Войната на буквите - Тема 2

• 34 894
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
MGM и Amazon studios са поискали копия от излъчените епизоди на сериала и обмислят оферти към продуцента.

# 526
Поне буквите се показаха: на една стена в подземието. Засега толкова! Жалко, че няма да се разбере много от замисъла на книгата.

Изглежда, че сте прави. Наистина са решили да направят сериала за Духовникова и Бахаров. Като не са могли да им дадат ролите на Баян и Мария, които са главните герои в книгата (все пак възрастта им не е подходяща), са създали 2 напълно измислени героя, към които са закърпили сценария.

Аз не искам чужденци да гледат този сериал. Има достатъчно, които ни хулят. Няма нужда да се хулим сами.

# 527
MGM и Amazon studios са поискали копия от излъчените епизоди на сериала и обмислят оферти към продуцента.
JoyJoyJoy Ох, милите те!По-добре директно да се застрелят.

# 528
  • Галифрей

Това е много лоша идея, чужбина ако го видят това във всичките социални мрежи ще ни се смеят.

# 529
  • Велико Търново
Е, че що, да не би да са запознати с историята ни?
Пък и много по-големи бутафории сигурно са гледали.

# 530
Е, че що, да не би да са запознати с историята ни?
Пък и много по-големи бутафории сигурно са гледали.

Нямат вече капацитет за смях. И техните не са първа хубост. Можеше да се изпипа, яд ме е.

# 531
Те не знаят, че съществуваме днес някои хора, какво означава да са запознати с историята ни и още по-малко да ги интересува. Има и българи, които не са. Може пък поне да научат, че сме съществували поне през Средновековието. Никога ли не сме правили филм за падането под османска власт?

# 532
  • Галифрей
Не няма май,поне аз не съм видяла. Има само по времето под османска власт. Като гледам какви ги творят изобщо да не пипат Шишманцовци.

# 533
Почвам да се чудя колко е вярно това инфо, щом досега не са публикували нищо на официалната си страница. Иначе съм убедена, че на чужденци повече ще им допадне сериала, понеже не са запознати с нашата история и нямат изграден образ на цар Симеон или Петър в главата си. Естествено обаче, ще се смеят на сцените с войската.

# 534
Аааа, сцени с войската ли имало?Аз видях два коня на кръст и толкоз!
Друго си е "Хан Аспарух"-там каква войска имаше,ехе!

# 535
Сега няма как под строй да закарат толкова статисти Grinning

Аз нямам нищо против сериалът да се гледа в чужбина. Хем нямат представа от нашата история и няма да чоплят всеки детайл, хем ще им влезем малко в полезрението. Да популяризираме и нашата история. Хората какви пари направиха от митове и легенди. Измислят си някоя гръмка история, лепват я за някой изоставен замък/развалина и ей ти история и туристи Grinning

# 536
Сега няма как под строй да закарат толкова статисти Grinning

Аз нямам нищо против сериалът да се гледа в чужбина. Хем нямат представа от нашата история и няма да чоплят всеки детайл, хем ще им влезем малко в полезрението. Да популяризираме и нашата история. Хората какви пари направиха от митове и легенди. Измислят си някоя гръмка история, лепват я за някой изоставен замък/развалина и ей ти история и туристи Grinning

Няма нужда под строй, другите продукции как си ги осигуряват.

Ако го видят в чужбина, грам няма да ги впечатли тая бутафорност . Ние гледаме на инат от някаква сантименталност и национализъм. Ама хората искат да гледат интрига,красота, романтизъм, мистерия, батални сцени, имат такива продукции, къде сме ний, къде са те Simple Smile

# 537
  • София
Ама кой ще се впечатли от тези декори Joy Гипсокартон.
За войската сте писали.

# 538
  • España
Аааа, сцени с войската ли имало?Аз видях два коня на кръст и толкоз!
Друго си е "Хан Аспарух"-там каква войска имаше,ехе!

Вуйчо ми навремето е участвал като статист в масовите сцени на “Хан Аспарух” . Като войник , под строй ,целият батальон…😉

Честно казано, на мен ми допада идеята да се продаде филмът в чужбина. Като гледам какви “бозИ” по платформите се радват на масова гледаемост….Поне ще знаят, че някога , когато те още даже не са били на картата , нашите прародители са “имали” Велика България. Пък и си мисля , съдейки по ММ ( небългарин) , че чужденците ще подходят по-лежерно , необременени от нашите изисквания , предразсъдъци и исторически знания за периода и главните действащи лица.

# 539
От ФБ страницата на сериала.. Жива да не бях!  Оставям коментарите на вас..

“Войната на буквите” стана тема в часовете по БЕЛ. Деца и учители ни изпращат снимки, в които дискутират историята и героите от сериала и книгата в час по Български език и литература.
Благодарим на учениците и учителите от 6-А клас, СУ "Христо Ботев" Белоградчик и 78 СУ СОФИЯ.

Общи условия

Активация на акаунт