Войната на буквите - Тема 2

• 34 863
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Галифрей
Благодаря ви!! 😘❤ 
Радвам се,че ви забавлявам 😘

# 556
Ако сериалът беше в жанра на фентъзи, както и други писаха, тогава всичко щеше да е допустимо. Но това е Златният век на България.

Или има наистина голяма липса на компетентност или е целенасочен опит за омаловажане на историята. Не е нужно ученици да гледат тоя сериал.

Да, съгласна съм с Душка. И аз споменах турците. Те проглушиха света с техния Magnificent Century. Имам приятелка, родена и живееща в друга държава, която дори турски започна да учи заради техните исторически сериали.  А ние и малкото величествена история, която имаме, ще я направим жалка. Поне царицата ни е била дашна Simple Smile

# 557
Диана, не спирай да пишеш. Стават грешки, особено на телефон. Тук не е гимназия, университет, държавно учреждение, вестник итн.
Често намирам грешки в сайтове с претенции за сериозна журналистка, особено пълен/кратък член.

# 558
Епизодът беше толкова скучен, че докато чаках нещо да стане се замислих, 1) кога ли ще открием останките от старобългарското метро, което така бързо доставя героите до Цариград, и 2) Мулан защо не си гледа репи в градината, ами си ги купува на пазара?

# 559
  • Галифрей
Отново благодаря много 🥹❤❤
Да, пиша на телефонът и честно натискам съседната буква. Страя се да пиша правилно, но се случва да не забелязвам. Езикът ни е труден.
И аз бях забелязала, че млечната сестра на Баян се прави на Мулан. 😂

# 560
Епизодът беше толкова скучен, че докато чаках нещо да стане се замислих, 1) кога ли ще открием останките от старобългарското метро, което така бързо доставя героите до Цариград, и 2) Мулан защо не си гледа репи в градината, ами си ги купува на пазара?

Новият анализ на Глишев се казва "Епизод 4: Империята умира от скука" Simple Smile

# 561
А кой е този Глишев? Не съм го чувала досега.

# 562
Преди 100г. гледах трилогията за Аспарух, хареса ми , но после съкратеният вариант в един епизод , правен за чужбина и озвучен на английски, направо ме очарова.
Героите звучаха ясно и мъжествено и много добре беше представен величествения устрем на българите.
Това трябва да гледат децата, такива филми , а не нимфоманските спазми на жената със специално за нея създаден образ.

# 563
Още едно определение за Петър от последния епизод: "книжен плъх". 🤨

# 564
За мен Петър продължава да е в ролята на картонена изрезка и част от декорите. Всички наоколо правят нещо, той само статично гледа с отегчен поглед, и като му дадат реплика вече звучи неубедително, защото то се вижда че нищо не върши. Очаквам и престолонаследика му да е дело на Баян, особено както са подкарали историята досега 🤨
Черноризеца вече си го представям като Банкси, ходи с кутийки боя в джобовете и пише графити по стените.

# 565
Сцената между Мария и Сурсувул ми се видя много нелепа. Тя седи сам сама в двора и той идва при нея и започват да си говорят .
Тя: какво искаш !?
Той : мм нищо

Хареса ми сцената с варягата в бъчвата с водата. Излишно Мариам му хвърли чашата, достатъчно беше да отпие и да си тръгне.

Пълен абсурд между Мария и слугинята. " ще умра, защо се бави, трябва да избягам, ти ще ми помогнеш " и после бяга действително. 😆

Не ми харесва как играе младият свещеник, който помисли Баян за Храбрия. Да, Петър седи и се муси до Роман Лакапин, почти кокошо дупе беше направил, гледа малко все едно нещо му мирише.

Трябваше да се казва "Войната на Мариам".

''През Х в. Велики Преслав бил единствен съперник на Константинопол''
https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D1%85-%D0%B2-%D0%B2%D0 … dIE4e4d8ahyHrJe0I

# 566

Новият анализ на Глишев се казва "Епизод 4: Империята умира от скука" Simple Smile
Хазаа Grinning Moже ли линкче Flowers Hibiscus

# 567
Днес открих, че по БНТ 2 излъчват 13 сериен филм с името Магна аура - изгубеният град! Scream Копродукция на България, Полша и Германия от 2008. Сега води се детски, но смятам да го погледна, може да се усети някаква Средновековна атмосфера, а и като е копродукция. Някой може да го хареса за децата си, погледнах 5 минути и ми напомни на Фантагеро. Няма роботи, средновековие - какво по-готино. Аз не мога да разбера защо по бнт 1 не си рекламират предаванията по другите канали. Какво по-подходящо докато гледаш Войната на буквите да рекламират този сериал? Гледа ми се чешки приказен филм, те правят много хубави.
https://bnt.bg/bg/a/124837-magna-aura-izgubeniyat-grad

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 11:02 от T.Valcheva

# 568
  • пустинен пъпеш
И аз да добавя един дребен,но дразнещ недомислен детайл откъм автентичност на пресъздаваната епоха във филма- свещите от бял парафин,предполагам ,че не би им представлявало трудност да им направят няколко свещи с неоцветен парафин,каквито са църковните

# 569
Свещите са в тон с белите крепостни стени 😁За мен това не е исторически сериал, а детска приказка фентъзи. В ютюб има по-добри исторически филмчета правени от любители с телефон.

Общи условия

Активация на акаунт