Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 710
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 840
Faerlina, много Ви благодаря за отговорите!

За болничният правилно сте ме разбрала, мисля.
Ако 30-дневния от ЛКК приключва на 01.03, а от 20.03 влиза 45 дневния, остават 20 дни луфт. Значи застъпваме с още един 30 дневен от 02.03 и се прекъсва когато се налага от 45 дневния. Отново благодаря!!!

Изборът на екип влиза в цената от 2000 лв.
Да, 2-3 часа е стандартното изчакване за преглед при нея.
Препоръчва диета според състоянието на пациентката, ако нещо в историята Ви, изследванията Ви, теглото Ви ѝ се е сторило като предпоставка, забранява определени храни.
За болничния не разбрах въпроса. 45 дневния прекъсва последния 30 дневен, който го застъпва. Ако за ЛКК сте изчерпали дните, се ходи на ТЕЛК комисия.

# 841
Здравейте, за кратко и аз се следих при д-р Атанасова, но в последствие отидох в друга болница.
Нормално е да се чака по 2-3 часа, даже това е малко, на мен ми се налагаше да чакам по около 4-5 часа.
Трябва да я попитате на база на какво е забранила въглехидратите и бялата захар. На мен като чу че баба ми е с диабет и реши профилактично да ми забрани грозде, круши и сливи.
Измерва ли ви теглото и кръвното на прегледите? При мен не го правеше на нито Един преглед, и затова аз се следях стриктно вкъщи, а в последствие и в другата болница стриктно се следяха тези показатели.
Успех!

Здравейте, включвам се и аз в тази тема. Следя се при д-р Атанасова. Имам няколко въпроса:
- В цените коментирани по-горе включен ли е избор на израждащ доктор или се доплаща отделно? (Тези 2000 лв)
- Нормално ли е да се чака 2-3 ч за преглед при нея?
- Забрани ми бяло брашно, бяла захар и всякакви въглехидрати. Това практика при нея ли е или по-скоро го прави за превенция?
- Ако между болничният за 30 дни и този от 45 дни остане голям интервал от време, какво се прави?

Благодаря, че отделихте от времето си! Успешни и леки бременности! 😊

# 842
Аз не разбирам какъв е този наплив при Атанасова. Още преди 5 години имаше огромни опашки и чакане с часове за нея. Не знам дали въобще смогва да обърне внимание на всички пациентки, по-особени случаи и спешни раждания.

# 843
Съгласна съм с Вас, според мен Атанасова е много претоварена. Лично аз си спомням колко пъти бъркаше кейса ми с на някоя друга жена, много бързо ме преглеждаше на ехографа и един път ми казваше, че бебето върви малко за седмиците ми, следващия път- след две седмици ми казваше, че е много голямо, че може да се наложи да ме приемат в болницата и аз затова реших да отида на второ мнение, където нямаше нищо подобно и продължих да се следя в другата болница, където не чаках с часове и нямаше плашене всеки път. Наясно съм, че апаратурата дава грешки, но според мен от бързане, тъй като има още 20 пациента, които я чакат, не правеше точни измервания.
За съжаление и по вайбър не отговаряше всеки път, особено като изпращах изследвания, свързани с коагулация и промяна на дозата на хепариновите препарати съм я чакала с дни да отговори, въпреки че всеки ден я подсещах с ново съобщение, както тя самата беше инструктирала да правя.

Просто това е моят опит с нея, не казвам, че при всяка бременна се случва това.

Аз не разбирам какъв е този наплив при Атанасова. Още преди 5 години имаше огромни опашки и чакане с часове за нея. Не знам дали въобще смогва да обърне внимание на всички пациентки, по-особени случаи и спешни раждания.

# 844
Аз съм по-особен случай още от първата ми бременност, която следих при нея (2021) и винаги ме е познавала и е знаела коя съм. Факт е, че е претоварена, но напливът е огромен, а от регистратура записват часове непрекъснато и няма празно. Определено е лекар, който следи максимално много неща - всеки път доплер, всеки път вагинален ехограф, ако случаят го изисква (аз съм със серклаж например и трябва да се мери шийката стриктно), следи витамини, пуска и други изследвания извън стандартните. Тегло и кръвно оставя на нас да следим, защото това са неща, които спокойно можем да мерим ние вкъщи. Но в крайна сметка и тя е човек и е нормално понякога да не измери правилно, или да не е на сто процента някой ден. Седмица преди да се роди дъщеря ми, я измери 3700, предния ден по каса я бяха измерили 3200, пък тя се роди 3350. А съвсем отделен въпрос е, че когато бебето много мърда е особено трудно да се измери прецизно и оттам също може да има грешки.

# 845
Един път бях по спешност и попаднах точно на Атанасова. В 20 ч (нормално) нямаше хора и ми обърна внимание. И на мен ми забрани въглехидрати, но се аргументира. Назначи ми и куп изследвания, които като направих и занесох на следящия ме лекар, се хвана за главата в какъв филм ме в вкарала. Отидох с контракции, тя ми каза, че околоплодните води са малко, а бебето било едро. Наистина си беше филм. Следящият ме лекар друго измери и нейното беше по-меродавно 🤷🏻♀
Но иначе ми допадна, де. Много внимание, въпроси, детайли. Но явно просто е имала време.

# 846
Като цяло е по-предпазлива и се презастрахова понякога, но аз предпочитам по този начин да предотврати нещо лошо, отколкото да изтърве нещо. Миналата ми бременност ако тя не ми следеше шийката, а се следях само по каса, нямаше да се види, че имам нужда от серклаж и вероятно нещата нямаше да се развият благополучно. Просто по каса другата докторка изобщо не мереше шийката, с вагинален ехограф ме гледа само първите 1-2 пъти, а Атанасова всеки път гледаше и така хвана скъсяване и funnelling.

# 847
  • София
stonefaced, Green cake, бихте ли казали кои са другите лекари, от които сте доволни?

Въпросът ми важи и за другите в темата, не съм сигурна, че ще остана при Атанасова и колебанието ми е само, защото е много заета. Не ми пречи чакането стига да съм добре, но искам да имам контакт с лекаря. Можете ли да препоръчате лекар в болницата или на друго място, който да следи бременност, да е добър специалист, защото съм с два аборта и инвитро, но и да отговаря на съобщенията си редовно. При мен проблемите бяха рязки, понякога ми трябваше мнение на лекар в рамките на деня заради кървене, а в същото време и кръворазреждащи, отделно бях сложена да лежа и двата пъти. Не мога да чакам с дни, защото ще е късно.

# 848
Здравейте, включвам се и аз в тази тема. Следя се при д-р Атанасова. Имам няколко въпроса:
- В цените коментирани по-горе включен ли е избор на израждащ доктор или се доплаща отделно? (Тези 2000 лв)
- Нормално ли е да се чака 2-3 ч за преглед при нея?
- Забрани ми бяло брашно, бяла захар и всякакви въглехидрати. Това практика при нея ли е или по-скоро го прави за превенция?
- Ако между болничният за 30 дни и този от 45 дни остане голям интервал от време, какво се прави?

Благодаря, че отделихте от времето си! Успешни и леки бременности! 😊

На мен също ми забраниха, бях на нисковъглехидратна диета, за да се избегне гестационен диабет- околоплодните води ми бяха на Горна граница и за всеки случай. Но всъщност се радвам за това решение, не съм се тъпкала с боклуци и захар и не надебелях излишно. Но бях при др Апостолова

# 849
Ния, аз съм с един аборт и ин витро, както и с тромбофилии. Следях се по каса при Колева. Всеки път ме е гледала с ехограф, въпреки че по каса май са два за цялата бременност. И не ми е взимала пари за това. Моите наблюдения са, че при нея не се чака чак толкова. Максимум час съм чакала.
Редактирам се, за да добавя, че още на първия преглед ми даде телефона си и ми поиска да й пратя някакви изследвания. Не помня вече какви. После съм й писала при нужда и в рамките на 15 мин ми е отговаряла.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 17:53 от stonefaced

# 850
  • София
Niya, аз от личен опит препоръчвам Кирякова и Василев. При нея взимам ранни часове по възможност и повече от 10-15мин не съм чакала. Пуска редовно изследвания, пращат й се по вайбър и звъни за коментар до 2-3 часа или в рамките на деня, ако е била заета. Отговаря на всякакви въпроси (колкото и тъпи да са били) и винаги напомня, че е на разположение, ако има проблеми.
При Василев макс 30-40мин съм чакала. Много спокойно оглежда всичко, отделя колкото време в нужно. Обяснява в детайли при нужда.

# 851
Василев беше дежурен в някой от дните, след като родих. Страхотно впечатление ми направи!

# 852
Моля, дайте мнение за д-р Велева.

# 853
stonefaced, Green cake, бихте ли казали кои са другите лекари, от които сте доволни?

Въпросът ми важи и за другите в темата, не съм сигурна, че ще остана при Атанасова и колебанието ми е само, защото е много заета. Не ми пречи чакането стига да съм добре, но искам да имам контакт с лекаря. Можете ли да препоръчате лекар в болницата или на друго място, който да следи бременност, да е добър специалист, защото съм с два аборта и инвитро, но и да отговаря на съобщенията си редовно. При мен проблемите бяха рязки, понякога ми трябваше мнение на лекар в рамките на деня заради кървене, а в същото време и кръворазреждащи, отделно бях сложена да лежа и двата пъти. Не мога да чакам с дни, защото ще е късно.

Аз съм изключително доволна от д-р Васил Василев. Той преглежда, както в Токуда, така и в един МЦ в Младост. Много внимателен, изключително търпелив, обстоятелствен в обясненията и освен, че води ЖК прави и ФМ. Аз ходя в другия център в Младост, защото се чака по-малко и е малко по-евтино, но ще раждам при него в Токуда.

# 854

Аз съм изключително доволна от д-р Васил Василев. Той преглежда, както в Токуда, така и в един МЦ в Младост. Много внимателен, изключително търпелив, обстоятелствен в обясненията и освен, че води ЖК прави и ФМ. Аз ходя в другия център в Младост, защото се чака по-малко и е малко по-евтино, но ще раждам при него в Токуда.

Може ли да споделите къде преглежда в Младост? Може и на лс Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт