Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 272
  • 887
  •   1
Отговори
# 825
Прекрасни, дами. При кого се следите във Вита? Насочила съм се към д-р Китанова.  Какви са ви впечатленияа от нея или от други лекари в болнцата? Дали дават телефон за директна връзка с тях?
Аз родих при д-р Китанова миналата година, препоръчвала съм я на 2 мои приятелки и те са доволни като мен, родиха секцио при нея. Посещавах я в частния й кабинет, но съм ходила и във Вита на преглед. Ако помня правилно, ми беше дала телефона си още първия път. На мен ми е оставила впечатление, че е внимателен и последователен лекар, не прибързва със заключенията, не плаши излишно пациента. По отношение на раждането съветва за най-добрия вариант според състоянието на майката и бебето. Не бърза с ваденето на бебето при планово секцио, цели се около 39 седмица, не по-рано.

# 826
Момичета,
Имам едно питане за тези с приложението, които си проверяват лаб.резултати "Joystick" на Вита.
Дали по време на престоя при раждане, се качват актуалните изследвания там или си е нещо вътрешно между отделението и лабораторията?

# 827
  • Замък сред облаците
Качват се. Аз имам изследвания от 8.7.22 и 10.7.22, а престоят ми беше 8-11.7.2022.

# 828
АА, много ти благодаря.
Че е по-добре да си ги видиш онлайн, отколкото да питаш всеки път. Аз поне така мисля.
Все казват за хемоглобина, че е нисък след раждане и изписват желязо. Моят за сега е около 120, надявам се да се задържи така до другата седмица, че ще ми е секциото тогава при д-р Гагова.

Качват се. Аз имам изследвания от 8.7.22 и 10.7.22, а престоят ми беше 8-11.7.2022.

# 829
  • Замък сред облаците
Успех, да мине всичко по вода!  Моят беше 86 след раждането…

# 830
АА,
Много ти благодаря.
А, колко ти беше преди раждането?
Ако го имаш или помниш, ще се рядвам да споделиш.
Като цяло железните препарати трудно се усвояват, а и много дразнят епителя на тънките черва, а аз съм с много раздразнен колит. И сега съм на доста строг режим от гастроентеролог + бусколизин , че положението беше много зле преди седмица. И хич н ми се иска там да ми дават да пия каквото и да било желязо, че ще стане зле положението.

Успех, да мине всичко по вода!  Моят беше 86 след раждането…

# 831
  • Замък сред облаците
Аз пих тотхема, ама по 1 капсула на ден вместо по 3 както ми бяха изписали 😅

Иначе платих около 2200, беше преди последното вдигане на цените. Това за естествено раждане с избор на екип, в двойна стая.

# 832
АА, да това дават в родилното.
Аз питах за хемоглобина колко ти беше, като стойности преди раждането.
А, сега всичко се е вдигнало като цени, аз около 3000лв ще платя сигурно. Вече спрях да ги смятам, с всички изследвания и лекарства...

Аз пих тотхема, ама по 1 капсула на ден вместо по 3 както ми бяха изписали 😅

Иначе платих около 2200, беше преди последното вдигане на цените. Това за естествено раждане с избор на екип, в двойна стая.

# 833
Прекрасни, дами. При кого се следите във Вита? Насочила съм се към д-р Китанова.  Какви са ви впечатленияа от нея или от други лекари в болнцата? Дали дават телефон за директна връзка с тях?
Аз родих при д-р Китанова миналата година, препоръчвала съм я на 2 мои приятелки и те са доволни като мен, родиха секцио при нея. Посещавах я в частния й кабинет, но съм ходила и във Вита на преглед. Ако помня правилно, ми беше дала телефона си още първия път. На мен ми е оставила впечатление, че е внимателен и последователен лекар, не прибързва със заключенията, не плаши излишно пациента. По отношение на раждането съветва за най-добрия вариант според състоянието на майката и бебето. Не бърза с ваденето на бебето при планово секцио, цели се около 39 седмица, не по-рано.

Може ли информация болницата ли се свързва с нея, ако тръгне раждането/по спешност, или свързването е по вайбър/обаждане, ако е през нощта?

# 834
  • Замък сред облаците
Не съм раждала при Китанова, а при Гагова, но предполагам насоките са сходни. При нормално тръгнало раждане - товст регулярни контракции, звъниш на родилното и принципно до 2ч трябва да си там, те ще преценят кога да викнат АГ. Ако обаче изтекат водите, до 1ч трябва да си в родилното, те сеоевременно ще се свържат с АГ. Ако има кървене, тръгваш незабавно към родилното, Гагова беше казала в този случай да им звъня докато пътувам, не да чакам да се свържа и тогава да тръгвам, и след като звънна на тях и на нея - но само в такъв форсмажорен случай. Иначе те ще се свържат. За което е напълно рационално. Давам пример, че в деня преди моето раждане Гагова бе дежурна първо в едната Вита, после в другата за дневни прегледи, между които беше тръгнало раждане; после се оказа че е отишла към 22ч за естествено раждане, прибрала се в 6:30 на следващата сутрин и се върна в 10ч за мен, след което стоя с мен до 18ч докато родя. Та, ако не е хипер спешно, имайте предвид че родилното се свързва с тях, защото понякога всяка минутка почивка е ценна.

# 835

Може ли информация болницата ли се свързва с нея, ако тръгне раждането/по спешност, или свързването е по вайбър/обаждане, ако е през нощта?
Не ми се е случвал този сценарий, но около 35-6 седмица тя коментира всички възможни сценарии за тръгване на раждането и ви обяснява какво да правите. Ако случайно е отпуска, дава номера на Гагова, тя поема нейните раждания.

# 836
Здравейте,
В 31 г.с. съм, следя се във Вита при д-р Мирчева, но тъй като тя не изражда ме насочи към д-р Дойчиновски или д-р Китанова.
Като цяло още се колебая кои да избера, може би ще се спра на д-р Китанова.
Може ли някоя мама скоро раждала във Вита да даде малко повече информация с някакви приблизителни цени за раждането и какво се включва в самите пакети и избора на екип включва ли се към определените пакети?
Благодаря предварително Simple Smile

# 837
Freyja@, няколко поста над твоя е писано за Китанова и Дойчиновски, и двамата са добри. На стр. 54 от темата и по-старите страници е писано и за цената, погледни.

Леко раждане Simple Smile

# 838
So close, благодаря, ще погледна какво е писано Simple Smile

# 839
Здравейте,
В 31 г.с. съм, следя се във Вита при д-р Мирчева, но тъй като тя не изражда ме насочи към д-р Дойчиновски или д-р Китанова.
Като цяло още се колебая кои да избера, може би ще се спра на д-р Китанова.
Може ли някоя мама скоро раждала във Вита да даде малко повече информация с някакви приблизителни цени за раждането и какво се включва в самите пакети и избора на екип включва ли се към определените пакети?
Благодаря предварително Simple Smile

Здравейте, при мен случаят беше същият. Следях се при доктор Мирчева (която безкрайно харесвам🫶🏻), но в последствие разбрах, че тя не изражда и ми предложи доктор Дойчиновски. Имах притеснения от това, че е мъж и че е доста млад, но честно казано, това беше най-добрият избор, който съм правила. Безкрайно съм им благодарна и на двамата за грижите и отношението. Няма да сбъркате с д-р Дойчиновски - прекрасен млад човек, който си обича работата и това си личи по отношението му към пациентите.

Общи условия

Активация на акаунт