Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 548
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, някой знае ли като се записва час при доктор Атанасова в Токуда пациентката трябва да е бременна. Доказва ли се това на регистратурата?

# 181
Здравейте, някой знае ли като се записва час при доктор Атанасова в Токуда пациентката трябва да е бременна. Доказва ли се това на регистратурата?

Аз като запазвах час (ноември 2022 запазих първия свободен, който беше за края на януари 2023) не ми искаха доказателство, че съм бременна. Но и не би следвало да искат - защо иначе някоя жена би чакала 2-3 месеца за час ако не е бременна. Ако не си бременна можеш да си запазиш час в МЦ Афродита, където НЕ преглежда бременни и за часовете не се чака с месеци.

# 182
На регистратурата питат "Бременна ли сте?" - била съм свидетел няколко пъти. Не искат доказателство, но ако не сте бременна и кажете, че сте, след това, като ви дойде часът за Д-р Атанасова и не сте бременна, ще стане конфузно, а може и да ви върнат. Не мисля, че Атанасова в Токуда преглежда не-бременни.

# 183
Докторката ще ви върне като види, че не сте бременна и после трябва да се разправяте на регистратурата сто часа да ви върнат парите.
Въпреки че някой път се плаща след като излезеш от кабинета, някой път преди да влезеш. Май зависи кое момиче е на смяна на регистратурата.

# 184

Регистратура не търсят доказателства, питат "Има ли бременност?", но няма да искат снимка от тест за бременност, най-много да попитат за дата на последна менструация, за да я нанесат в системата. Преди няколко поста сте питали за скъсена шийка, т.е. няма съмнение, че сте бременна. Ако ще се чувствате по-спокойна, идете с последния Ви амб. лист показващ размера на скъсената шийка, може пък да преценят, че е спешно и да Ви вмъкнат. Има и разбрани момичета, зависи на кого попаднете, може и да Ви влязат в положение (казвам го от личен опит).

Аз винаги съм плащала след прегледа, защото лекарят пише на амбулаторния лист какво да се таксува - ехограф, цито, МБ и т.н., а преди прегледа няма как да се знае какво ще се направи и какво трябва да се заплати. Дори и тоновете, които са ясни и често вървят без преглед, а само с подпис на лекаря, съм заплащала след като са били приключили.

# 185
Дали има някоя жена, наскоро родила (случайно гледаща бг мама🤣) да даде актуална информация за това дали може да останем с придружител в предродилната стая преди раждането? И също така какво се случва след раждането - кога може да идва таткото на посещения и може ли да вижда и бебето? Коментирано е преди, но това непрекъснато се променя май 🙄 Също исках да питам майки след секцио, ако ми се наложи, има ли вариант да поискаме да ни раздвижат по-рано, а не чак на другия ден, и също така да ни подкрепят за кърмене, естествено ако се чувстваме добре?

# 186
Здравейте,

имам час при д-р Атанасова (записан преди 2 месеца) за понеделник (30.01.2023).

Но се отказах по редица причини да се следя и да раждам в Токуда. От три дена се опитвам да съм съвестна и да отменя часа - но на АГ регистратурата никой не отговаря, независимо по кое време звъня - сутрин рано, късния следобед - не - никой.

Сега се сетих, че понеже свободни часове няма месеци на ред. Мога всъщност да го преотстъпя на някой - който би го искал.

В случай, че някой иска часа пишете ми на лично, за да ви кажа на чие име и от колко часа е прегледът!

ОБНОВЕНО: Вече дадох информация за прегледа на една от бъдещите мами. Моля не ми пишете повече на лично относно този преглед. Благодаря

Какво Ви отказа?

# 187
Здравейте,

имам час при д-р Атанасова (записан преди 2 месеца) за понеделник (30.01.2023).

Но се отказах по редица причини да се следя и да раждам в Токуда. От три дена се опитвам да съм съвестна и да отменя часа - но на АГ регистратурата никой не отговаря, независимо по кое време звъня - сутрин рано, късния следобед - не - никой.

Сега се сетих, че понеже свободни часове няма месеци на ред. Мога всъщност да го преотстъпя на някой - който би го искал.

В случай, че някой иска часа пишете ми на лично, за да ви кажа на чие име и от колко часа е прегледът!

ОБНОВЕНО: Вече дадох информация за прегледа на една от бъдещите мами. Моля не ми пишете повече на лично относно този преглед. Благодаря

Какво Ви отказа?
За д-р Атанасова от мои близки приятели и колеги имам само добри отзиви. Казват че е отлична лекарка и са изключително доволни. Затова се бях насочила към нея.

Причината съм обяснила по назад в темата - може да потърсите за по изчерпателния ми отговор.

Но с една дума нямам време и желание да чакам с часове за прегледи.

А и за капак ме издразни платения им паркинг 5лв за час без гратисен период, които плащаш.. че си чакал 3 часа?!?!

Човек обикновенно може да избира 2 от 3:
бързо, качествено, евтино
За следене в токуда имаш право да избереш само 1 - качествено и край.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 13:08 от presiana78

# 188
Здравейте,
Родих планово секцио миналата седмица. Нямам представа как стоят нещата с предродилна зала,тъй като мен ме приеха 1 ден по-рано. Разговарях с доста момичета, родили нормално, но никоя от тях не спомена за придружител преди раждането. Относно таткото, след като бебето вече се роди, има посещения всеки ден между 17 и 18 часа (стига да не сте в реанимация в случай на секцио). Таткото звъни на звънеца на родилно отделение, слага маска, калцуни и еднократна престилка и идва в стаята при вас и бебето. Аз бях в двойна стая и съответно питах съквартирантката ми има ли нещо против посещението. Относно питането за ранното раздвижване при секцио - да има такава възможност. Едно от момичетата, оперирани по-рано през деня пожела да стане още същата вечер и една от сестрите й помогна да го направи. За кърменето също оказват подкрепа в случай, че имате въпроси. Всеки ден в 10 сутринта ви показват и как се прави тоалет на бебето. Като цяло всички са много мили и се стараят да отговорят на въпросите ви. Всяка вечер минава лекар от неонатология и дава сведения относно направени изследвания и прегледи на бебето. 🙂
Дали има някоя жена, наскоро родила (случайно гледаща бг мама🤣) да даде актуална информация за това дали може да останем с придружител в предродилната стая преди раждането? И също така какво се случва след раждането - кога може да идва таткото на посещения и може ли да вижда и бебето? Коментирано е преди, но това непрекъснато се променя май 🙄 Също исках да питам майки след секцио, ако ми се наложи, има ли вариант да поискаме да ни раздвижат по-рано, а не чак на другия ден, и също така да ни подкрепят за кърмене, естествено ако се чувстваме добре?

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 18:51 от kelly735

# 189
В родилна зала пиле не дават да прехвръкне. Само родилката, ограничен е достъпа. Около 2 часа след раждането могат да пуснат таткото да си види бебето през стъклото на бебешката стая. Има свиждане между 17 и 18ч, на което пускат в стаята в Родилно, ако не сте в Реанимация и бебчето си е при вас, ще може да го види и гушне.
Ако сте секцио, в реанимация носят бебчетата на 3 часа. Донесоха ги към 14, 17 и 20 часа за по 10 минути. Подават ви ги в ръцете, защото не можете да ставате. Но ги носят нахранени, и моето не засука. Не насърчават кърмене, в единия случай ми взеха бебето от гърдата буквално, за да го върнат в бебешката стая.
Имах предписание за ранно раздвижване, с много мрънкане на акушерката ме вдигна на шестия час от операцията. Бързо се възстанових, може би има общо. Като цяло са мили, внимателни и грижовни, но всичко извън стандартния им процес се случва много трудно.

# 190
Благодаря момичета за включванията ❤️Пфу, доста зле звучи това за кърменето, аз не искам да ми го носят нахранено, а да се постарая да кърмя, няма ли как да си каже човек какво иска.. За 4000 лв раждане 🙄🤔 естествено, че не знам как ще се чувствам, но ако имам желание, ще е доста зле да не съдействат. Относно раздвижването по същия начин.. В чужбина и двете неща се започват няколко часа след раждане - раздвижване, кърмене... А храна и вода кога ви позволиха?
В родилната зала знам, но преди това нали ни настаняват в нещо като предродилна стая, докато не сме с достатъчно разкритие или не съм разбрала? Аз за там питам дали може да има придружител, който да тушира напрежението 😀
В родилна зала пиле не дават да прехвръкне. Само родилката, ограничен е достъпа. Около 2 часа след раждането могат да пуснат таткото да си види бебето през стъклото на бебешката стая. Има свиждане между 17 и 18ч, на което пускат в стаята в Родилно, ако не сте в Реанимация и бебчето си е при вас, ще може да го види и гушне.
Ако сте секцио, в реанимация носят бебчетата на 3 часа. Донесоха ги към 14, 17 и 20 часа за по 10 минути. Подават ви ги в ръцете, защото не можете да ставате. Но ги носят нахранени, и моето не засука. Не насърчават кърмене, в единия случай ми взеха бебето от гърдата буквално, за да го върнат в бебешката стая.
Имах предписание за ранно раздвижване, с много мрънкане на акушерката ме вдигна на шестия час от операцията. Бързо се възстанових, може би има общо. Като цяло са мили, внимателни и грижовни, но всичко извън стандартния им процес се случва много трудно.

# 191
При естествено раждане носят бебето гладно и бутилка. Насърчават да сложите бебето на гърда и чак след това да предложите бутилката.

# 192
Момичета,изумена съм от всичко,което чета в темата.Раждах там преди повече от 10 години, таткото присъстваше на раждането. Часовете се спазваха винаги, в чакалнята бяхме не повече от 2-3 жени всяка за лекаря си. Паркингът беше символична сума. Не мога да повярвам в какво се е превърнала тази болница.

# 193
Момичета,изумена съм от всичко,което чета в темата.Раждах там преди повече от 10 години, таткото присъстваше на раждането. Часовете се спазваха винаги, в чакалнята бяхме не повече от 2-3 жени всяка за лекаря си. Паркингът беше символична сума. Не мога да повярвам в какво се е превърнала тази болница.

Е чак символична не е била. 3 лв беше таксата за паркинга през 2012 година. Сега е 5 лв.
Преди 10 години нямаше толкова лекари, нормално е да са се спазвали часовете. Атанасова не работеше тогава там, нито Велева, Богданова.

За сметка на това от 40 лв преглед за професор, сега е 210 лв...

# 194
Здравейте момичета! За жените родили секцио - кога ви се прибра коремът и имахте ли някакви оплаквания освен болката?
Аз съм 3ти ден след секцио и нямам чувствителност на кожата на корема около разреза. Не знам това нормално ли е, утре ще попитам на визитацията, но бих искала да знам дали на някой друг му се е случвало

Общи условия

Активация на акаунт