Войната на буквите - Тема 2

• 34 909
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Галифрей
Видях промото за следващата седмица,плаши ме аз такива сцени най- мразя и избягвам да гледам. Защо трябва да има биене с камшик? ☹ Гадно ми е,психиката ми не го понася. Винаги ги прескачам.

# 451
Какъв е в двореца влюбеният в Мариам и кой е актьорът? Историята какво казва?

# 452

Тарах - Кире Гьоревски
Кире Гьоревски (на македонска литературна норма: Кире Ѓоревски) е северномакедонски филмов и театрален актьор.
Гьоревски е роден на 6 май 1982 г. в Битоля, тогава в Социалистическа федеративна република Югославия, където израства и завършва средното си образование. След това заминава за София и започва да учи пантомима и комедия в НАТФИЗ в класа на Александър Илиев и Александра Хонг. Дипломира се през 2006 г., а две години по-късно завършва и танцова академия за съвременни танци НОМАД. През 2012 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на Маргарита Младенова и Иван Добчев. През 2013 г. играе за драматичния театър „Гео Милев“ в Стара Загора в ролята на Ромео в „Ромео и Жулиета“.[1] От 2018 г. играе ролята на Димитър Общи в „Наблюдателите“ към Народен театър „Иван Вазов“.[2] През 2021 г. се появява на телевизионния екран в ролята на снайпериста Ивица Божич в сериала Отдел „Издирване“.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B5_%D0%93%D1 … D1%81%D0%BA%D0%B8

# 453
Не ми хареса, че всичко се върти около Мариам и нейния сексуален живот. Баян се лута цяла серия и намери само едни букви на стената.

Иначе историята с Мария, Баян и Петър изглежда обещаващо - аз обичам във филмите любовните истории да са трагични.

# 454
Изгледах го, не ми хареса. Скучен и патетичен плюс обичайните критики.

Историята за Тарах не казва нищо, защото е измислен герой.

# 455
Снощи Баян започна да намира смисъла на живота си, намери и Вениамин.
Сексуалният живот на Мириам е свързан с политическите и дворцови интриги, които се чакаха в сериала. Любовната история на Баян и Мария е много скучна и е хубаво, че не е превърната в единствената основна линия.
Много добър епизод за Петър.

# 456
И мен ме дразни, че централна фигура е Мариам. Тя пък хич не ми е интересна. Поредната, дето ще спи и с някой плъх, за да си осигури власт.. Интересни са ми Петър и Баян, историята за буквите. И преди сме писали, сериала уж е за буквите, а не Войната на Мариам..

# 457
  • Галифрей
И на мен не ми харесва. Духовникова и Бахаров са ги сложили в центъра на вниманието и напрекъсното ги промкат двамата. Сякаш са главните герой 😒 Мислех,че Баян е главният. То и сюжета трябва да се върти около буквичките,просветата но ествено това за тях е скучко и искат злата кралица да се вихри.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 13:47 от Диана Бишоп

# 458
  • Бургас
Аз вече просто ще се забавлявам!
Wink
Открийте разликите:
Nerd

Скрит текст:

# 459
  • София
Аз вчера веднага се сетих за Дан Браун. В предната серия пък имаше елементи от Викингите.
Но пък за първи път ми хареса серията. Имаше няколко дразнещи момента и несъответствия, но определено беше далеч по-добре.

# 460
Аз първо прочетох хвалебствените коментари на гледащите серията   в реално време и започнах да го гледам нахъсана за нещо по- добро , но не ми се получи и този път .
Още в началото като видях палатките с това бяло фино платно и рендосаните на струг дъски и летви ....оценката ми  тръгна надолу. А може би и защото го гледах след
" Последното кралство"😔

# 461
  • Варна
И Баян няколко пъти отиде и се върна до Константинопол и обратно. Имам чувството, че само гората ги дели двата града и като си накрая й направо може да видиш другия град от другата страна.
Еми ако Баян пътува с кораб, може да стигне за 1-2 дни от Преслав до Константинопол.

# 462
Харесва ми как играе Духовникова, но и аз не съм много доволна, че някак е много централен персонаж. Сякаш от нея зависят всички събития, а другите са пионки.

Петър много ме изкефи Grinning  и как се държа с императора, и как елегантно ги подхлъзна ония двамата Grinning

Когато дадоха как Баян намери буквите в пещерата, много ми стана драго и мило. Някак... нашите букви... Heart

Аз се зачудих Симеон на никой от синовете си ли не е казал за тайното си книжно дело? Нали някой трябва да продължи това? Или го е оставил само в ръцете на монасите, които преписват книгите?

Сурсувул ми е симпатичен, защото показва уважение към делото на Симеон и към самия Симеон.

# 463
Не ми хареса серията на мен, почти всичко ме подразни.  Преговори между две големи държави в една палатка пред бутафорни крепостни стени и императорът тръгва лично да догони българския цар, който умело и блъфирал - що за глупост....  Няма атмосфера, ама и най-бегла, колкото и да е благосклонен човек. Много лошо играят всички.  Михаил беше симпатичен, но очевидно от друг филм, може би хорър, след като държеша в питейната вода удавения убиец, явно в очакване царицата да го посети лично и единично.... Бутафорния опит за самообийство и бягство на Мария няма да ги коментирам, но ме подразни също и как тая  втасала мома се тръсна на коленете на дядо си.

Актьорът Иван Григоров беше написал автобиография озаглавена "Глупост връз глупост", това е за мен най точното
 описание на тоя сериал и вече дори не ми е смешен.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 11:52 от Iris04

# 464
  • София
Интересно ми е да ви чета. Обаче отказвам да си губя времето с тоя пасквил и вече не го гледам. Но пък се информирам чрез вас, а и така се уверявам, че не съм сгрешила, че съм се отказала.

Общи условия

Активация на акаунт