ми дадоха час за преглед и биохимичен скрининг (той влиза в пакета, който си закупих) и пише "след това фетална". Феталните не влизат в пакета, мога да я направя където искам, но ми е интересно дали там има и дали сте правили?

Предлага се. Прави я д-р Мирчева, аз останах много доволна.

# 815
Има, но аз лично бих препоръчала доктор Снежина Томова, била съм и при доктор Мирчева и имам база за сравнение.

# 816
Здравейте, моля за подробни впечатления от д-р Дойчиновски и д-р Китанова за родилите дами наскоро.

# 817
Mariamagdalena, аз родих нормално при д-р Дойчиновски през март, две близки приятелки родиха при д-р Китанова. Всички сме доволни, и двамата са добри, зависи какво търсите като отношение.

# 818
Да споделя преживяното и аз. Бях с планово секцио при д-р Василева. Приеха ме в 11 часа на предишният ден. Проверка на разкритие, взимане на кръв, тонове. Дойдоха на сутринта около 6 часа. Включиха ми система, направиха клизма и около 9 часа се насочихме към операционната. Имах огромният късмет да ми се падне анестезиолог Джалева, мисля, че се казва. Внимателна, обяснява всяка стъпка и пита дали съм добре. Най-хубавото нещо, което можеше да ми се случи беше тя. Помолих още от началото да ми сложи маска, защото от страх ми става зле. След 5 мин.вече се отпуснах и дори затворих очи. Ее, падна ми се акушерката Бойка, видите ли, вече е мила, ноо, отказва да слаха катетър след упойка, не можело, питам другата акушерка, отговаря няма проблем Grinning .Слагат ми упойката и Бойка бърза да сложи, при което анестезиолога три пъти и казва да не го слага още, защото ще ме боли. Тя всъщност ме и прие, така ми сложи абоката на свивката на ръката, че я сгъвах до средата и беше невъзможно с дясна ръка да се измия или нахраня. Ее, запуши се до сутринта, поду ми се ръката и все пак ак. Петя Трифонова, любима Петя, ми го сложи на удобно място. За пети път лежа в тази болница и от Бойка хубаво не видях, махна грубо и катетъра на момичето в стаята ми. На следващият ден последва раздвижване, оставиха ме уж да си постоя седнала и излязоха, с уговорката да не ставам сама, но аз го направих. Второ раждане ми е, но е добре да има някой с теб, защото на съседното легло, девойката не беше добре, и се събраха трима човека да я вадят от банята. Д-р Василева оперира по щарк, първото ми секцио обаче не беше по него, сега тя го направи комбинирано и се възтанових страшно бързо. Толкова от мен, с леко да е на всички, на които им предстои Simple Smile

# 819
А някой успя ли да се възползва от неонатологичния преглед, който се полага на бебето? Каква е процедурата? Опитвам се да се свържа с Вита по телефоните, но не вдигат. Достатъчно ли е да запиша час през супердок с неонатолог/педиатър и просто като отидем на прегледа да си го отчетат като безплатен?

# 820
Да, аз записах през супердок и те си видяха в системата, че имам безплатен преглед.

# 821
Бойка е отвратителна, злобна женица. Не знам и не искам да знам, защо все още работи там, но се надявам да не е за дълго. Ужасен характер, непохватна, страшен темерут и човек с тотална липса на емпатия. Казвам ви - ненавиждам я!

# 822
Беше ми се паднала на смяна като направих аборта преди 2 години, явно характера и е такъв което не е ок...

# 823
Прекрасни, дами. При кого се следите във Вита? Насочила съм се към д-р Китанова.  Какви са ви впечатленияа от нея или от други лекари в болнцата? Дали дават телефон за директна връзка с тях?

# 824
Аз съм при др Дойчиновски и при него ще раждам живот и здраве, внимателен е, винаги отговаря на вайбър. Ако е зает, в раждане или я операция връща обаждане винаги. Също и по спешност реагира бързо.

Общи условия

Активация на акаунт