Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 565
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета! За жените родили секцио - кога ви се прибра коремът и имахте ли някакви оплаквания освен болката?
Аз съм 3ти ден след секцио и нямам чувствителност на кожата на корема около разреза. Не знам това нормално ли е, утре ще попитам на визитацията, но бих искала да знам дали на някой друг му се е случвало
Ще е безчувствено доста дълго време. С времето чувствителността ще се възстанови, но е нормално, не се притеснявайте.

# 196
Здравейте, при последния преглед случайно чух на регистратурата да казват, че когато здравната застраховка не покрива бременност и раждане издават фактура. Какво ще рече това? Във фактурата не пише ли, че става въпрос за бременност? Аз имам здравна застраховка, но още не ми е минал отлагателния период за бременност и раждане.

# 197
Ако допълнителното здравно няма договор с токуда, издават фактура и  с нея кандидатствате към фонда, за да ви изплатят парите за преглед/раждане.

# 198
Тоест застраховката пак трябва да си покрива бременност и раждане и в моя случай няма смисъл да взимам фактура.

# 199
Колко остава, за да мине отлагателния период, нали знаете, че тогава застрахователят не е длъжен да изплаща медицински събития?
Ако сте в този период и да вземете фактура, надали ще ви я осребрят.
Вече след този период си казвате фонда на момичетата от регистратура, ако имат договор с този фонд не ви трябва фактура и всичко ще си свършат те, ако нямат договор ви трябва фактура и вие да я пратите към фонда, това те ще ви го кажат на място.

# 200
Още 5 месеца, 10 дни преди термин вече мога да я ползвам Grinning. Май няма да има смисъл от застраховката.

# 201
Здравейте майчета, мвн ще ме оперират края на април и искам да попитам понеже моята операция ще е по тежка, защото съм с плацента превия тоталис и ще съм под пълна упойка.. Дали ще мога да кърмя, защото имам близнаци, които съм кърмила и по - добро от майчиното мляко няма. Искам и с това бебче да е така ( може да се наложи отстраняване на матката) някой бил ли е с пълна упойка,защото дойтора ми казва, че няма да има време от едната да ме вкарат в другата заради обилно кървене.

# 202
Аз родих преди 9 месеца и още не си усещам корема над разреза. Също като Вас се бях притеснила много веднага след раждането, защото изобщо не бях подготвена за секцио, трябваше да раждам естествено. Доколкото разбирам при всеки е индивидуално възстановяването на чувствителност. Гинеколожката ми каза, че поне 10 месеца трябва да минат.
Прибирането на корема също става бавно.
Не се притеснявайте, трябва време, за да се възстанови тялото.
Здравейте момичета! За жените родили секцио - кога ви се прибра коремът и имахте ли някакви оплаквания освен болката?
Аз съм 3ти ден след секцио и нямам чувствителност на кожата на корема около разреза. Не знам това нормално ли е, утре ще попитам на визитацията, но бих искала да знам дали на някой друг му се е случвало
Ще е безчувствено доста дълго време. С времето чувствителността ще се възстанови, но е нормално, не се притеснявайте.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 11:32 от Nimsi

# 203
Някой от вас да е раждал нормално при д-р Атанасова или д-р Нашар? Кой бихте препоръчали? Ще ми е второ раждане нормално,от първото не съм очарована.

# 204
Здравейте! В реанимация след секцио имахте ли достъп до багажа си или поне до раница, в която си носите книжки и други неща? Че все пак 24 часа на легло не си е работа... И още нещо - има ли някоя от вас, която се е престрашила да направи както в белите държави и си е пийнала малко вода преди да стане 16ч след секциото 😪 Не си представям 16 часа без никаква вода (нали в 12 предната вечер казват да спрем всичко) ... За храна също чак до другия ден след секциото ми звучи абсурдно, поне някой бонбон да смучим? 😬😀

# 205
През цялото време сте на системи и ви оводняват, така че глад на практика няма да изпитвате. Вода дават 3-4 часа след операцията по малко, на малки глътки.

Целият Ви багаж е при Вас, може да имате отделна раница, от която да си взимате неща по-лесно.

# 206
За мамите родили секцио и кърмещи. Бихте ли дали съвети какво е нужно да носим с нас относно кърменето за да може да започнем още от болницата. Първа бременност ми е и не съм наясно, всеки съвет е много полезен

# 207
Аз си носех помпа, за да се облекчавам. Млякото ми слезе в деня на изписването (четвърти ден от секциото), така че май само веднъж изсипах няма и 50 мл в мивката, защото за да го дам на бебето, трябва да нося шишета и стерилизатор и т.н., а не съм го правила. Пробното кърмене сутринта преди изписването мина добре, беше изяла нужното количество, но вкъщи ѝ беше трудно да суче и в крайна сметка се цедих и давах от шише около 11 месеца. В този смисъл, не съм имала проблем с лактацията, през няколко часа на помпата, поддържах добри количества и имах доста замразени пликчета.

Иначе в болницата винаги слагах на гърда, но понеже нямаше как да знам дали е яла, давах и АМ, защото не исках да ми кажат, че не наддава и да седим още, плюс че имаше по-дълга жълтеница и не исках да рискувам да не яде. А и както казах, млякото слезе на последния ден.

# 208
За мамите родили секцио и кърмещи. Бихте ли дали съвети какво е нужно да носим с нас относно кърменето за да може да започнем още от болницата. Първа бременност ми е и не съм наясно, всеки съвет е много полезен

Аз носех първоначално само помпа за стимулиране. Бебето обаче не поиска да засуче. Мъжът ми донесе после шише, силиконови зърна и стерилизатор.

# 209
VSSh, ти беше в Токуда нали? Може ли да споделиш как протече раждането?Стига да имаш време да кажеш.. ☺️Докторката до края ли остана на раждането? Помагат ли, насочват ли за кърменето? Аз тези дни това мисля, чета книгата на Хедра и май вместо да ми стане по - разбрано, почвам да се притеснявам дали ще се справя. Нали съм си напълно новобранец. Може и на лични или тук за да е опит за всички. Благодаря ти предварително ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт