Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 373
  • 887
  •   2
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
След секцио раздвижват на другата сутрин като дойде рехабилитаторката - тя е само предиобед. Няма реанимация, 2ч след операцията сте си обратно в стаята. Носете си шоколад, но ще ви кажат кога можете да го изядете. Вие си информирате близките, телефонът си е с вас в стаята ви.

# 181
  • София
Някоя приемана ли е с зацапване в болницата ? Не могат да разберат от какво е и ме посъветваха ако продължи да отида да ме наблюдават няколко дни. Другият понеделник съм на преглед при моята АГ и ми каза че ако продължава това кафеникаво зацапване ще е повече от препоръчително да остана. Бременна съм в 20 г.с

# 182
babyboo, аз лежах за задържане след прокървяване в 12 г.с. 3 нощи стоях там и ми вливаха витамин ц и още нещо.
Условията са добри и си под наблюдение, според мен се съгласи да те приемат. При мен май беше от хематомче близо до сака. Много жени прокървяват.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 22:22 от So close

# 183
  • София
babyboo, аз лежах за задържане след прокървяване в 12 г.с. 3 нощи стоях там и ми вливаха витамин ц и още нещо.
Условията са добри и си под наблюдение, според мен се съгласи да те приемат. При мен май беше от хенатомче близо до сака. Много жени прокървяват.

При мен няма реална причина за прокървяване и за това искат да ме видят.

# 184
За секцио не мога да кажа, но за информирането, аз си го информирах по телефона след като родих и лежах с още в родилна зала. Не мисля,че ако всичко е наред с майката някой информира близките. Раждах по време, когато бащата не се допускаше в болницата.

# 185
След секцио веднага ви връщат в стаята и се обаждате на когото искате.

# 186
  • В твоето съзнание...
След секцио веднага ви връщат в стаята и се обаждате на когото искате.

Извинете, а знаете ли дали ще ми направят снимка на бебо с моя телефон преди да ни разделят? Малко тъп въпрос може би, ама...

# 187
На мен акушерката ми направи снимки с бебето в родилната зала.

За съобщаването на роднините - моят баща е голяма паника и след няколко часа тишина от моя страна (мъжът ми беше у тях по време на раждането, а аз държах връзка с него) се е обадил на рецепция да пита какво се случва, бяха го свързали с родилна зала. За късмет тъкмо бях родила и Дойчиновски е вдигнал телефона и му е съобщил, че вече е дядо. Честно казано доста ме досрамя, че роднините ми притесняват екипа така Sweat Smile

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 11:02 от Tessaria

# 188
  • Замък сред облаците
И на мен ак. Трифонова ми снима бебо веднага след като го повиха, мен ме шиеха още.

# 189
Мен ме приспаха за ревизия, след като се събудих помолих само да ми снимат нея преди да я отнесат, защото не бях в състояние да я държа Simple Smile

# 190
Приеха ме за планово секцио, но се наложи да го направят по спешност през нощта - малкия се роди в 2:25. Не ми позволиха да взема телефона в операционната - той беше в мен, за да се обадя на координатора за стволовите клетки и сестрата, която ме подготвяше го взе и го върна в стаята ми, докато мен ме караха към операционната. Може би поради това нямам снимка на бебето веднага след раждане Simple Smile съквартирантката ми беше родила секцио сутринта преди да ме приемат - нейното бебче го бяха снимали акушерките или докторката и го бяха изпратили на мъжа ѝ.
Раздвижването ми беше около 12 часа след раждането - може би защото беше толкова рано сутринта, на съквартирантката ми се падаше около 24 часа след нейното секцио. За захранването не се е налагало да се замисляме защото ни сервираха съобразена храна - когато и каквото е подходящо спрямо състоянието ни.

# 191
Благодаря ви за полезната информация 😊 Изникна ми и още един въпрос към момичетата с планово секцио - колко дни преди термина ви назначиха секциото?

# 192
  • Замък сред облаците
Аз не съм секцио, но по протокол, ако няма рискове за бебето и майката, се прави 39гс (тоест след 38+1). Ако има други съобразени рискове може и по-рано.

# 193
  • В твоето съзнание...
Моето секцио е за датата на термина, но това е защото реално даваме шанс да тръгне естествено раждане Simple Smile

Знаете ли какво е изискването за маникюра и педикюра, забравих да попитам доктора?
Също, при прием в понеделник , би трябвало да ме изпишат в петък, нали така?

И един въпрос към дамата, която се беше възползвала от услугите на фотограф - фотографката само горе в стаята за изписване ли снима или има възможност да дойде долу да щракне цялото семейство? Горе предполагам се допуска само бащата?

# 194
Да, горе е само бащата. Слиза долу и щраква цялото семейство, ако е дошло. Ние не искахме присъстващи, тъй че нямаше нужда.

Общи условия

Активация на акаунт