Войната на буквите - Тема 2

• 34 914
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Велико Търново
Като цяло все по-силен ще става образът на Петър според мен.
Искам да накара майка си да съжалява, че го е направила цар. Защото тя се надява да управлява чрез него. И той трябва да ѝ натрие носа.

# 436
Caroline_Bingley, известна пропаганда виждам по-скоро в твоя пост, а не толкова в участието на македонски режисьор в български филм. Особено на фона на случващото се в момента. Съвсем добронамерено го казвам, не търся конфликти и провокации. Зоран Петровски е работил по немалко други филми и сериали, отдавна живее и работи в България и едва ли точно неговото участие в сериала е причината за многобройните му кусури, че и да търсим някакъв скрит смисъл. Просто толкова си можем, включително и Зоран, който явно е продукт на българската школа.

На мен Ненчо Костов ми допада в ролята на Петър. Свързвам го с “Дебелянов и ангелите” на пловдивския театър, където много ми хареса в ролята на Дебелянов.

# 437
не съм гледала и не гледам други български сериали, затова не свързвам актьорите с други образи - за което много се радвам
с македонеца също нямам проблем - напротив, радвам се, че епизодът беше доста читав в сравнение с предишните

михаил ми хареса много - игра истински, с достойнство и доза високомерие - не беше като дървар на театрална вечеринка в селското читалище, който не си спомня добре репликите  - както играят братовчеда на мария и тарах - на втория свалката му беше смешна, хич нямаше чувство в него

# 438
Серията не беше лоша, но според мен, защото вече свикнахме с целия цирк. Петър отиваше на преговорите с физиономия а-ла имам запек, а-ла отивам на класно по математика... Smiley

Мариам е голяма кучка! Намери си още едно вярно кученце, да го води за носа.

А този рахитния Теофолакт покани Мария в леглото си.. после ние сме били варвари..

От цялата работа не разбрах кого преследваха хората на Влад, когато Макрена я раниха в гората? Тази история е тотален пълнеж, скучна, досадна.. Но все пак наистина някой разбра ли къде отиват и кого преследват?

# 439
Леле сега пък Теофилакт поканил Мария в леглото си... кой в екипа има психологически проблем и го влече все към инцест?

Mama2288, не можеш да се обединяваш с някого, който не иска, мрази те и краде от теб.

# 440

Трябва да се брани истината на всяка цена И да обичаме нашите братя македонци.
  За истината съм съгласна, обаче и да ги обичаме, те ни мразят, ясно е като бял ден. Няма как да се разберем с добро.

Ели-Мели, май наистина свикнах с кусурите. Даже треперих какво ще изскочи в ония подземия докато Баян ходеше със свещта 😲

# 441
Леле сега пък Теофилакт поканил Мария в леглото си... кой в екипа има психологически проблем и го влече все към инцест?

Mama2288, не можеш да се обединяваш с някого, който не иска, мрази те и краде от теб.

Ше пожиееем и ще видим, АКО има кой да отстоява истината!

Относно сцената с леглото, на мен ми се стори, че братовчеда беше с мъж в леглото...

# 442
дискусия за македония не е подходяща за темата Simple Smile

# 443
И ма мен ми се видя, че братовчеда беше с мъж, затова каза на Мария да си мълчи

# 444
Мъж ли беше? Беше май с дълга коса, не, че е критерий... Оф, очаквам в другия епизод да е с някоя коза в леглото.. Брей, много противен герой. От всички Теофилакта ми е най-най-анти... Накрая дано някой му отсече главата и да я набучи на кол! Варварските корени се пробуждат в мен Joy

# 445
Ели, преследваха онзи Окс, който е предател и беш свързан с подпалването на книгите. Ако правилно съм разбрала и аз де Joy

# 446
Ели, преследваха онзи Окс, който е предател и беш свързан с подпалването на книгите. Ако правилно съм разбрала и аз де Joy

Аа, 5 серии по-късно още го преследват... За това време Симеон умря, превзехме няколко византийски крепости, Мариам отиде до Филипопол и се върна.. тези още преследват предателя от епизод едно.. Joy

# 447
И Баян няколко пъти отиде и се върна до Константинопол и обратно. Имам чувството, че само гората ги дели двата града и като си накрая й направо може да видиш другия град от другата страна.

# 448
  • Другата България
А аз съм възхитена как тия хора тия разстояния за нищо ги нямат, от един град в друг на кон или муле препускат ли, препускат, от държава на държава....
Това, което не разбрах е кой уби единия поп в края на миналия епизод и кой този в края на днешния? И защо? Някакви идеи?
Иначе Захари продължава да прави добра роля, но не мога и не мога да гледам на него като нещо различно от Иво Андонов. Изражение, манталитет, поведение, дори усмивката, с която се изказа за Мария....Иво си е, само Андрей Бончев липсва и картинката ще е пълна.
Хареса ми епизода, страхотна Духовникова, и много добър образ на Михаил.
Ролята на Макрена все още не ми е съвсем ясна, както и намери ли Баян това, което търсеше в тунелите на манастира.

# 449
Тези свещеници би трябвало да са убити от същите, дето подпалиха книгите в началото...

И аз не мога да приема Бахаров като нещо, различно от Иво Андонов. Добре, че не са взели Билалов да играе Симеон...  Joy

Общи условия

Активация на акаунт