Войната на буквите - Тема 2

• 34 844
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Малко скучен епизод. Чудя се кой е по-извратен от фамилия Сурсувул - брата или сестрата. Най-жалкото при Мариам е, че се изживява старовременна феминистка, но решението и за всичко е да се предложи на някой мъж. Дано се разбере до края на сериала защо е такава отвратителна майка, че чак и брат и я обвини. Харесва ми много, че Петър се опълчва на майка си. Много беше силна сцената с Михаил. Явно пък Баян покрай Вениамин ще открие, че има нещо по-важно в този живот от първите любовни трепети. Мария не мога да я съжаля - преди 2 епизода каза, че би се омъжила заради мира, сега се тръшка като малко дете. Дожаля ми обаче за Слав. Макрена не знам как може да има надежди да стан жена на княз.

# 586
  • София
Е, не, то аз си мисля, че гласят Симеон за Черноризец Храбър, сигурно на по-късен етап ще го изяснят... За това си служих малко с ирония и игра на думи, че чакат Михаля. 😀
А и според някои легенди наистина е бил той. 🤗

# 587
Симеон и Черноризец Храбър са един и същи човек.
Тук останах с впечатлението, че ще са двама различни героя. И помислих, че в тази серия е отровила и Черноризеца... ясно.

# 588
Наистина исторически се смята, че са един и същи човек и явно и в сериала натам отиват нещата.

# 589
  • България
Макрена не знам как може да има надежди да стан жена на княз.
Подведе се от думите на княза, че му е липсвала.
Иска ѝ се да вярва и вижда това, което иска да види.
Жалко, защото иначе май щеше да обърне внимание на Слав.
Надявах се поне по тази линия нещата да свършат добре.

# 590
То е ясно, че Симеон е Черноризеца според сериала. Затова и от две луни го няма.

# 591
Аз бих препоръчала Ера, за музичка.
Ами Ера не е българска група, иначе е много хубава. Имаме достатъчно българска духовна и съвременна музика, която би звучала подходящо да се усети малко атмосферата.

Микрена защо се нагласи с бяла дреха и този венец да няма среща с богомилите? Може би освен в армията се е присъединила и към тях?

# 592
  • Галифрей
Знам,че не е бълграска. Френска е. Защото пеят латински песни по модерен начин. Звучи по епик. Видях промото за следващата седмица братята  се бият като вампири, как само го цапардоса в стената ал…

# 593
Макрена се нагласи за среща с Баян... много е заблудена,  хич не се усеща, че за Баян е сестра. Може би искаш да загуби девствеността си, че така беше с тази бяла рокля..

# 594
  • Галифрей
Ми тя си е влюбена в него.

# 595
  • Стара Загора

Еее, не толкова категорично. Ще вземе някой да повярва. Няма доказателства, а само предположения. А има и други теории.
 Едно е сигурно , че " Сказание за буквите" е написана от много образован и ерудиран българин.

# 596
в книгата са, значи и във филма ще са

# 597
Слепият от пещерата се казва Окс.
Аз имам въпрос- каква беше тази диня в началото? Тя през 10 век май не е била в този съвременен вид.До колкото знам е била по-малка и най-вероятно с бодли или нещо такова. И защо имаше само плодове на масата?Тези да са някакви вегани.?

Мириам май разбра, че остарява и че и е време за внуци.Лицето и ми хареса:joy:JoyJoy

# 598
Слепия от пещерата е Вениямин.
Окс е този, на когото отрязаха езика.

# 599
Тук останах с впечатлението, че ще са двама различни героя. И помислих, че в тази серия е отровила и Черноризеца... ясно.

Едно от малкото исторически достойнства на филма: Черноризец Храбър е Цар Симеон.

Общи условия

Активация на акаунт