Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 710
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 855
Моля, дайте мнение за д-р Велева.

Привет, следя се при Велева и като цяло съм доста доволна. Прегледите са обстойни, не претупва, отговаря на всякакви въпроси, които съм и задала. Пуска ми изследвания когато и каквито прецени, че са нужни. Още на първия преглед при нея си даде номера и ми каза при нужда да пиша/звъня. Винаги, когато съм и писала ми е отговаряла.

# 856
Изборът на екип влиза в цената от 2000 лв.
Да, 2-3 часа е стандартното изчакване за преглед при нея.
Препоръчва диета според състоянието на пациентката, ако нещо в историята Ви, изследванията Ви, теглото Ви ѝ се е сторило като предпоставка, забранява определени храни.
За болничния не разбрах въпроса. 45 дневния прекъсва последния 30 дневен, който го застъпва. Ако за ЛКК сте изчерпали дните, се ходи на ТЕЛК комисия.

Здрасти Simple Smile по продължение на първия въпрос - какво влиза в цената от 2000 лв. На мен ме интересува по-скоро за самите стаи. Виждам, че има три вида стаи. Въпросът ми е от тях ли можем да избираме само и има ли възможност нещо да мине по ЗК? Благодаря!

# 857
.sunshine, от обявените цени нищо не минава по ЗК, болницата си взима по пътеката сума от НЗОК, ние доплащаме 2000. В момента не съм сигурна каква е точната разбивка, преди беше 900 от тези тогава 1600 са за избор на екип, останалото е сестрински пост разпределен за целия престой. Сега колко от 2000 е избор на екип, колко е сестрински пост не мога да кажа, някоя, която е родила наскоро и има фактури, може да потвърди. Отделно 950 неонатологичен пакет за бебето (който включва престоя, всички грижи, прегледи и т.н.). Стаите са: ВРБ (високорискова бременност) 110 на вечер и тя е валидна само ако сте секцио - една предварителна нощувка. След това 3 в родилно отделение, които са 190/ 310 съответно за двойна/единична стая. При секцио, нощувката в реанимация не се заплаща.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 20:08 от Faerlina

# 858
Присъединявам се към мнението за д-р Колева. Следя втора бременност при нея отново със срклаж и куп други допълнителни проблеми. Винаги ми обръща нужното внимание и е прецизна при прегледите. Когато имам някакво притеснение, винаги отделя време да погледне допълнително бебето и да ми обясни какво се случва. Чакам около час или два, но не ми пречи, защото се чувствам спокойна с нея и й имам доверие. Винаги ми отговаря на вайбър в рамките на деня.

Ния, аз съм с един аборт и ин витро, както и с тромбофилии. Следях се по каса при Колева. Всеки път ме е гледала с ехограф, въпреки че по каса май са два за цялата бременност. И не ми е взимала пари за това. Моите наблюдения са, че при нея не се чака чак толкова. Максимум час съм чакала.
Редактирам се, за да добавя, че още на първия преглед ми даде телефона си и ми поиска да й пратя някакви изследвания. Не помня вече какви. После съм й писала при нужда и в рамките на 15 мин ми е отговаряла.

# 859
Аз съм доволна от д-р Богданова! Тя също е от натоварените в Токуда, но преглежда и в МЦ Оскар, където се чака по-малко. За цялата ми бременност там съм чакала най-много един час.

По принцип е особена като характер, но аз лично изградих някаква много специална връзка с нея и я чувствах страшно близка, все едно не ходя на лекар, а имам среща с приятелка.
Внимателно ми следеше бременността, независимо колко е натоварена. Имах скъсена шийка и след назначено лечение,  ме викаше по-често на преглед, за да ме следи. За мой късмет успяхме да задържим положението без серклаж. Назначавала ми е винаги нужните изследвания, като винаги ме е карала да и пращам резултатите във вайбър(дори когато беше в отпуск). Взимаше всичко под внимание и ми назначаваше нужните изследвания.
Тя ми прави и всички ФМ. Тъй като е такъв специалист имах чувството, че всеки преглед ми е ФМ. 😄

Винаги ми е отговаряла на въпросите по време на прегледите, като се е случвало да и задавам въпроси за раждането към 6 месец и тогава ми каза, че е рано да го коментираме. В 9м ми отговори на същия въпрос изключително изчерпателно.
 Родих естествено при нея, нито веднъж не е ставало дума за секцио. По време на самото раждането ме подкрепя през цялото време, а след това се чувахме всеки ден, за да провери как съм.

В обобщение - За мен тя е най-добрия лекар 🫶

stonefaced, Green cake, бихте ли казали кои са другите лекари, от които сте доволни?

Въпросът ми важи и за другите в темата, не съм сигурна, че ще остана при Атанасова и колебанието ми е само, защото е много заета. Не ми пречи чакането стига да съм добре, но искам да имам контакт с лекаря. Можете ли да препоръчате лекар в болницата или на друго място, който да следи бременност, да е добър специалист, защото съм с два аборта и инвитро, но и да отговаря на съобщенията си редовно. При мен проблемите бяха рязки, понякога ми трябваше мнение на лекар в рамките на деня заради кървене, а в същото време и кръворазреждащи, отделно бях сложена да лежа и двата пъти. Не мога да чакам с дни, защото ще е късно.

# 860
.sunshine, от обявените цени нищо не минава по ЗК, болницата си взима по пътеката сума от НЗОК, ние доплащаме 2000. В момента не съм сигурна каква е точната разбивка, преди беше 900 от тези тогава 1600 са за избор на екип, останалото е сестрински пост разпределен за целия престой. Сега колко от 2000 е избор на екип, колко е сестрински пост не мога да кажа, някоя, която е родила наскоро и има фактури, може да потвърди. Отделно 950 неонатологичен пакет за бебето (който включва престоя, всички грижи, прегледи и т.н.). Стаите са: ВРБ (високорискова бременност) 110 на вечер и тя е валидна само ако сте секцио - една предварителна нощувка. След това 3 в родилно отделение, които са 190/ 310 съответно за двойна/единична стая. При секцио, нощувката в реанимация не се заплаща.

А в тези 2000 лв включена ли е епидурална упойка или трябва допълнително да се заплати?

# 861
Включена е упойката независимо от вида раждане и не се доплаща.

# 862
За кърменето мога да кажа, че малкия ми е трето дете, преди него имам двама близнака. Когато извадиха малкия от кувиоза ми казаха и на мен по 5 мин на гърда, за да не се изморява и после да яде АМ, казаха ми, че имам вече деца и да се пробвам сама, за късмет малкия бонбон засука веднага и не ме пусна, през повечето време сучеше и даже пропускаше храненето, аз съм доволна, че засука веднага, НО като беше на 3 месеца се отказа от АМ и повече не го опита на 2 февруари ще направи 9 месеца, а аз съм много зле искат да ме приемат в болница, защото съм много болна, CRP му е много висока, но отказах прием, защото и тримата са болни вече са към оправяне, но майка ми е на работа, баща ми също, а мъжа ми все по камионите не, слиза и не слиза бях зле, а той тръгна не ме пита изобщо как ще ги гкеда с температура 39.7, кръвно 60 /40. Дано вашите мъже са по - добри! Малкия понеже суче и нощно време ме търси, като не ме ъсети и почва много да плаче...

# 863
Привет! За преглед при гинеколог ( не съм бременна), пак ли се чака по 2-3ч както при проследяване на бремеността и при същите лекари ли е? Искам да отида на преглед, но ако е същата лудница ще потърся друга клиника

# 864
Привет! За преглед при гинеколог ( не съм бременна), пак ли се чака по 2-3ч както при проследяване на бремеността и при същите лекари ли е? Искам да отида на преглед, но ако е същата лудница ще потърся друга клиника

Зависи от лекаря, който сте си избрала. Аз ходя при д-р Василев още от преди да забременея и не съм чакала повече от 15тина мин, с изключение на един път, в който го повикаха по сешност за операция и се забави около час. Предполагам, че при най-предпочитаните лекари се чака без значение за какво сте.

# 865

Някои лекари не преглеждат не-бременни в болницата. Д-р Атанасова например преглежда не-бременни в МЦ Афродита, а в Токуда само проследява бременност. Наскоро споделиха в темата също, че д-р Апостолова вече преглежда само бременни, а не знам тя дали има частен кабинет, където да води други прегледи.

# 866
Здравейте, следя се при д-р Богданова в Оскар. Каква е процедурата да кажа в Токуда, че искам да раждам там при нея?

# 867
Привет! Д-р Богданова ще те извика поне един път на преглед в Токуда, за да може да те вкарат в системата им. След това като наближи раждането (дало нормално или секцио) тя ще ти обясни какво да направиш. Например аз трябваше да отида ден преди термин на тонове в Токуда, но ми изтекоха водите и отидох през нощта. Казах на дежурния лекар кой ми е проследяващия доктор, записах го и в документите, които трябваше да попълня преди приема. Д-р Богданова дойде и си родих при нея. Тя беше сутринта на работа в Токуда и мисля че не са и звъняли да я викат, но ако не е на работа от болницата  и се обаждат.

Здравейте, следя се при д-р Богданова в Оскар. Каква е процедурата да кажа в Токуда, че искам да раждам там при нея?

# 868
Атанасова беше АГ на едно от момичетата, с които бях в стая при второто раждане(секцио, в “реанимацията”). Видя ми се много мила и внимателна, дойде да я види и двата дни, в които бяхме там - деня на раждането и следващия преди да ни преместят в родилно.
Една от другите беше пациентка на Марков, което ме изненада - не знаех, че се занимава с бременни въобще. Дойде да я види и той два пъти, също много любезен и внимателен ми се видя.
Аз и друг път съм писала, две раждания имам при Колева, без забележки. Оглежда, следи, отговаря. 1 аборт (по желание) пак при нея, пак без забележки. Мои приятелки две - късни първескини (почти 40), общо 3 бебета - пак всичко наред.

# 869
Гледа бременни да, но тежки случаи или препратени от други болници или с връзки/познати/приятели.

Общи условия

Активация на акаунт